Öne Çıkanlar dizi TEYFİK YAĞCI İSTİFA ETTİ!!! KAHVE İÇİRECEK 13 YIL ŞEYTAN TAŞLADIK GÖRÜMCEDEN YENGEYE BÖBREK NAKLİ

Bu haber kez okundu.

ÇOKKESER; DİYARBAKIR’I EN İDDİALI TAKIM OLARAK BIRAKTIM
 Kahramanmaraş futbolunda önemli yere sahip olan ve birçok takımda Teknik Direktörlük yapan Fethi Çokkeser, Yeni Diyarbakırspor’un başında bulunduğu görev süresinde takımının başarısı için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışarak, Diyarbakırspor’u istenilen hedefe taşımak isterken son oynanan Derincespor maçı sonrası istifa etmişti.

Spor Toto 3. Lig takımlarından Yeni Diyarbakırspor’un başında görev yapan Fethi Çokkeser, Derincespor beraberliğinin ardından şok bir şekilde görevinden istifa ederken, geçtiğimiz yıl bu göreve gelirken hedefimiz 2. Lige ve daha üst kategorilere tırmanmaktı diyerek, istifasıyla ilgili samimi açıklamalarda bulundu.

İÇ SAHA REHAVETİ BİZİ ZORLUYORDU!

3 yıllık sözleşme imzalamasına rağmen, ikinci yılın başında görevinden istifa ederek memleketi Kahramanmaraş’a gelen Fethi Çokkeser, “Güneydoğunun en iddialı takımlarından olan Yeni Diyarbakırsporla geçtiğimiz yıl anlaştığımızda, hedefimiz öncelikle 2. Lige çıkmaktı. Bu hedefler doğrultusunda Diyarbakırspor ile 3 yıllık sözleşme imzalamıştım. Bu doğrultuda da yönetimimiz bana her türlü imkan ve fırsatı sağladılar. Yeni bir takım kurup bir üst lige çıkmamız için bütün sorumluluk bendeydi, başında olduğum takımın kadrosunu da kendim oluşturdu. Bu anlamda yönetimimiz sağ olsun her türlü imkanı verdiler ve büyük projelerle göreve başladık. Geçtiğimiz yıl kurduğumuz takımla birlikte 3. Ligde play offlara kadar yükseldik. Play Ofllar da beklenmedik bir şekilde elendik. Ancak bu yıl daha iyi bir takım kurmak için kolları sıvadı ve mevcut kadromuzu oluşturduk. Çok iyi bir kadromuz vardı ve sonuç olarak ligin namağlup tek takımıydık. İyi bir gidişatımız da vardı. Yenilmezliğimizin yanında çok iyi bir çıkışlı performansımız vardı. Özellikle iç sahada taraftarların aşırı şekilde kazanma arzusu ve isteklerinden dolayı, futbolcularımızı üzerinde bir rehavet, bir baskı oluşturuyordu. Taraftarı da tenkit etmiyorum, suçlamıyorum. Onlarda iyi niyetli olarak takımlarına destek olmak istiyorlardı. Ancak oyuncularımız istediğimiz oyunu bu baskıdan dolayı bir türlü sahaya yansıtamıyordu. Dış sahada da rahat oynamamıza ve daha iyi oynamamıza rağmen, iç sahaya geldiğimizde takımın oyun olarak, askıyla birlikte oynanan oyun değişiyordu. Çok iyi mücadele etmemize rağmen bu rehavet ve şansızlıklar neticesine sadece gol yollarında verimli olamadık. Dış sahada ise taraftar baskısı olmadığı için, oyuncularımız bambaşka bir oyun oynayarak, galibiyetlerde alıyorduk. Ancak kendi evimizde son oynanan Derincespor karşısında alınan beraberlik sonrası aldığım sorumluluklar sonrası, bütün sebebi kendimde aradım ve hem görevde bulunduğum Yeni Diyarbakırspor yönetimine, oradaki oynayan oyuncularımıza daha fazla zarar gelmemesi için görevimden istifa ettim.” dedi.

ŞAMPİYONLUĞUN EN İDDİALI TAKIMI OLARAK BIRAKTIM!

Bu sezon bütün liglerde 4 tane nağmalup takım kaldı ve bu takımlardan biri olan Yeni Diyarbakırspor, bu sezon tek mağlubiyetini sadece Ziraat Türkiye Kupasında Samsunspor’a karşı alınan mağlubiyetinin bulunduğunu, namağlup bir takımdan ziyada 2. Ligde hala şampiyonluğun en iddialı takımlardan biri olurken istifa ettiğini, bu sonuçlara göre başarılı da olunsa gerektiği zaman, gereken yerde bırakılması gerekebilir diyen Çokkeser, “Şu ana kadar Diyarbakırsporda kaybedilmiş hiçbir şeyin olmadığı gibi, şampiyonluğunda en önemli adayları arasında olan bir takımdır Diyarbakıspor. Diyarbakırspor oynana mücadele ve oyuncularımızdaki kaliteye bakarsak, bu ligi kaldırabilecek bir kadroya sahiptir. İnanıyorum ki şuanki mevcut kadroyla birlikte 2. Lif hedefine ulaşılacaktır. Görevde olduğum süre de takıma kazandırdığım bütün oyuncularımıza ben inanıyorum, güveniyorum, her ne kadar görevi bırakmış olsam da Diyarbakırspor için faydalı olabileceğim her konuda yardımcı olmaya hazırım.” diye konuştu.

Yeni Diyarbakırspor’da hiç kimseye kırgın olmadığını, aksine görev süresi içerisinde kendisine duyulan saygı ve desteklerden dolayı Diyabakırspor yönetimine, futbolcularına çok, teşekkür eden Fethi Çokkeser, “Özellikle Feyzi İlhanlı beye bana olan güven ve saygılarından dolayı, ayrıca bulunduğum süre içerisinde hem maddi hem de manevi çok büyük destekleri ve katkıları olmuştur. Maddi manevi hiçbir öz veriden kaçınmayan bir başkandır, tek başınada Yeni Diyarbakırspor’u idame ettiren bir başkandır. Feyzi beye çok teşekkür ediyorum. Takımla ilgili olarak görevi bıraktıktan sonra birçok kesim benden yorum ya da düşüncelerimi sordular. Bu konuda her zaman olduğu gibi veya daha önce de olduğu gibi hiçbir açıklama ya da yorum yapmak istemedim. Görevden ayrıldığı hangi takım olursa olsun, bugüne kadar ayrılığımın asıl sebeplerini, nedenlerini de hiçbir yerde söylemedim, söylememde… Her ne olursa olsun yaptığım yorum ya da düşüncelerimin ekmeğini yediğim takımıma zarar verebilir düşüncesiyle herhangi bir fikirde beyan etmedim, etmemde… Daha önce Kahramanmaraşspor’da ve Büyükşehir Belediyespor’da da görev yaptım ve görevimden ayrıldım. Her ne kadar bana haksızlık yapılsa da, mümkün değil yapılan haksızlıkta olsa, bunlarla ilgili herhangi bir açıklama ya da konuşma yapmam. Herhangi bir açıklamanın yapılmaması aslında bu bizim mesleğimizin gereği olan bir şey. Bulunduğum kurul ya da takıma zara verebilir düşüncesiyle de açıklama yapma isteği gereğinde bulunmadım. Tam aksine bulunduğum takımdan ayrılsam da, daha sonra yapabileceğim bir şey varsa yapmak istedim.” diye açıklamalarda bulunurken, “Bu meslek bizim bütün takımlarda icra ettiğimiz bir kapıdır, ayrıldığım takımlardan sonra hiçbir demecimde olmaz. Bu güne kadar ayrıldığım takımlarda yanlışlar oldu mu? Oluyor tabii ki ama bunları toplum nezdinde ifade ederek, açıklamalar yaparak, kulüpleri rencide etmek bizlere hiçbir şey kazandırmaz. Diyarbakırsporda da ligin şampiyonluğu en büyük adayı olarak bıraktım. Bununla ilgili de her zaman ki gibi herhangi bir açıklamam olmayacak” diye konuştu.

HEM FUTBOLCULUK, HEM TEKNİK ADAMLIK

Kahramanmaraşspor ve Büyükşehir Belediyespor’un bu sezonki gidişatı ve performansı ile ilgili de zaman zaman takip etme imkânlarının olduğunu belirten Çokkeser, “Seyir bakımından değil de sonuçlar bakımından takip etme imkanımız oluyordu. Her iki takımda da bir zamanlar görev yaptım ve içinde büyüdüğüm takım özellikle Kahramanmaraşspor’da hem futbolculuk, hem de teknik direktörlük görevinde bulundum. İki takımızı da desteklemek ve onlara yardımcı olmak zorundayız. Bu iki takım Kahramanmaraş’ın takımı. Bu iki takımın üst sıralara tırmanması için halk olarak, spor adamı olarak sahip çıkmamız lazım. Bu takımların kötü gidişatında hiç kimseye faydası olmaz, ama iyi olduklarında Kahramanmaraş’a her anlamda faydası olacaktır. Bu anlamda maddi manevi sahip çıkılması gerek. Ben şuan taraftar olarak iki takımada destek vermek istiyorum. İnşallah onlarda inşallah beklenilen yerlerde olacaktır. Tabii ki biraz sabırlı olmak gerek, iki takımında zamana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol