banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN ERKOÇ: “ADRENALİN TUTKUNLARINI BEKLİYORUZ”
 Basın açıklamasında ilk olarak söz alan Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı: “Bildiğiniz gibi başta sayın cumhurbaşkanımızın himayeleriyle gelişmekte olan rafting sporu olarak sayın spor bakanımızın da destekleriyle bugün ilk defa burada rafting organizasyonu düzenleyeceğiz. 40 ilden yaklaşık 500 ekiple buradayız. Yarın tarihi köprüde yarışımız başlayacak ve hafta sonuyla burada devam edeceğiz. Önemli olan ilimizde ilk defa hususi olan bu su sporları yapmak çok önemli. İlimizi muhteşem bir değeri olan o vadiyi nehri bütün uluslararası alanda tanınmasını istiyoruz. Ben hem dünya 2.’nci rafting başkanıyım Türkiye rafting başkanı olması dolayısı ile bu bölgeye çok önem veriyoruz. Az önce başkanımızla da konuştuk. Neden burada bir dünya şampiyonası olmasın diye. Sudaki ufak tefek dokunuşlarla belki bir uluslararası şampiyona hedefliyoruz. İnşallah onu da gerçekleştireceğiz. Bir önemli olanda sayın spor bakanımızla yaptığımız terörü sporla yenme projesi kapsamında rafting doğası gereği Güneydoğu'dan da Hakkari’den, Tunceli gibi her yerden sporcu kardeşlerimiz var. Onları burada sayın başkanımız misafir ediyor. Bu da çok önemli. Devletimizin dostluk ve kardeşlik elinin bu gençlere uzanmasıyla beraber burayı üst tuttuk. Kahramanmaraş’ta mükemmel 3-4 gün beraber yaşayacağız” dedi.

 

Federasyon Başkanı Yardımcı aynı zamanda 40 ilden 500 takımın yarışmalara katılacağını ifade ederek, yarışlar esnasında baraj kapaklarının açıklarak 15 metreküp su verileceğini de sözlerine ekledi.

 

Daha sonra bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, adrenalin tutkunlarını Kahramanmaraş’a beklediklerini ifade ederek, Kahramanmaraş’ı adrenalinin kalbi yapmayı hedeflediklerini söyledi.

 

Başkan Erkoç yaptığı açıklamada: “Kahramanmaraş’ımız akarsular yönünden Türkiye’nin en zengin akarsuların çok fazla olduğu bir bölge. Tabi raftingde suyla ilgili bir spor. Bu kadar çok akarsuların fazla yoğun olduğu bir bölge de niye rafting yapılmıyor diye bizde kolları sıvadık bir kulüp kurduk. Saygıdeğer başkanımızla temasa geçtik ve Kahramanmaraş’ımıza bir Türkiye şampiyonası düzenleyelim. Çünkü Kahramanmaraş su zengini nehirleriyle barajlarıyla akarsularıyla, dereleriyle harika bir coğrafyaya sahip. Bitki örtüsü de mükemmel Kahramanmaraş’ımızın gastronomisiyle festivali olunca sadece suda yetmemekte. Hamdolsun bu yıl ilkini düzenliyoruz. Çok yoğun bir katılım var. Yaklaşık beş yüz civarında sporcu ve teknik adam bu şampiyonaya gelmekte. 40 tan fazla ilden saygıdeğer başkanımızın organizesiyle burada misafirimiz olacak. Biz inanıyoruz Türkiye’mizin ve Dünya’nın önemli bir parkuru olacağının inancındayız. Başkanımıza da parkurla ilgili istişarelerde bulunduk. Bazı çalışmalar yapacağız ve hedefimiz inşallah ilk dünya şampiyonasını Kahramanmaraş’a almak. İstişaresinde bulunduk başkanımızla hem fikiriz. Üstelik alt yapı çalışmalarımızı bitirdiğimizde uluslar arası bir hale gelecek. Tabi bu bir adrenalin sporu Kahramanmaraş’ta kahraman insanların şehri, sütçü imamların memleketi cesur insanların şehri. Kahramanmaraş’ta biliyorsunuz bu hafta cesaret festivali var. Adrenalin festivali var. Heyecan festivali var. Bir tarafta rafting Türkiye Şampiyonası inşallah hava şartları izin verirse bir tarafta paraşüt görseli olacak. Buradan Mardin’e uzanan bir güzergah var. Türkiye’nin ve Dünyanın en uzak güzergahlarından bir tanesi orada. Adrenalin severler heyecan ve cesaret sahibi insanlar orda yarışacaklar. Yine bizim yaptığımız ekstrem sporları merkezimiz var. Bilindiği üzere cesaret isteyen bir parkur. Türkiye’nin cesur adamlarını bu hafta Kahramanmaraş’ta ağırlıyoruz. Buradan da çağrıda bulunuyoruz cesaret sahiplerini bekliyoruz bu parkurlara çünkü burada büyük adrenalin var. Büyük heyecan var. Bu parkurlarda hem rafting parkurlarında hem ekstrem sporları, yamaç paraşütü parkurlarında çok iddialı, cesaret isteyen parkurlar bizde. Dediğimiz gibi cesareti olan gelsin diyoruz. Bu parkurlara bekliyoruz. İnşallah tüm Türkiye’ye çağrıda bulunuyoruz buradan federasyon başkanımıza da çok teşekkür ediyoruz. Kahramanmaraşlıların bu spora alıştıracağız. Kahramanmaraş gençlerini faydalanmasını sağlayacağız.

 

Hem de bu sporla dünyada Kahramanmaraş’ın ismini duyuracağız” diye konuşarak tüm adrenalin tutkunlarını Ekstrem Spor Festivali’ni izlemeye davet etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol