banner1482
Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU SARIYERDE KALDI GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

AİLELER BİRLİK İÇİN GÜREŞLE KENETLENDİ
 Kürtül’e bağlı Kavkırt obasında aileler değişik bir etkinlik düzenleyerek kendi değerlerimiz etrafında şekillenen Güreş ile kardeşlik ve huzur için şenlikte bir araya geldi. Hem aradaki kırgınlıkların kaldırılması hem de gençleri spor faaliyetiyle kucaklaştırmak isteyen aileler bunun en iyi yolunun da güreş sporundan geçtiğini düşünerek böyle bir organizasyon yaptıklarını dile getirdi.

Akşam saatlerine kadar devam eden şenliğe katılanlar hem güreş izledi hem de mevsimin son güzel günlerinden istifade ederek piknik yaptı. Dostların bir araya geldiği şenlikte yemekler beraber yapılıp aynı sofralarda hazırlanan yiyecekler paylaşıldı.

Sabah saatlerinde çeşitli etkinliklerle başlayan şenlik güreşçilerin er meydanına çıkmasından sonra yaptıkları küçük bir gösterisi ile başladı. Şenlik bu yıl ilk kez düzenlendiği için sadece gençler şenlikte ter dökerken önümüzdeki yıllarda yarış farklı yaş gruplarına göre düzenlenecek.

Bayramdan sonra bir araya gelen aile üyeleri arasında gerçekleştirilen güreş müsabası heyecanlı çekişmelere sahne oldu. Toplam da 40 pehlivanın yarıştığı şenlikte birinciliği Ahraz ailesinden Ümmet Ahraz alırken ikinciliği ise Yalçın ailesinden Adem Yalçın kazandı. Şenliğe misafir olarak katılan Mustafa Altunbay bir sürpriz gerçekleştirerek üçünlüğü iki aileye vermeyerek ödülü kendisi aldı. Dereceye girenler küçük hediyelerle ödüllerilirken aile büyükleri daha sonraki şenliklerde ödüllerin de değişeceği müjdesini verdi.

Eğlenceli bir atmosferde geçen etkinlikte imkânsızlıklar ve acemilikler yarışmalara farklı bir hava katarken güreşçiler meydana bu yıl kısbet olmadan çıkmak zorunda kaldı. Gelecek yıl kısbet olmadan meydana çıkmayacağız diyen genç güreşçiler şaka yaparak büyüklerden kısbet istedi.

AMAÇ BİRLİK VE BERABERLİK

Yarışmada birinci olan Ümmet Ahraz : “Burada kazanan ya da kaybeden yok, kazanılan birlik ve beraberliğin pekişmesidir.” diyerek şenliğin asıl amacına dikkat çekti.

Ahraz ailesinin büyüklerinden Mustafa Ahraz düzenlenen etkinlik hakkında şunları söyledi: “ Biz atasporumuz güreşle farklı bir şenlik düzenlemek istedik. Bu yıl ilk kez yapıyoruz bunu, aynı zamanda bayram sonrasına denk geldiği için bizim açımızdan iki bayramın yaşanmasına vesile oldu. Amacımız aile üyelerimizi bir araya getirmek, herkesle bir yerde toplanarak kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmektir.”

Yalçın ailesinden İsmet Yalçın ise şunları dile getirdi: “ Gençler bir araya gelerek güzel bir şeyler yapmak istemişler. Bize de büyükler olarak onlara destek olmak, bütün sevenleri bir araya getirmek düşüyordu. Özellikle kendi sporumuz olan güreşle ilgili bir şenlik düzenlemek çok iyi oldu. Bu vesile ile aramızdaki kırgınlıkların kalktığını, dayanışma ve birlik olma ruhunun güçlendiğini düşünüyoruz.”

BİR DE SORUNLAR OLMASA…

Etkinliğin çok güzel olduğunu ifade eden aileler yolların bozuk olmasından dolayı davetlilerin sorun yaşadığına değinerek yetkililere çağrı yaptı. Bu sorunun da giderilmesi için ilgili kişilere ricada bulunan aileler bir sonraki yıl gerçekleştirilecek şenliğin daha güzel olması için isteklerini dile getirdi. (M. Serhat TOPALCA)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol