Ne demek kolay bir iş mi?

Dilim varmıyor, yüreğim kaldırmıyor ama siz de çok safsınız birader!

Bunu öğrenmek için bir belediye başkanı ile tanışmanız artar da yeter bile. Denemesi bedava! Sosyal mesafede değil, yürüme mesafenizde.

*

Bu meseleye şunun için bulaştım.

Fiziki yakınlık ifadesinin yerine, dilimize yerleşen ‘sosyal mesafe’ kavramına günümüzde herkes bir anlam yüklüyor. Eh, memlekette cahil adam mı arıyorsunuz!!

Okumuşları hele…

5-6 aydır, hayatımızı alt üst, hatta zehir eden, yaşamımıza müdahale eden, yaşamımızı değiştiren, zaman zaman bizleri evlerimize hapseden, insanları aşından, işinden eden pandemi denen lanet virüs ile uğraşırken, hepimiz de ‘sosyal mesafe’ ile tanıştık. Arkadaşımız, ortağımız, mesai arkadaşımız, akrabamız, komşumuz, dostumuz olup çıktı meret!

Kovsan da gitmiyor, aileden biri olduk sanki.

*

Peki, tedbir amaçlı, devletimizin aldığı önlemler sebebiyle, hepimiz, herkes bu sosyal mesafe kuralına riayet edebiliyor muyuz, derseniz cevabım kesinlikle h ayır olacak. Çıkın sokağa, caddelere ve mahalle aralarına bakın, insanlarda ne mesafe var, ne maske.

Hükümet bu konuda üzerine düşeni yerine getiriyor, uyarıyor, kararlar alıyor olsa da, pandemiyi pek ipleyen, dikkate alan yok!

Herkes ‘bana bir şey olmaz!’ özgüveni içinde.

*

Bu meseleye ilişkin çok yazı yazıldı, çok konuşuldu, tartışıldı. Lafı fazla uzatıp kafanızı şişirmek, bilinen şeyleri tekrarlamak, kabak tadı vermek, ısıtıp ısıtıp önünüze getirmek istemiyorum.

Sosyal mesafenin ne olduğunu, akıbetinin neler getireceğini, nelere muktedir olduğunu öğrenmek istiyorsanız, bir belediye başkanı ile tanışır, ne dediğimi çok iyi anlayacaksınız!

Mesleğiniz, kariyeriniz, etiketiniz ne olursa olsun. Özellikle de gazeteci iseniz!

Dedim ya, denemesi bedava.

Parayla da değil…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol