Bazen, çok iddialı, kazanırım umuduyla çıktığınız maçtan yenik ayrılabilirsiniz. Artık küçük takım diye bir şey kalmadı. Rakibi küçümsersen, hüsran yaşayabilirsin.

Ve sen

Tamam da, teknik direktör seni tutmuyor, kulüp başkanı yüz vermiyor, taraftar desen seni agresif buluyor, hakemlerin de sana gıcığı olduğunu biliyorsun, buna rağmen maçın rövanşını almaktan yana kendini hazır hissediyorsun.

Kendi kendini kandırıyorsun, farkında değilsin!

Tamam, ayaklarına hâkimsin Allah var! Dilin desen maşallah pabuç kadar, ağzın da iyi laf yapıyor. Tribüne oynamayı da seviyorsun anladık!

İyi güzel de sevgili kardeşim, bunlar galip gelmene yetecek mi? Bir kere, deplasmandasın ve maça 1-0 yenik başlamışsın. Bak, ümidini kırmak, heyecanını sıfırın altına indirmek gibi niyetim olsaydı, bu kramponları giydirmezdim ayağına!

Ayak numaran bile faul…

*

Tabi ki iddialı olmak, kendine güvenmek iyi bir şey. Zaten rövanş için çıktığın maçta özgüvenin yoksa top cambazı da olsan, ağzınla kuş tutsan da maçtan galip ayrılman mümkün değil.

Ama sana bir sır vereyim mi, bütün mesele taraftarın gözüne, yüreğine girmede. Aslında daha önemlisi kulüp başkanının gönlüne girmektir esas olan.

Kulüp başkanı peki derse, bu iş olur!

Teknik direktörün de rızası olacak, azdan çoktan!

*

Partilerin ilçe ve il kongreleri bu yıl bitecek. Muhtemelen yeni yılın ilk haftalarında da siyasi partilerin il-ilçe başkanları belli olacak.

Ak Parti’de Ömer Oruç Bilal Debgici koltuğunu koruyabilecek mi? Zira, gitti gidiyor, gitti gidecek denilenler arasında. Taraftar tutmadı bir türlü, teknik direktörle de arası yok!

Kişisel kanaatim, Debgici önümüzdeki dönemde yok! Zaten varlığı yokluğu belli değil. Milletvekillerinin, başkanların yanında boy göstermekten öte bir icraatı, hareketi olmayınca, kamuoyu nezdinde de puanı düşük çıkınca, genel merkez bu gerçeklere duyarsız kalmayacaktır diye düşünüyorum.

Kişisel kanaatim, ilçelerde Mücahit Kara kalır da, Şahin Avşaroğlu sanki gidici gibi. Kara’nın arakasında dağlar var, Avşaroğlu yalnız. Mı, acaba?

*

CHP’de hareketlilik var. Gizliden gizliden Esat Şengül’ün yerine oynayanlar var. Açık etmese de, emareleri meydanda. Ancak Esat Şengül ile bir dönem daha devam edilecek gibi. Zira milletvekili ile seçmen ile yönetim ile barışık bir insan. Toplumla da barışık. İktidar parti mensupları ile de öyle. Hal böyle olunca sayın Şengül 6 senedir başarı ile sürdürdüğü il başkanlığını bir dönem daha sürdürecek görünüyor. Yakışır da, layık da…

Muhtemelen Aralık sonu ya da Ocak ayının ilk günlerinde yeniden ‘devam’ denilecek gibi…

Bu arada size bir sır vereyim, ama aramızda kalsın, CHP Dulkadiroğlu mevcut ilçe başkanı Ejder İşlek, yeni dönemde bırakıyor, yani ilçe başkanlığı için aday olmayacak.

*

Peki MHP diyoruz. Senelerin siyasetçisi, kararlı ve istikrarlı siyasetçisi, duruşu, varlık nedeni, sadakati ve davaya olan inancını sürekli taze, gündemde tutan arkadaşımız Adem Gürz, sanıyorum yola erken çıkanlardan. Kendi adıma konuşuyorum, buna diğer basın mensuplarını da eklememde sakınca var mı onu da kestiremiyorum, MHP il başkanlığında bir bayrak, bir nöbet değişimi yaşanacak ihtimali ağır basıyor.

Zira mevcut İl Başkanı Ertuğrul Doğan, kamuoyundan kopuk. Diyalog yok. Basın ile olan ilişkileri sıfırın altında sıfır.

Değişecek görünüyor. Ama yarınlar bakalım daha nelere gebe…

*

İYİ Parti’ye gelince…

İYİ Parti için henüz bir şeyler demek erken. İl Başkanı olan avukat arkadaşımız şimdiye kadar uyumlu bir şekilde partiyi taşıdı, millet ittifakında gereğini ziyadesiyle yerine getirdi.

Mevcut İl Başkanı, sempatik isim, Allah var, parti için canını-varını yoğunu ortaya koyan Av. Ahmet Çabukel ile yola devam edilir mi, bunu kestirmek zor. Zira görev alacak il başkanlarının zamanı, maddi imkânı olacak. Çevresi de…

Zira parti parasal yani ekonomik anlamda fakir, gariban. Partinin, teşkilatın maddi anlamda yükünü sırtlayacak adam gerek.

Ahmet Çabukel ne düşünür bilemem de, belki bir rakibi, belki bir aday çıkabilir karşısına.

Ama hangi parti olursa olsun, önce delegasyon, mahalle temsilcileri, ilçe başkanları ve sonrasında il başkanlıkları seçimi.

Ya Aralık ayı sonları, ya da Ocak 2023’ün ilk haftaları…

Hadi hayırlısı…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol