banner1451
banner1461

17 Ağustos 1999 yılı depremi üzerinden 20 yıl geçti. 20 yıl önce söylenenlere bakılırsa, ki bu rakam bugün için dahi tartışmalı, ilk rakamlar açıklandığında ölü sayısının 40 binlerin üzerinde olduğu idi, sonra ne olduysa, indirim yapıldı, Gölcük Depreminde ölenlerin sayısı 17 bin olarak belirlendi.

Allah bir daha göstermesin. Hayatını kaybedenlere bir kere daha rahmetler olsun!

*

Mesele siyasi deprem. Nerede? Türkiye’nin her yerinde. Ne zaman? Sonbaharda! Ee geldik zaten, şimdi sonbaharın eşiğindeyiz.

Malum, siyasi partilerin kongreleri var. Teşkilatlar yenilenecek bu gidişle. Çünkü son seçimlerde birileri bedel öderken, birileri de bakalım ödüllendirilecek mi, koltuklar sabun gibi kayıp gidecek mi ayaklarının altından?

Bekliyoruz!

Siz bakmayın birlik-beraberlik mesajlarının verildiğine, siz bakmayın göstermelik gövde gösterilerine, siz bakmayın lateşbuh bir araya gelmelere, siz bakmayın şirinlik gösterisine, siz bakmayın “ikimiz bir fidanın güller açan dalıyız” şarkısına, siz bakmayın ayrılsak da beraberiz pozlarına…

Kimse kimseyi istemiyor aslında. Herkes birbirinin gözünü oyuyor, herkes birbirinin yoluna mayın döşüyor, herkes birbirinin geçtiği yerlere cıncık kırıkları serpiştiriyor, herkes birbirinin kuyusunu kazıyor!

Kimsenin yerinde ve rahat durduğu yok!

Aynı partiden olup da teşkilatlar arasındaki çekişmelerin, husumetlerin, ayrışmaların, kısır döngülerin, ayrık otlarının varlığına…

Onlar, bunlar da olmasa ne tadı olacak siyasetin, ne tuzu kalacak!

*

Biraz şenlensin, hareketlensin ortalık canım.

 

Kurbana bayramı geride kaldı, diki diki etleri yediler, kebapları mideye indirdiler, üstüne şalgamı, ayranı veya gazlı içecekleri içtiler, şimdi de sindirmeye bakıyorlar.

Ee, tatlı tatlı yemenin acı acı geğirmesi olacak.

Eti yediniz, haşlamasını, kebabını, kavurmasını, kelle paçasını yedikten sonra gövdenize can gelmiştir umarım. Ee, hadi siz de canlanın ardık.

Yavaş yavaş acıkın sahaya, ısınma hareketleri yapın, kondisyon yükleyin, enerjinizi artırın. Yoksa bir yerinize kramp girecek mazallah!

Ne?

Siz siyasi partilerde ilçe ve akabinde il kongrelerinin olduğunu unuttunuz mu?

Eh, aşk olsun yani.

O kadar eti, haşlanması, kebabı boşuna mı yedirdik size?

Bak, ayıp ettiniz işte şimdi…

NOT: Bak biz siyasi depremden söz edecektik, kurban etinden, kelle paçadan çıktık. Birkaç gün sonra inşallah! İktidarı ile muhalefeti ile bir şeyler yazarız artık!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol