Siyasetten çok anladığımı söyleyemem. Ancak, gazetede çalışmaya başladıktan sonra, büroya gelip giden misafirlerinin çoğunun siyasetçi oluşu, tanışmamız, partileri hakkında bir kanaate varışımız, bizi de siyasetin içine dahil etti, sevmediğim siyaseti sevdirmeye başladı.

Son günlerde, bugüne k adar varlığını dahi hissetmediğim, adını dahi duymadığım Doğru Yol Partisinin Kahramanmaraş il başkanı Hakan Purtaş geldi büromuza.  Patronum Mehmet Fiskeci ile konuşur, ben de resimleri çekerken, söyledikleri karşısında hem hayret ettim, hem de ağzım bir karış açık kaldı dersem, inanın öyle…

İktidar partisini geçtik, ana muhalefet partisi olan Cumhuriyet Halk Partisini de anlarım, bugüne kadar bir il başkanı atayamazsa, MHP’yi de anlarım da, son demde iktidar partisine alternatif olarak kurulan Merkez Parti’yi de kabul ederim de, (bu parti ve başkanları ile ilgili düşüncelerim, ilerleyen günlerde, yine bu sütunlarda olacak) Doğru Yol Partisi ile karşı karşıya gelişim, benim siyaseti bilmediğimi bir kere daha ortaya koydu.

 

 

Hakan Purtaş’ı büromuzda tanıdım. 36 yaşında, genç , idealist bir siyasetçi kimliği ile, ha varlığı, ha yokluğu dediğimiz partinin il başkanı oluyor, iktidardan söz ediyor, partiye küsenleri, uzaklaşanları bir çatı altında toplayacağını iddia ediyor, çalışmalara hız verip, partiyi şaha kaldıracağını ileri sürüyor.

Çok nazik, çok beyefendi, çok dolu bir insan. Üniversite mezunu olduğunu öğreniyorum konuşma arasında. İl teşkilatını, arkasından da ilçe teşkilatlarını oluşturacağını, ilk fırsatta basın toplantısı düzenleyerek,  kamuoyu önüne çıkacağını, parti binası arayışı içinde olup, açılış için de genel başkanları Av. Çetin Özaçıkgöz’ü Kahramanmaraş’a davet edeceğini söylüyor.

Bütün bunları söylerken, kendinden emin tavrı dikkatimi çekiyor.  İddialı cümleler sarf edişi gözden kaçmazken, sanki ayıp ve utanılacak şeyler söylemiş gibi de boynunu büküyor, mahcup eda ile düşüncelerini aktarırken, kapıyı herkese açık tutacağını beyan edişi, nezaketi kadar kalenderliği, tevazu sahibi oluşu, dikkatimden kaçamıyor.

*

Partisi iktidara gelir mi, gidenleri bir araya getirir mi bilemem de, toparlayıcı, uzlaşmacı tavrı hoşuma gitti. İçimden helal olsun demek geldi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol