Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, ki daha siyaset sahnesinde yeni, çiçeği burnunda diyebileceğim bir siyasi cenah, seçime giremiyor ama siyasete yön veriyormuş!

Ne var yani bunda, bu kadar da büyütülecek, abartılacak şey mi. Ben de yarın bir parti kursam, hasbelkader genel başkanı olsam, seçime girmesem de, siyasete yön verebilirim. Nasıl olsa memlekette herkes partili, herkes siyaset dehası, herkes birilerine, bir yerlere mesaj veriyor, siyasete ayar çekiyor, yön veriyor.

Ha kuzey olmuş, hu güney. Memlekette sanki yön kıtlığı mı var?

*

Naçizane er gün iki yazı yazıyorum, ki bunun çoğu yerel siyaset, yüzde 5 kadarı da ulusal siyaseti ilgilendirse d e, memleketimdeki dostlarım yerel siyasete ayar veren biri olduğumu söylerler, yazarlar da. Çünkü en kolay iş siyaset yazmak. Hakaret etmediğin, cevap hakkı doğurmadığın, belden aşağı vurmadığın, Adliyenin yolunu bildiğin sürece, sıkıntı yok. Yaz gitsin! Niye yazdın, neden yazdın diye de soranı olmayınca, ucu bucağı yok, kelime haznen de zengin ise, beş-on cümle ile yazı yazmanın da ötesine geçiyorsan, ayar da verirsin, makas da değiştirirsin, kaporta da düzeltirsin!

*

“Siyaset boşluk kaldırmaz, boşluk bırakırsan doldururlar’’ deyiminin somut örneği haline geldi! Eh, bunu bilmek için Ümit Özdağ olmaya gerek yok, herkes bilir bu siyasi deyimi. Hangi boşluğu görmenize bağlı. Özdağ, hangi boşluğu görüyorsa, hemen dolduruyor! Sırtında yumurta küfesi olmadığı için de istediği gibi davranıyor. Kimi zaman cumhurbaşkanı adayı açıklıyor, kimi zaman ise “göçmenler, mülteciler, sığınmacılar’’ üzerinden popülist söylemler üretiyor ve gündemi belirliyor. İktidar da muhalefet de Ümit Özdağ’ın peşinden sürükleniyor.

Siyasetten anladığını söyleyenler de, Zafer Partisinin oyunu yüzde 1’lerden 3’e çıkarttığını ileri sürüyor.

Anam bana gız diyor ama umudum ız!

*

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la dengeleri bozan, alt-üst eden Ümit Özdağ, siyasette oyun kurma sanatının önemli bir örneğini geride bıraktığımız günlerde göstermişti. Özdağ, eski adıyla Millet İttifakı, yeni adıyla ‘Altılı Masa’yı “Mansur Yavaş cumhurbaşkanı adayımızdır’’ diyerek sarsmıştı. Adayını bir türlü açıklayamayan ‘Altılı Masa’ ise bu çıkış karşısında kontrpiyede kalmış ve ne diyeceğini bilememişti.

Ümit Özdağ ve partisinin siyasi macerası git gide ilginçleşiyor… Tamam da, daha Kahramanmaraş’ta teşkilatı bile yok, il başkanı bile belli değil. Bir ara Göksun’lu olan mali müşavir dostumuz Alpaslan Kenger il başkanı olduğunu söylemiş, başkanlık bürosunu (eski Hayat Hastanesi karşısı. Akkök apt. kat.1)  tuttuğunu söylemiş, biz de haber yapmıştık.

Baktım, ne tabela var, ne başkan sayın Kenger’den bir haber!

Siyaset hareketleniyor. Hadi hayırlısı…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol