banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

ÜNAL, YENİ ANAYASA VE BAŞKANLIK SİSTEMİNİ ANLATTI

 KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci Yaptı. Rektör Deveci Mahir Ünal’ı üniversitemizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken konferansın katılımcılara önemli faydalar sağlayacağını ifade etti.

KSÜRektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci’nin açılış konuşmasının ardından Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal “Yeni Anayasa ve Başkanlık” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

“Siyaset bütün disiplinleri kullanan bir üst disiplindir” diyen Mahir Ünal siyasetin yıllarca topluma yanlış tanıtıldığına değindi.

Ünal “Yıllarca bize bürokratik devleti demokratik devlet diye dayattılar” derken geçmiş yıllarda atanmış bürokratların seçilmiş insanlara baskı uyguladığını ve bir vesayet döneminin hâkim olduğunu vurguladı. Bu güne kadar yapılan anayasaların atanmışların yazdığı anayasalar olduğunun altını çizen Mahir Ünal “Anayasada devletin yapması gereken hiçbir görev yok iken, vatandaşın yapması gereken ödevlerle doludur” dedi.

Her bireyin sosyal hakları anayasa ile güvence altına alınmalıdır diyen Ak Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal “İnsanların doğuştan getirdiği hiçbir hakkı hiçbir gerekçe ile ellerinden alamayız” diye konuştu. Ünal katılımcılara dünyada başkanlık sistemi uygulamaları ve Türkiye’de uygulanabilirliği hususunda bilgiler verdi.

Konferans sonunda Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’a Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci tarafından hediye takdim edildi.



 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol