banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

ÜNAL: MUHTARLARLARIMIZI ÖNEMSİYORUZ!

AK Parti Grup Başkanvekili ve Milletvekili Mahir Ünal, AK Parti İl Başkanlığı’nın organizesinde Onikişubat ve Dulkadiroğlu Mahalle Muhtarlarıyla bir araya geldi. Ramada Otel’de gerçekleşen programa Ünal’ın yanı sıra AK Part Milletvekilleri Mehmet Cihat Sezal, Habibe Öçal, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, ilçe başkanları ile muhtarlar katıldı.

Programda konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, muhtarların çok önemli bir görevi icra ettiğini söyledi. “Muhtarlarımız sayesinde mahalle mahalle sokak sokak hane hane hangi evde kim neye muhtaç bunu biliyoruz” diyen Ünal, sözlerinin devamında yapılan icraatları anlatarak, gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

MUHTARLARLA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR ÇOK ÖNEMLİ

Ünal, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Cumhurbaşkanımız muhtarları, topluma ilk dokunan, her mahallede her sokakta toplumun hassasiyetlerini takip eden ve taleplerine ilk tepki veren seçilmiş kişiler olarak tanımlıyor. Bu yüzden bizim sizlerle beraber yapacağımız çalışmalar çok önemli. Biz pandemi sürecinde devlet her bir vatandaşına erişimde mahalledeki seçilmiş yöneticilerin ne kadar önemli olduğunu gördük. Özellikle Avrupa’da öyle şeyler yaşandı ki ihtiyarlar huzurevlerinde unutuldu. Kimsesiz insanlar evlerinde ölüme terk edildi. İyilik, merhamet, yardımlaşma çok kıymetli. Pandemi sürecinde Türkiye olarak kimseyi açıkta bırakmadık.

“GÖSTERDİĞİNİZ ÇALIŞMALARDAN DOLAYI SİZLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Pandemi döneminde her birinizin mahallenizde gösterdiğiniz bu iyilik, dayanışma için aldığınız sorumluluk için hepinize bütün kalbimizle teşekkür ediyoruz. Biz insanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesiyle hareket edenleriz. Pandemi döneminde hep beraber çok iyi bir imtihan verdik. Şu anda sizlerin sayesinde mahalle mahalle sokak sokak hane hane hangi evde kim neye muhtaç bunu biliyoruz. 2022 bütçesine sosyal yardımlaşma için Aile Bakanlığımız tam 63 milyar TL bütçe ayırdı.

“TÜRKİYE’NİN ÇIKARLARINI SAVUNAN HERKES BİZİM KARDEŞİMİZDİR”

Biz şuna çok dikkat edeceğiz: siyasi görüşü ne olursa olsun bu milletin, Türkiye’nin yanında duran, Türkiye’nin çıkarlarını savunan herkes bizim kardeşimizdir. Ve Türkiye’nin yanında duran ve Türkiye’nin çıkarlarını savunan her aklıselim Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye mücadelesindeki hakkını teslim eder. Ama birileri eğer ısrarla Fransa’nın ağızıyla konuşuyorsa, Yunanistan’ın ağızıyla konuşuyorsa, Suriye’de Esed’i, Libya’da Hafter’i destekliyorsa biz Karabağ’da Azerbeycan Türk’ü kardeşlerimizi desteklerken PKK oraya 500 tane teröristini gönderdi Ermenilerle beraber Azerbaycan’a karşı savaştılar onu görmediler kalktılar, ‘Türkiye oraya Cihatist götürdü’ diyecek kadar bunlar maalesef alçaldılar.

“FOTOĞRAFIN TAMAMINA BAKALIM”

Olup biteni görelim, fotoğrafın tamamına bakalım, verdiğimiz mücadelenin ne anlama geldiğini bilelim. Kahramanmaraş bu anlamda çok önemli bir şehirdir. Çünkü Kahramanmaraş kurtuluş savaşında daha Türkiye Büyük Millet Meclisi kurulmadan kendisini kurtarmış bir şehirdir. O yüzden bu ekonomik bağımsızlık mücadelesinde de Kahramanmaraş’a diğer şehirlerden daha başka bir sorumluluk düşmektedir. Kahramanmaraş bu tam bağımsızlık mücadelesinde de Türkiye’de öncü olacaktır. Allah’ın izniyle bunu hep beraber yapacağız.

“KAHRAMANMARAŞ’A ÖZEL BİR YASA ÇIKARDIK”

Uzunca zamandır gündemimizde olan Aksu Çayı’nın çevre kirliliğiyle ilgili çözümleri arıyorduk. Aksu Çayı’nın temizliği konusu kamunun sorumluluğu değil, özel sektörün sorumluluğu. Biz bu sorunu ‘Önce Kooperatifleşmeyle mi çözsek?’ dedik, kooperatifleşmeyle bu sorunu çözemeyeceğimiz gördük. Bunun üzerine Ticaret ve Sanayi Bakanımız ‘Gelin siz de hazır TBMM’de Grup Başkanvekili oldunuz, bu konuda bir yasa çıkaralım’ dedi. Ve Kahramanmaraş’a özel bir yasa çıkardık. Islah OSB yasamızı çıkardık TBMM’de kabul edildi, hayırlı uğurlu olsun. “100 MAHALLEMİZE HALI SAHA YAPACAĞIZ” Yine geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanımızla beraber İzmir’deydik. Kahramanmaraş’ın stadyum konusunu konuştuğumuzda Biz Cumhurbaşkanımızla İstanbul’a geçmedik, Gençlik Spor Bakanımızla beraber atladık Kahramanmaraş’ımıza geldik. Ertesi gün yaptığımız çalışmalarla sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör de ‘Ben elimi taşın altına koyarım’ dedi ve Gençlik ve Spor Bakanlığımızla yaptığımız anlaşma gereği şimdi inşallah stadyumu Büyükşehir Belediyemiz yapacak. Fakat biz o gün Gençlik ve Spor Bakanımızdan sadece stadyumu olmadık! Gençlik Merkezi olmayan ilçelerimize de gençlik merkezi sözümüzü aldık. Aynı şekilde 40 mahallemize halı saha yapacağız. Şimdi 40 mahallemize yaklaşık 15 milyon bütçeyle 40 tane spor kompleksi inşallah hayata geçireceğiz. Şimdi bunu biz 40 taneyle sınırlamayalım. 40 tane Gençlik ve Spor Bakanlığı verdi biz burada 40 tane de büyükşehir belediye başkanımızdan alıp 80’e çıkaralım. Spor totodan ben de destek oluşturayım inşallah milletvekillerimizle beraber toplamda 100 tane halı sahayı inşallah mahallelerimize yapalım.”

GÖRGEL: AMACIMIZ KAHRAMANMARAŞ’IMIZA HİZMET ETMEK

AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel ise, “ AK Parti Teşkilatları olarak bizim en büyük amacımız Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin biraz daha rahat yaşaması için neler yapabiliriz, onun gayreti içerisindeyiz. Kahramanmaraş’a ne hizmetler yapabiliriz hep onun gayreti içerisindeyiz. Tabii bu yoldu bu planlamayı yaparken bizim en önemli yol arkadaşlarımızdan bir tanesi Muhtarlarımız. Elhamdülillah hem Milletvekillerimiz hem belediye başkanlarımız gece gündüz Kahramanmaraş’a neler yapabiliriz onun gayreti içerisindeler. Sadece son 1,5- 2 haftada bile Kahramanmaraş’ın bugüne kadar gelmiş önemli sorunlarından iki tanesini Allah’a şükürler olsun onların çok önemli gayretleriyle halletmiş olduk. Kahramanmaraş’ın uzun zamandır çözmeye uğraştığımız stat problemi elhamdülillah geçen hafta bir çözüme kavuştu. İnşallah bundan sonraki süreçte onunla ilgili de hızlı bir çalışma içerisine hep beraber gireceğiz. Özellikle Dulkadiroğlu ilçemiz için önemli bir problem olan Ak Aksu’da bulunan Aksu Çayı’mızın görüntü kirliliğiyle ilgili durumda Allah’a şükürler olsun bunun adeta ön koşulu haline gelmiş olan ıslah OSB ilanının Kahramanmaraş’a özgü bir kanunla halledilmesiyle çözülmüş oldu. Bundan dolayı Bakanımız Mahir Ünal’a, Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Allah’ın izniyle bizler bir dur durak bilmeden çalışıyoruz ve siz önemli paydaşımız muhtarlarla Kahramanmaraş’ı bundan sonra daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol