banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

ÜNAL ATEŞ: “YETER ARTIK!” DEDİ

CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş gönderdiği haber bülteninde; “Son aylarda şehrimizdeki yerel medya birileri tarafından kontrol altına alınmaya çalışılmaktadır tüm siyasi hayatım boyunca görmediğim biçimde bu şehirdeki yerel gazeteciler Dizayn edilmeye çalışılmaktadır baskı altına alınmaya çalışılmaktadır kategorilere ayrılmaktadır.

İktidar ulusal medyada yaptığı düzenlemeyi yerelde de yapma hevesi ne düşmüştür.

Yerel medya mensupları işlerini yapmayan sadece para toplayan kişiler olarak topluma gösterilmeye çalışılmaktadır ekonomik ambargo ile karşı karşıya bırakılmaktadır.

İktidara mensup olan kişiler basın için komisyon kuruyor bu komisyon vasıtasıyla özellikle belediyelerden kime ne reklam verilecek tespit edilmeye çalışılıyor. Ve perdenin arkasında daha farklı oyunlar dönüyor ve basın mensupları bizim aleyhimize yazı yazılırsa sizi listeden çıkartırız diyerek tehdit ediliyor.

Her meslek grubunda olduğu gibi basın mensuplarının da bir evi ve geçindirmek zorunda oldukları aileleri var aldıkları para emeklerinin karşılığı doğal olarak, reklam alamazlar ise gazetelerini satamazlar ise nasıl geçirecekler sizin haberlerinizi yaparken reklamınızı yaparken seçimlerde boy boy fotoğraflarımızı yayınlarken iyi ama sizi eleştirdikleri zaman kötü. Böyle bir şey kabul etmek mümkün değil basın özgür olmalı özgürce yazmalı eğer basının yazdığında Yanlış ya da hatalı bir şey varsa tekzip ve yargı yolu diye bir şey var yapılan yanlış haber düzeltilir düzeltilmez art niyetli ise Yargı yoluna gidilir. Biz biliyoruz ki yanlış yalan haber yapan yayın organlarının ömrü hep kısa olmuştur o yüzden başımın üzerindeki demokles kılıcı  nı kaldırınız.

Yerel basını kontrol altına almak düşünceniz den vazgeçiniz basın mensupları bırakın özgürce işini yapsınlar.

Bunları yapmaz ve bu düşünce ve ısrar ederseniz memleketimiz zarar görecek insanlar zarar görecek vatandaşlarımız olup bitenden haberdar olamayacaklar vatandaşın haber alma hakkı bir nevi engellenmiş olacak.

2014 yılında büyükşehir belediye başkan adaylığı mız sırasında önerdiğimiz bir proje vardı bu projeyi tekrar öneriyorum gelin Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan bilboardların gelirinin belli bir yüzdesini  basın mensupları na reklam ucreti olarak dağıtalım hiçbir ama fakat demeden gerçek anlamda basın mensubu olan bu işi ciddiyetle yapan bu işi mesleği olarak görüp ciddi şekilde bu işi yürüten insanlara özgürce çalışabilmeleri için böyle bir imkan verelim.

Her meslek grubunda olduğu gibi bu mecrada da bu işi farklı amaçlar için kullanan insanlar olabilir ama bu bütün basın mensuplarını aynı kefede görmeyi hepsini aynı şekilde değerlendirmeyi gerektirmez.

Bu anlamda bu şehirde  çok zor şartlar altında habercilik yapan gazetecilik yapan ciddi anlamda maddi sıkıntılar içerisinde ayakta durmaya çalışan tüm basın emekçilerine saygı ile selamlıyor bu sıkıntının bir an önce çözüme kavuşmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol