Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

RUM’LARIN HAYALET ŞEHİR ‘MARAŞ’ RAHATSIZLIĞI

O dönemler Maraş’ta Konya, Karaman ve Ereğli halkının yerleşik olarak çok bulunması sebebiyle, komutan Kara Mustafa Paşa askerlerinin yüzde 80’ini Maraş’tan geri kalanını da insanlarının yiğitliği, dürüstlüğü ve cengaverliği sebebiyle bu bölgelerden alarak Kıbrıs’ı fethetmiş, ilk konuşlanan yere de ‘Maraş’ adı verilmiştir.

Ancak siyasi sebeplerden ötürü o günden bu tarihe kadar, ‘hayalet şehir’ olarak isimlendirilen, Kıbrıs’taki turizm cenneti gösterilen Maraş, iskâna kapatılmış, Birleşmiş Milletlerce kullanılamaz hale gelmiştir.

TURİZM MERKEZİ ve SESSİZ CENNET…

Bir zamanlar turizm ve mimarinin cennetiydi. Dünya starları ve zenginlerin uğrak  noktalarından biriydi. Ancak Kıbrıs halkı iç savaş ve harekat sonrasında evlerini ve dükkanlarını arkalarında bırakarak Maraş’ı terk ettiler.

Yunanılar Maraş’a ‘Varosha’ derler.

1974 Barış Harekâtı öncesi Akdeniz’in en ünlü tatil merkezlerinden biri olan Maraş, Kıbrıs’ı ikiye ayıran yeşil hat tampon bölgesinde ve Mağusa ilçe sınırları içinde. Bölge, TSK ve BM askerleri haricinde sivil halka kapatılmıştır.

SİYASİ KOZ OLARAK TUTULUYOR!

Şimdi mevcut iktidarın bilgisi dâhilinde ikinci sondaj gemisi Yavuz’un Akdeniz’e salıverilmesi ile gerçekleşen, fakat Rum kesimince işgal olarak nitelendirilen bir ‘Maraş açılımı’ devreye girince, hem Rum’lar, hem de Birleşmişi Milletler temsilcileri paniklediler.

Takas amaçlı bir siyasi koz olarak tutulan bölge, savaşın ve anlaşmazlıkların simgesi gibi, 1974’ten bu yana terk edilmiş vaziyette kapalı duruyor. Şehir yağmalanmış ve kullanılmadığından ötürü harabeye dönmüştür.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol