banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

 ÖZTUNÇ’TAN PAKDEMİRLİ’YE; “MADEM ‘TORPİLSİZ’ PERSONEL ALINACAK, YAZILI VE MÜLAKAT NEDEN?”
  

Türkiye’de işsizlik oranlarının çok yüksek olduğu ve devamlılığı olan bir işe girmenin bir hayli zor olduğu bu günlerde, Bakan Pakdemirli’nin vermiş olduğu ‘torpilsiz işe alım’ sözüne rağmen uygulamada şüphe yaratan yöntemlerle çalışan seçilmesi, bir umut bekleyen binlerce vatandaşı büyük hayal kırıklığına uğrattı.

Pakdemirli’nin verdiği sözün peşine düşen ve hakkaniyetle alımlarım yapılmasını savunan CHP'li Ali Öztunç, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesiyle konuyu Bakanın masasına taşıyarak kamu adına sorularına cevap istedi.

Öztunç’un önergesi aynen şu şekilde;

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

            Aşağıdaki sorularımın Tarım Ve Orman Bakanı Sayın Bekir PAKDEMİRLİ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.               

Tarım Ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli’nin 29 Mart 2019’da basına verdiği demeçte 1200 orman mühendisi, 2700 orman muhafaza memuru, 800 memur ve 300 şoför alımı yapılacağını ve bunun KPSS puanına göre torpil olmadan alınacağını söylemiştir. Ancak Orman Genel Müdürlüğünün yaptığı duyuruda 800 memur ve 300 şoförün 2018 KPSS puanıyla ÖSYM tarafından yerleştirileceğini, orman mühendisi ve orman muhafaza memuru alımının yazılı sınav ve sözlü mülakat ile alınacağı duyurusu yapılmıştır. Sayın Bakanın açıklamalarıyla Orman Genel Müdürlüğünün yayımladığı duyuru çelişmektedir.

Buna istinaden;

1-     Sayın Bakanın torpilsiz KPSS ile personel alacağız yönündeki açıklamalarından kastı nedir?

2-     Daha önceki personel alımlarında torpilli kişiler mi işe alınmıştır? Bakanlığın önceki personel alımı yaptığı sınavlar ile yeni alınacak 5000 personel alımı için yapılacak sınavlar arasındaki fark nedir ki torpilsiz alacağız denilmektedir? 

3-     Madem torpilsiz ve KPSS ile personel alınacaksa sınav ve mülakata neden ihtiyaç duyulmuştur?

4-     800 memur ve 300 şoför alımı KPSS puanına göre ÖSYM tarafından atanırken, neden 1200 orman mühendisi ve 2700 orman muhafaza memuru KPSS puanına ilave sınav ve mülakata tabi tutulmaktadır?

5-     Söz konusu 5000 personel alımını ne zaman gerçekleştireceksiniz?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol