Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

ÖZTUNÇ, ÜNAL’A RESMEN MEYDAN OKUDU
 İl Başkanı Esat Şengül, parti binasında yaptığı açıklamasında AK Partinin, Adalet Yürüyüşünü itibarsızlaştırmak için çirkin söylemlerde bulunduğunu ifade ederek: “Sanki halkı kışkırtmak, ortalığı karıştırmak için yürüdüğümüzü söylüyorlar. Enis Berberoğlu davası bardağı taşıran son damlaydı. Bu ülkede adaletsizlik, 2007 yıllarında kendi atadıkları savcıların hakimlerin Ergenekon, Balyoz davalarıyla kendini daha da ortaya koydu. Adaletin kaybolduğunu bu millet artık sinesinde hissetmeye başladı.

Bu gün adalette bahsedenler,  15 Temmuz darbe girişimi davalarında bile, emri veren generalle emri uygulayan subay aynı statüde yargılanıyor. Soruyorum buradan: Adalet anlayışınız bu mu?

Hain darbe girişimini 80 milyon engelledi. Üstelik Meclis bombalanırken CHP’li 70 milletvekili de oradaydı. Sanki darbeden ülkeyi sadece kendiler kurtarmış gibi davranıyorlar, genel başkanımıza iftira atıyorlar. Bu ülkeyi 80 milyon tek yürek olup kurtardı” dedi.

Kabinede Veysi Kaynak’ın yer almamasını üzüntüyle karşıladığını belirten Şengül, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Bu şehir iktidar partisine kucak dolusu oy verdi, ancak hiçbir zaman bu güvenin karşılığını alamadı. Sayın Kaynak, Bakanlığı süresince yerel siyasete büyük katkıda bulunmuştur. Partimizi de ziyaret ederek, fikir alışverişinde bulunmuştuk. Bakanlar kurulunda yer almayışına üzüldük, Kahramanmaraş için bir kayıp.”

HERKES İÇİN, BURHAN KUZU İÇİN DE YÜRÜDÜK

Daha sonra ülke gündemi ve yerel siyaseti değerlendiren CHP Parti Meclis Üyesi Ali Öztunç, çarpıcı açıklamalarda bulunarak öncelikle Adalet Yürüyüşüne değinerek:  “Biz mal, mülk, yatlar, katlar da para ya da gemicikler istemiyoruz. Bizler 450 km’yi adalet için yürüdük. Adalet sadece bize değil herkese lazım. İstanbul’da 2 buçuk milyon insanımız yürüyüşümüze katıldı. Bakanlar kurulunda yer alamayınca “Siyasetin adaleti yok” diye twet atan Burhan Kuzu için bile biz yürüdük” dedi.

ŞEHİTLERİMİZE SAYGISIZLIK YAPILMIŞTIR

15 Temmuz Şehitlerini rahmetle anarak konuşmasını sürdüren Öztunç: “15 Temmuz tarihi bir bayram, bir şenlik değil. Şehitler verdiğimiz demokrasi mücadelesidir.

Ne yazık ki Kahramanmaraş merkez ve Elbistan İlçemizde bir bayram havasında davullu zurnalı, sanatçılar getirilerek şehitlerimize saygısızlık yapılmıştır” dedi.

RANT KAVGASI KAYNAK’I YERİNDEN ETTİ

Kabine revizyonuna da değinen Öztunç, “Veysi Kaynak’ın ne günahı vardı da aldılar? Mahir Ünal’ı da almışlardı, ne günahı vardı? AK Parti Kahramanmaraş’ı çantada keklik görüyor. Önce bir bakanlık veriyor 3 ay sonra geri alıyor, bir parmak bal çalıp Kahramanmaraşlıları kandırıyorlar. Aslında Veysi  Kaynak’ın alınmasında 2 etken var. Bunlardan biri Referandum da Kahramanmaraş’ta yüzde 26 oranında ‘Hayır’ çıkması. Diğer etken herkes gözünü büyükşehir belediye başkanlığı koltuğuna dikmiş. Senin adamın olacak, benim olacak kavgası var. Ak Partinin içi kaynıyor, büyük bir iç kavga var.  Rant kavgası çok büyük. Rakibim de olsa Sayın Kaynak’ın Bakanlar Kurulunda olmayışına çok üzüldüm” dedi. Diğer yandan yeni bakan Jülide Sarıeroğlu'nun twiter hesabından yapılan paylaşımları da gündemine alan Öztunç: “Bakan Sarıeroğlu’nun paylaşımları ortada. Önce o hesabın kendinin olmadığını söyledi, sonra başkanlarının da kullandığını söyledi. Ne kadar inandırıcı?

FETÖ ile mücadele ettiklerini söylüyorlar. Böyle mi mücadele ediyorsunuz? Bu ne lahana bu ne perhiz?” diye sordu.

ATATÜRK’Ü KALBİMİZDEN SİLEMEZSİNİZ!

Milli Eğitim Bakanlığının yeni müfredatı konusunda Öztunç: “Atatürk’ü ve İsmet İnönü’yü kitaplardan silebilirsiniz ama kalbimizden, aklımızdan, yüreğimizden asla silemezsiniz” dedi.

YOKSA SENİ ÇITIR ÇITIR YERLER

Belediye çalışmalarını da eleştiren Öztunç: “Yaşanabilir Kentler sıralamasında Kahramanmaraş 51. sırada, bizden sonra doğu illeri geliyor. Bunun sorumluları Büyükşehir Belediye Başkanı ve milletvekilleridir. İşte Trabzon Caddesinin hali, ilçe yollarımızın hali hepsi ortada. Esnaf sonunda isyan etti.

Sayın Erkoç, koltuğuna göz diken çok. Benden söylemesi, iyisi mi çalış. Yoksa seni çıtır çıtır yerler. O makam hizmet makamıdır, yarın bir gün o koltuktan indiğinde yolda yürürken rahat etmeli selam alabilmelisin” diye konuştu.

ÜNAL’A AÇIK AÇIK MEYDAN OKUDU

Konuşmasının sonunda, Mahir Ünal’a seslenen Öztunç: “Marifet Genel Başkanımıza atıfta bulunmak değil, 15 Temmuz gecesi tek yeri belli olan kişi bizim genel başkanımızdır.

Eğer yüreğin varsa, eğer kendine güveniyorsan hangi televizyon kanalında istiyorsan canlı yayına çıkalım. İstersen partinin diğer milletvekillerini de al ben tek başıma çıkacağım” diyerek konuşmasını tamamladı.

Basın toplantısına CHP metropol ilçe teşkilat başkanları, taşra ilçe teşkilat başkanları kadın kolları başkanları ile partililer katıldı.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol