Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

ÖZTUNÇ, “SON ÇIKAN KARARNAME TAM BİR FELAKET”
 Parti binasında, milletvekili olmasa da, bir milletvekili ve daha ilerisi kadar hizmet veren, yerelin sorunları için canhıraş çalışan CHP Parti Meclis Üyesi Ali Öztunç, Onikişubat ilçe başkanı Ünal Ateş, Dulkadiroğlu ilçe başkanı Ejder İşlek, Kadın Kolları Başkanı Fisun Zabun ve 10 ilçe teşkilat başkanının katılımı ile gerçekleşen basın toplantısında, yerel ve ulusal meseleler gündeme geldi, basın mensuplarının gündeme ilişkin soruları cevap buldu.

CHP’nin kurucusu merhum İsmet İnönü’nün ölüm yıldönümünde onu saygı ile andıklarını belirten CHP Parti Meclis Üyesi Ali Öztunç, son çıkan KHK’nin bir felaket olduğuna vurgu yaptı, yanlışlığını dile getirerek, “Son çıkan KHK, tama bir rezalet. Derhal geri çekilmelidir. Toplum barışına vurulmuş darbedir” dedi ve Maraş Olaylarının 39. yıldönümü ile ilgili olarak da baş tutmuş yaranın kaşınılmasından yana olmadıklarını belirterek, o zamanlar bu olaylara dış güçlerin destekleri ile gerçekleştiğini belirterek, bundan büyük üzüntü duyduklarını, acı bulduklarının altını çizdi, “Hal böyle iken, tüm toplum aynı şeyi söylerken, çıkan KHK yanlış olmuştur” şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLLERİNİ GÖRENİNİZ VAR MI VE 7 UYURLAR

2007 yılından beri üstelik de AK Partiye oy vermiş 525 işçinin durumunun belirsizliğine dikkat çeken Ali Öztunç, AK Parti milletvekillerini göreniniz var mı diye sordu,  onları 7 uyurlara benzetmesi yaparak, “Halk onları mecliste uyusunlar, el kaldırıp el indirmesinler, memleketin sorunları ile ilgilensinler diye oy verdi. Maaş ve ceylan derisi koltuklar rahat tabi. Bakın ben vekil olmadığım halde Kahramanmaraş’tan, yöremden çıkmıyorum, insanların, sizlerin arasındayım” diye konuştu, büyükşehir belediyesinin kadınlara özel pembe otobüs uygulaması için de, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Erkoç’un kraldan çok kralcılık yaptığına işaret etti; “Ama bir yerlere, bir şeylere oynuyor. Otobüsleri kullanan erkek ise, böyle bir ayrıma gitmenin manası ne. Kendisi de biliyor ki kalemi kırıldı, malum, kırılan kalem yeniden tutmaz. İddialar, cumhurbaşkanına giden mektuplar, dedikodular ayyuka çıkmış iken, artık o koltukta oturamaz. CHP’li insanların köylerine, mahallelerine hizmet gitmiyor. AK Partiye oy verilmedi diye köy yolları yapılmıyor.” İfadesini kullandı.

MHP İLE NİŞAN, NİKÂH OLUR MU BİLEMEM?

Konuşması arasında iktidar ortağı MHP’ye de değinen Öztunç, “Şimdi nişanlılar, yarın nikah kıyarlar mı, bilemem. Fatih Erkoç sana sesleniyorum, CHP’ye oy veren vatandaşa hizmet götürme, gün gelir bunun hesabı sorulur. Aklını başına al Erkoç! Bu sana son uyarım! Çünkü artık yeter, bıçak kemiğe dayandı. Beni daha sert konuşmak zorunda bırakama, böyle ufak numaralarda vatandaşa, Ankara’ya yaranamazsın. Çünkü kredin bitti, Ankara seni sildi” yorumunda bulundu. Dün yaşanan su kesintisi sebebiyle insanların mağdur olduklarının altını çizerek, geçmişte Elbistan’da da benzer durumun yaşandığını, 90 bine yakın insanların hastanelere koştuğunu, o zaman sadece KASKİ müdürünün görevden alındığını, kurban edildiğini kaydetti, ama asıl sorumluların hesap vermesi gerektiğini hatırlattı ve KASKİ yönetiminin gözden geçirilmesi ile hastanelere koşan 500 insanın mağduriyetinin acı olduğunu belirtmeden geçemedi.

KURULTAYA VE TEKRAR MECLİS ÜYELİĞİNE ADAYIM

Önümüzdeki yılın ilk ayalarında partisinin kurultaya gideceğine değinen Parti Meclis Üyesi Ali Öztunç, son olarak şunları söyledi; “Bir kere daha aday olacağım. Bugüne kadar siyasi arenada çok partiler geldi geçti, ama bakın CHP dimdik ayakta kaldı” dedi ve basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını da cevaplandırdı, özellikle Maraş Olaylarının yıldönümünde basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, maksatlı haberlerin CHP’ye mal edilmek istendiğine vurgu yaparak, Yasemin hanımın sözleri yanlış anlaşıldığını,  zaten kendisinin de bir açıklamada bulunduğunu, teröristleri kast ederken, Maraş Olaylarını tezgâhlayan, dışarıdan gelip destekleyen art niyetli dış güçleri kast ettiğini açıklık getirdi.

ŞENGÜL; “YENİDEN ADAYIM, BAŞKA ADAY VARSA, BUYURSUN!”

6 senedir başarı ile yürüttüğü görevi sebebiyle partideki yükselişe dikkat çeken CHP İl Başkanı Esat Şengül ise, Cuma günü yapılacak ili kongresinde tekrar aday olduğunu açıkladı.

Başkan Şengül; “Bizde demokrasi var, isteyen aday olur. Ancak ben adayım. Muhtemelen önümüzde bir erken, bir baskın seçim var, ilçelerimi, yörelerimi, sorunlarını biliyorum, insanları tanıyorum. Bu bakımdan yeniden aday olmam gerektiğine inandım. Ha, aday çıkarsa, benden daha iyi yapacağına inandığım biri aday olursa, ceketimin düğmesini ilikler, yine partim için, yeni seçilecek başkan için çalışırım. Bu bir bayrak, hizmet yarışı. Varsa aday, saygı duyarım. Evet, muhtemelen bir erken seçim var. 2018’in 15 Temmuz’u da konuşuluyor, yoksa Kasım ayında. Tekrar ediyorum, 6 yıldır partimin başındayım, yeri ve zamanı gelirse kenara çekilmesini bilirim” diyerek sözlerine nokta koydu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol