banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

ÖZTUNÇ;  RANT İDDİALARININ PEŞİNDE; 400 İŞÇİ ÇIKARILDI, 10 MAHALLE MAĞDUR!

Atom Karınca Ali Öztunç, işten çıkartılan 400 işçi ve aileleri ile birlikte 2 bin kişinin mağdur edilmesini Ankara’da TBMM gündemine kadar getirdi.

Göksun orman fidanlığında 20 yıldan beri fidan yetiştiriciliği ve fidan bakımı yapan 400 işçi işten çıkartıldı. Fidanlığın on mahalleyi kapsayan kooperatiflerden alınması kararının, Tarımsal kalkınma ve kooperatifleşme ile bağdaşmadığı vurgusu yapan CHP’li Öztunç, dilden dile dolaşan rant iddialarının peşine düştü.

Konuyu Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin önüne getiren Öztunç, Meclis Başkanlığı’na sunduğu önerge ile kamuoyu adına sorularını cevap istedi.

“AK PARTİ İLÇE BAŞKANININ TALEBİ”

Öztunç’un önergesi şu şekilde;

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğünün aldığı karar ile on mahalleden oluşan Cumhuriyet ve Çağlayan Kooperatiflerine bağlı Göksun orman fidanlığı, kooperatiflerin elinden alınmış, 20 yıldan beri fidan yetiştiriciliği ve fidan bakım işlerini yapan 400 işçi işten çıkarılmıştır. Tarımsal kalkınma ve kooperatifleşmeye ile bağdaşmayan bu karar, aileleriyle birlikte iki bin vatandaşımızı mağdur etmiştir.

Buna istinaden;

  • Göksun Orman Fidanlığının kooperatiflerin elinden alınmasının ve fidanlıkta çalışan 400 işçinin işten çıkarılmasının nedeni nedir?
  • Göksun orman fidanlığının, AK Parti İlçe Başkanının talebi üzerine kooperatiflerin elinden alındığı ve buranın ihaleyle çıkarılarak kendine rant sağlayacağı iddiaları doğru mudur?
  • Tarımsal kalkınma ve kooperatifleşmenin teşvik edilmesi gerekirken böyle bir karar alınması sizce ne kadar doğrudur?
  • Bakanlık olarak, Göksun orman fidanlığından çıkarılan 400 işçinin durumu hakkında ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol