Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR MİLLİ BİLARDOCUMUZA DESTEK BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

ÖZTUNÇ: PARİS ANLAŞMASINI YÜRÜRLÜĞE KOYMAMAK İÇİN AYAK DİRETİYORLAR

Kasım ayında gerçekleştirilecek, COP26 ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “Paris Anlaşmasını bir türlü TBMM’ye getirmeyen AKP, COP 26’da ne anlatacak çok merak ediyoruz. Kuraklığı mı, ormansızlaşmayı mı, selleri mi, dere yataklarındaki yapılaşmaları mı? Korkarız ki millet bahçerini anlatıp, boş boş yüzlerine bakacaklar” eleştirisinde bulundu.

PARİS ANLAŞMASINI YÜRÜRLÜĞE KOYMAMAK İÇİN AYAK DİRETİYORLAR

COP 26 olarak bilinen 26. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı  31 Ekim - 12 Kasım 2021 tarihleri arasında İskoçya'nın Glasgow şehrinde gerçekleştirilecek.  AKP İktidarının iklim krizine karşı mücadelede sahici önlemler almadığını eleştiren Öztunç; “Tüm dünyada iklim krizi ve bu krizin getirdiği etkiler gitgide artarken, konferansta iklim değişikliği ile mücadelede kat edilen yollar tartışmaya açılıyor. AKP iktidarına baktığımızda ise iklim krizi ile mücadele konusunda ortada ne kat edilen bir yol var ne de bir çaba. Ülkemizde pek çok felaket gerçekleşiyor, susuzluk, kuralık giderek artıyor ama iktidar hala Paris İklim Anlaşmasını meclise getirmedi. Geçtiğimiz yasama yılında da halkın yararına olmayan, sırf kendi kısıtlamalarına devam etmek için onlarca kanun AKP tarafından geçirildi. Yaşadığımız yüzlerce doğa tahribatı, yangın, sel felaketi, müsilaj sorunu ve daha nicesi iklim krizi ile mücadele etmeyen, Paris Anlaşmasını yürürlüğe koymamak için direnen zihniyetin ürünüdür” yorumunu yaptı.

HEDEFLERİ DAHA ÇOK BETON DAHA ÇOK RANT

Anlaşma gereği herkesin, sera gazlarını azaltılmak, yenilenebilir enerji üretimine hız vermek ve küresel ısınmayı 2°C'nin altına indirgemekle yükümlü olduğunu aktaran Öztunç, “Şimdi bu konferansta da ülkelerin attığı adımlar değerlendirilecek ve neler yapılması gerektiği tespit edilecek. Anlaşmanın yürürlüğe konmaması bir yana iktidar, tüm bu hedeflerin yanından bile geçemiyor. Varsa yoksa, beton dökme, orman yok etme, rant yaratma üzerine bir mantıkla iklim krizini daha da derinleştiriyorlar” yorumunu yaptı.

BOŞ VAATLERİ BIRAKIP PARİS ANLAŞMASINI MECLİSE GETİRSİNLER

Yükümlülüklerini yerine getirmeyen termik santrallerin çalışmasına göz yuman Bakan Murat Kurum’un “millet bahçeleriyle ekolojik koridorlar inşa ediyoruz, plastik poşetlerle sıfır atık projesi gerçekleştirdik” gibi söylemlerinin iklim kriziyle mücadelede sahici ve samimi olmadığını aktaran ÖZTUNÇ “Kömüre, fosil yakıtlara destek vererek ne sera gazını azaltabilir ne de iklim kriziyle mücadele ettiğinizi söyleyebilirsiniz. Diğer ülkeler adil dönüşümü, kömürden çıkışı, karbon vergilerini ve kredilerini tartışırken AKP hala kasıtlı olarak oluşturduğu suni planlarla havanda su dövüyor, kendi de dahil herkesi oyalıyor. Bir an önce Paris Anlaşması meclise getirilmeli, iklim kriziyle mücadelede gerekli plan ve takvim oluşturulmalıdır” çağrısında bulundu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol