banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

ÖZTUNÇ, ÖZELLEŞTİRİLEN ELBİSTAN ŞEKER FABRİKASINDAKİ YOLSUZLUĞU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI!
 Hükümetin muhalefet, sivil toplum örgütleri, işçi ve üreticilerin tüm itirazlarına rağmen Mutlucan isimli firmaya satışını gerçekleştirdiği Elbistan Şeker Fabrikası’nda, satışa konu olmayan milyonluk malzemelerin de alıcı firmaya peşkeş çekilmesi artık yolsuzluk da göz göre göre yapılıyor eleştirilerini beraberinde getirdi.

TC Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak’ın yazılı olarak cevaplandırması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi veren CHP’li Ali Öztunç, konuya dair şu ifadeleri kullandı;

“MİLYONLUK MALZEMELERİN PEŞKEŞ ÇEKİLMESİ BELGELERLE KANITLI!”

 “Nisan ayında özelleştirme ihalesi yapılan Elbistan Şeker Fabrikası, 11 Temmuz’da Mutlucan Firması’na teslim edildi. Fabrikanın satışa konu olmayan milyonluk ‘kayıt dışı malzemeleri’, devir yapılmadan bir ay önce Türk Şeker’in en yakın deposu olan Malatya Şeker Fabrikası’na gönderilmiş, ancak devir işleminin bitiminden bir ay sonra, yani Ağustos ayında Türk Şeker’in Malatya Şeker Fabrikası’ndaki deposuna gönderilen bu malzemeler Mutlucan Firmasına hukuksuz bir şekilde iade edilmiştir. Elbistan Şeker Fabrikası’nda satışa konu olmayan yüzlerce kalemden oluşan milyonluk malzemelerin alıcı firmaya peşkeş çekildiği belgelerle ispatlanmıştır. Pancar üreticisini, pancar alımını geciktirerek ürününü kar altında çürümeye terk eden bu fabrikalara yapılan milyonluk peşkeşler, şeker fabrikalarının özelleştirilmesinde yaşanan usulsüzlükleri ve bu satıştan kimlerin menfaat sağladığını açıkça ortaya koymaktadır”

“ÇORUM ŞEKER FABRİKASINDA OLDUĞU GİBİ SESSİZ Mİ KALACAKSINIZ?”

Öztunç’un kamuoyu adına Bakan Albayrak’tan yanıt beklediği sorular şu şekilde;

1-     Elbistan Şeker Fabrikası’nın özelleştirme sonrası satışa konu olmayan “kayıt dışı malzemelerin” Mutlucan Firması’na bedelsiz verilmesinin gerekçesi nedir?

2-     Alıcı firmanın bu malzemelerden haberi olmadığı halde alıcı firmayı kimler haberdar etmiştir? Alıcı firma hangi gerekçe ile bu milyonluk malzemeyi talep etti?

3-     Elbistan Şeker Fabrikasının özelleştirilmesi sonrası Mutlucan Firmasına bedelsiz verilen satışa konu olmayan “kayıt dışı malzemelerin” muhteviyatı nedir? Bu malzemelerin Türk Lirası cinsinden değeri ne kadardır?

4-     Bakanlık olarak, bu konuda devleti zarara uğratan yetkililer hakkında bir işlem yapmayı düşünüyor musunuz? Yoksa bu peşkeşe, geçmişte Çorum Şeker Fabrikası’nda olduğu gibi sessiz mi kalacaksınız?

5-     Bu malzemelerin Mutlucan Firması’na verilmesi emrini Özelleştirme İdaresi ve Türk Şeker Genel Müdürlüğünden kim veya kimler vermiştir? 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol