banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

ÖZTUNÇ, ENGELLİ ÖĞRENCİLER İÇİN HAREKETE GEÇTİ!
 CHP’nin çalışkan ismi Ali Öztunç, 2017’de kabul edilen bir tasarı gerekçe gösterilerek aralarında Kahramanmaraş Ertuğrul Gazi Görme Engelliler Okulu’nun da olduğu birçok okulun engelli pansiyonlarına kilit vurulmasını TBMM gündemine taşıyarak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yazılı olarak cevaplandırması istemiyle soru önergesi verdi.

ÖZTUNÇ’UN ÖNERGESİ ŞU ŞEKİLDE:

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Genel  Müdürlüğünün Temmuz 2017’de kabul edilen bir tasarıya dayanarak Ertuğrul Gazi Görme Engelliler Okulu’nun da arasında bulunduğu birçok okulun engelli pansiyonları kapatılmıştır. Bu durum kırsal kesimde yaşayan görme engellilerin eğitimlerinin zaten oldukça zor şartlardaki durumlarının daha da olumsuz bir hale gelmesi anlamına gelmektedir. Yaklaşık 60 yıldır, görme engelli okulları Türkiye’de çok önemli eğitimsel görevi yerine getirmiştir. Yokluk, yoksulluk içindeki Anadolu insanının binlerce görme engelli çocuğunun bu okullarda temel eğitimlerini alıp, iş güç ve meslek sahibi olduğu unutulmamalıdır. Bu tip okulların, görme engellilerin hayatındaki yeri ve önemi bu kadar büyükken, eğitim sisteminin farklı tür ve kademelerinin içerisine dahil edilmesi pedagoji bilimi ile de çelişmektedir.

Bu bağlamda;

-         Kahramanmaraş Ertuğrul Gazi Görme Engelliler Okulu’nun kapatılma gerekçesi nedir?

-         Kapatılan bu okuldaki öğrencilerin ve okul binasının akıbeti ne olacaktır?

-         Kahramanmaraş gibi bir büyükşehirde özel eğitime muhtaç öğrencilerin içinde bulundukları dezavantajlı durum ortada iken bu tür okulların kapatılarak başka illere gönderilmesinin psikolojik, sosyolojik, ekonomik ve pedagojik boyutu yeterince düşünülmüş müdür?

-         Kahramanmaraş ilimizde kaç özel eğitim öğretmeni vardır? Bunlar hangi branşta eğitim vermektedir? Öğretmen yetersizliği söz konusu mudur?

-         Hiçbir bireyin kaybedilmemesi ve ‘herkes için eğitim kavramı’ eğitim bilimlerinin evrensel bir ilkesi iken planlanan bu uygulama eğitim sistemimizi bilimsellikten uzaklaştırdığının bir göstergesi değil midir?

-         Kapatılan bu okuldaki öğrencilerin kaçı başka illere gönderilmeyi kabul etmiş, kaçı başka illere gönderilmemeyi kabul etmiştir?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol