banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

ÖZTUNÇ; ELBİSTAN’IN ALTYAPI SORUNLARINI MECLİSE TAŞIDI

Kahramanmaraş’ın her bir mahallesinin sorunlarına yetişmek için mesaisinin de dışında tüm gününü memleketine ayıran CHP’nin Atom Karınca lakaplı çalışkan vekili Ali Öztunç, bu seferde Elbistanlının hayatını ikinci sınıf vatandaş gibi yaşamasına sebep olan yol ve su sorununa çözüm arayışına girdi.

Kendisine iletilen şikâyetler ve bölgede bizzat yaptığı incelemeler sonrası Öztunç, kış aylarında çalışmalar sekteye uğradığı için oluşturduğu rapordan kış öncesi acil çözüm bekleyen sorunları TBMM gündemine taşıdı.

Öztunç’un Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yazılı olarak cevaplandırması istemiyle Meclis Başkanlığı’na sunduğu ve kamuoyu adına cevap beklediği sorular aynen şu şekilde;

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinin birçok mahallesinin yol ve su sorunu yıllardır çözüm beklemektedir. Her seçim döneminde bu sorunların çözüleceği yönünde verilen sözler bir türlü yerine getirilmemektedir.

Buna istinaden;

  1. Elbistan İğde Mahallesinin içme suyu deposunun kapısının olmaması sebebiyle mahalleye verilen su kirlenmektedir. Bu su deposunun kapısı ne zaman yapılacaktır?
  2. Elbistan ilçesinin Büyük Yapalak Mahallesinin yolu şehirlerarası yol olmasına rağmen dardır. Elbistan – Darende yolu olarak bilinen yolun çevre etüdü bitirilmiş, ancak hala yol genişletilmesi yapılmamıştır. Bu yolun genişletilmesi ne zaman yapılacaktır?
  3. Elbistan Büyük Yapalak Mahallesi içinden geçen drenaj kanalı üzerindeki incecik yoluna bağlantı köprüsü çökme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Bu köprünün yenilenmesi yönünde bir çalışma var mıdır?
  4. Elbistan İlçesi Demircilik mahallesinde bulunan Söğütlü köprü selden zarar görmüştür. Buraya yeni bir asma köprü yapılacak mıdır?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol