banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar SİZE İHTİYACIMIZ VAR KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

ÖZDEMİR; “SİYASET BİR ŞANS OYUNU DEĞİL”
  

Bugüne kadar kime sorduysak, herkes siyaseti, 1 Kasım seçimlerinin sonuçlarını farklı değerlendirdi. Herkes kendi penceresinden baktı. Bir de AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Av. Ahmet Özdemir ne düşünüyordu. Telefonun ses kaydını açtık ve sorduk, Özdemir AK Parti’nin taşıyıcı unsurunun Kahramanmaraş olduğunu söyleyerek sözlerine başladı ve şunları söyledi; “6 vekili varken de bu kent AK Partinin taşıyıcı unsuru idi, şimdi de öyle. Bakanlığı çoktan hak ediyorduk ama bakanımız yokken dahi bu şehir yeteri kadar hizmet aldı. Tabi bakanlık bunu taçlandırdı. Bundan son derece memnunuz. AK Partinin taşıyıcı unsuru olmak bir sorumluluk gerektiriyor aslında. Biz hep Türkiye birincisi olacağız diyor, bu iddiayı sürdürüyorduk. Hep 8 vekili hedefledik. Hep 8 vekile odaklandık ve Türkiye birincisi olmayı hedefledik. Bunun da bir karşılığı olmalıydı. Bu karşılığı aldığımızı düşünüyorum. Kahramanmaraş siyasetinde AK Partinin tartışılmaz bir üstünlüğü var. Ama o üstünlüğün yanında da, biz Kahramanmaraş siyasetinde o üstünlüğün işçi arılarıyız. Belki ön planda değiliz ama o binaya taş taşımaya, üretimine katkı sağlamaya hem ekonomik, hem kültürel olarak hem de fiilen AK Partililer olarak devam ediyoruz. Bu gayretimiz, bu heyecanımız daha da artacak. Çünkü vekil sayımızı 1 tane artırdık. Ve çok güzel bir aratış yakaladık” dedi.

 

ONİKİŞUBAT İÇİN NELER SÖYLEDİ?

 

Başkan Özdemir, mensubu olduğu ilçe ve teşkilatı için ne düşünüyordu. Sorunun cevabını da yine kendisi verdi; “Onikişubat zengin bir muhit. Her zaman bu örneği veriyorum;  Ankara’nın Çankayası… Ve 370 bin nüfusa sahibiz. Biz bu nüfusla, AK Partiye verilen oy oranı ile hem teşkilatım, hem belediyem hem de Onikişubat halkım ile gurur duyuyorum. Demek ki iyi hizmet verildiğinde, insanlarımız bunu görüyor. 7 Haziran’da yüzde 10’luk bir düşüş, akabinde 1 Kasım’da yüzde 10’luk bir artış tamamen vatandaşın takdiri. Demek ki vatandaş da iyiyi, hizmeti takdir ediyormuş. İyiyi takdir ederken, sadece önündeki kötü örneği görmesi gerekiyormuş. Zaman-zaman biz de bu kötü örneği gördük, ki bu tek taraflı değil. İnsanımız bundan bir ders çıkarttıysa, partimiz de çıkarttı, biz de kendimize bir çeki düzen verdik. Biz de insanımıza daha şefkatli yaklaşmaya başladık. Neticede ortaya bu sonuç, zafer çıktı.”

 

GELELİM ŞU İL BAŞKANLIK MESELESİNE

 

Malum, bugünkü siyasetin ana maddesi il başkanlık meselesi. Mehmet Fiskeci sordu, talipliler var, isimleri geçenler var, AK Parti bu meseleye odaklanmışken, sizin şansınız nedir dedi. Başkan Özdemir’in ilk cümlesi, siyasetin bir şans oyunu olmadığı şeklindeydi. Devam etti; “Bu bağlamda şans olarak bir şey söyleyemem. Yanlış olur. Siyasette kriterler çok farklı. Bazen olma ihtimali çok yüksek olan biri, sadece bir nedenle olmayabilir. Şunu söyleyebilirim, aday olan bazı arkadaşlarımızın çoğu teşkilatta çalışmış, emeği olan kimseler. Onların olmasını, değerlendirilmesini tabi ki isterim. Çünkü siyaset yorucu bir iş. Emeğin bir şekilde takdir ediliyor olması gerekiyor. Emek harcayan arkadaşlarımızın önünün de kesilmemesi lazım. Parti içinden biri olarak söylüyorum, genel merkez bir atama yapacak iken, çok iyi araştırır, etüt eder. İşine, hitabet tarzına, temsili yeteneğine, parti içinde tabanı olup olmadığına, partideki çalışma sistemine, kamuoyu bakışına, kamuoyunun da kendisine bakışına, partinin ana misyonu ve ana vizyonu ile uyum içinde olup olmadığına, yani bir sürü kriteri göz önüne alır.  Bu bağlamda, inanıyorum en uygun arkadaşımızı oraya getireceklerdir. Kim gelirse gelsin, kim atanırsa atansın, biz bu arkadaşımızla çalışacağız. Zaman zaman arkadaşlarımla konuşuyorum, bizdeki en güzel şey, kaldı ki AK Parti camiası içinde bu var, liderimiz kim olursa olsun onunla çalışmaya devam eder, arkasından gideriz. Bizim bir özelliğimiz daha var, her türlü fikir ve görüş ayrılığı, davamız ön plana çıktığında bertaraf olur. Ve biz de o davanın peşinden gideriz.” diye konuştu ve bir cümle daha ekledi; “Rabbim kimi layık gördüyse, kime nasipse o olsun!”

 

FİKİR ALIŞVERİŞİ OLUYOR MUYDU?

 

Bu soruyu Neşe Yıldızhan sordu. İhtiyaçlar noktasında Onikişubat ilçe ve Onikişubat belediyesi uyum içinde miydi, çalışmalar koordine içinde miydi, fikir alış-verişi yaşanıyor muydu? Özdemir bu soruya şu cevabı verdi; “Onikişubat ilçe belediyesi, bizim belediyemiz. Belediye ile hizmetlerin alınması noktasında sürekli istişare ve fikir alışverişi içindeyiz. Vatandaştan gelen talepler veya bizden gelen fikirler, hep değerlendirilmiştir. Olmama sebepleri de aktarıldı, olması muhtemel istekler de yerine getirildi. Teşekkür ediyorum burada. Zaten bundan dolayı vatandaşta bir memnuniyet var. Bu bağlamda aramızda bir uyum var. Bu arada, bazı hizmetleri Onikişubat Belediyesi değil, Büyükşehir Belediyesi veriyor. Bu noktada bizim aracılığımızdan da vatandaş memnun olduğu için, oy oranımızın artama sebebi de bu aslında. Çünkü hem büyükşehir Belediye Başkanımızla, hem de Onikişubat ve Dulkadiroğlu belediyelerimizle rahat diyalog kurduk. Ne için, vatandaş için! Aslında vatandaşın istediği şu, biz ne kadar mükemmel belediyecilik yaparsak yapalım, örnek veriyorum evinin önündeki yolun asfalt veya kilit parke ile döşenmesinden mutlu oluyor. Biz de bunu önemsedik ve vatandaşa yansıttık. Bu meselede sonsözüm, Onikişubat belediyesinin hakkını teslim etmem gerekiyor. Teşkilat olarak her türlü desteği aldık, onlara teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

 

 

BU AYIN SONUNA DOĞRU BELLİ OLUR!

 

Araştırma için bölge koordinatöründen söz ettik ve İl başkan ataması için bir süreç, bir takvim olup olmadığını sorduk bu kez. Gülümsedi, Fiskeci’nin sorusuna mukabil Özdemir’in bu meseleye ilişkin son açıklaması; “Koordinatör henüz gelmedi. Mehmet Erdoğan gelmeyebilir, şöyle; zannediyorum Mustafa Ataş başkan yeni koordinatörler atayacak. Yeni atamada Mehmet Erdoğan bey olursa, o gelir. Veya başkası. Koordinatör gelecek, bildiğim usul şu, bir teşkilat içinde değerlendirme yapar, bir de kamuoyunda değerlendirme yapar, raporunu yukarı bildirir, genel merkez de belirlenen 3 isimden birini il başkanı olarak atar” dedi ve bu atamanın da muhtemelen bu yılın sonuna doğru belli olacağının altını çizdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol