banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

 ORUÇ, RESMİ, BAŞVURUSUNU YAPTI

2011 Genel seçimlerinde yürüttüğü başarılı seçim kampanyası ile gündemden düşmeyen, kamuoyunun yakından tanıdığı, gönüllerin vekili unvanını alan Ejder Oruç, oğlu Alperen ile birlikte Genel Merkeze başvuru dosyasını teslim etti.

Ejder Oruç, resmi başvurusunun ardından yaptığı açıklamasında; “Bugün Kahramanmaraş Milletvekili aday adaylığı müracaatımı resmi olarak genel merkezimize yapmış bulunmaktayım. Ülkemiz, milletimiz ve partimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. “ dedi.

“SÖZÜMÜZ SÖZ!” sloganı ile seçim kampanyasını yürüten Ejder Oruç, bunun sadece bir slogan olmadığını ifade ederek şu açıklamalarda bulundu: “2011 Genel Seçimlerinde ‘Memleketimde dinleyip, Ankara’da konuşacağım’ sloganıyla seçim kampanyamızı yürütmüştük.

İnşallah memleketime Meclis çatısı altında hizmet etmek nasip olursa “Sözümüz Söz” diyorum ve memleketimde dinleyip Ankara’da konuşacağım.

13 Yıllık AKP iktidarında en çok destek veren şehrimiz ne acıdır ki bu desteğin karşılığını alamadı.

Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, tanıtımda, devlet yatırımlarımda hep yetim bırakıldı.

İşte bizim sloganımız da yapılmayan, alınamayan hizmetlerin alınacağına söz veriyoruz.

Ve bütün hemşehrilerime SÖZ VERİYORUM;

Sorunları sizlerle ortak akıl ile çözüme kavuşturup, projelendirip Ankara’da uygulamaya geçireceğim.

Devlet bütçesinden yatırım alan illeri izleyip Kahramanmaraş’ı en az onlar kadar devlet yatırımı olan iller sınıfına çıkaracağım.

Sanayicisinin sorunlarını çözecek projeler üreteceğim, nihayi ürün üreten firmaların ve markaların çıkması için onlarla çareler arayacağım, onlara yüksek katma değerli ürünler üretmeleri konusunda elimden geleni yapacağım.

Organize sanayi bölge sorunlarını çözeceğim, lojistik üssün bir an önce faaliyete geçmesi için gayret sarf edeceğim.

Yol medeniyet demektir, yeni geniş yol projelerini, haftanın her günü ve düzenli sefer yapan hava ulaşımını sağlayacak yeni havaalanı yapımına uğraşacağım, Karadeniz Akdeniz otobanı projesinde Kahramanmaraş’ı yok sayarak güzergâh belirlenmesine mani olacağım.

Şehrin sağlık sorununa bir neşter vuracağım, şehrin dışına taşınmış bir hastane değil içindeki hastaneleri modernize edeceğim.

Üniversite hastanesinin donanım ve altyapısını artırıp, halka hizmet vermesini kolaylaştıracağım.

Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının bir değer bir kıymet bir kültür olduğunu öne çıkartıp onların dünya pazarlarına açılmasını sağlayacağım.

Suriyeli sığınmacıların şehrin dokusuna verdiği tahribatı önleyecek sosyal projeler, onların barınmadan başka okul, iş, sağlık problemlerine çareler arayacağım.

Kahramanmaraşspor’umuza üvey evlat muamelesi yapılmasına gönlüm rıza göstermiyor, Kahramanmaraşspor’umuza her zaman destek verecek yanında olacağım.

Karamaraş tarafında çıkartılan tarihi zenginliklerimizi mozaikleri turizme kazandırırken orada yaşayanları mağdur etmeyecek kamulaşmayı hızla tesis edeceğim.

Üniversitemize gelen öğrencilerimizin ve şehrin dokusunun olumlu etkileneceği sosyal projelere katkı vereceğim, burada geçirdikleri yıllarını ve dostluklarının yıllarca dillerinden düşürmeyeceği bir öğrencilik dönemi olsun diye gayret edeceğim.

Kısacası hizmetkarı hizmetkârı olacağım, söz veriyorum!”

GENEL MERKEZDE SAÇAKLIZADE KONUŞULDU

Daha sonra Genel Merkezde Sağlık Bakanı Osman Durmuş ve milletvekili aday adayları bir araya gelen Ejder Oruç, içilen çaylar kadar sıcak sohbete daldılar.

Sohbete eşlik edenler arasında Trabzon Milletvekili Aday Adayı Hayriye Nurcan Yazıcı’da vardı.

Hayriye Nurcan Yazıcı ile konu Trabzon’da bulunan Maraş Caddesine ve oradan Maraşlı Saçaklızadelerin Trabzon’un İslamlaşmasındaki büyük etkinsine geldi.

Ejder Oruç, konuyu en ince detayına anlatırken, Hayriye Nurcan Yazıcı kadar diğer aday adayları da pür dikkat dinlediler.

Sosyal ilişkilerinde nezaket ve tebessümü öne çıkaran Oruç, birikimi ve kültürü ile de daha şimdiden Ankara'da Kahramanmaraş’ın değerlerini tanıtıp öne çıkarak adeta bir kültür elçisi olarak çalışmaya başlamış durumda. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol