Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR MİLLİ BİLARDOCUMUZA DESTEK dizi

Bu haber kez okundu.

NARLI HAVAALANI HAYAL ÜRÜNÜ!
 MHP Dulkadiroğlu  İlçe Başkanı Mustafa Akpınar teşkilat binasında yaptığı açıklamasında; havaalanının geçmişte ANAP döneminde Milletvekili Ali Doğan zamanında yapıldığını hatırlatarak, “Önceleri haftada bir uçak gelirken şimdi günde iki uçak kalkmaktadır.  Gümrükleme işlemleri yapılamamaktadır. Büyük uçaklar iniş yapamaz. Şimdiki duruma bakıyoruz aylardır çalışan AKP milletvekilleri 2013 yılında bile bu sorunu çözemedi çeşitli müjdelerle K. Maraş kamuoyu oyalanmış Netice alınamamıştır. K. Maraş’ta bölge havaalanı yapılması hayaldir projelerin tutar tarafı yoktur çünkü hiçbir il (Adana, Gaziantep, Adıyaman) illeri kendi havaalanlarından vazgeçmez buraya da bölge havalimanı yapılamaz yeni havaalanının yeri yoktur Pazarcık ilçesi düşünülmemektedir proje dışındadır narlı için araştırma yapılacağını ve yeni bir havaalanı müjdesini veren Sayın Bakan Mahir Ünal 2013 yılında çözüldü denilen havaalanın sorununu bilmiyor mu yeniden neyin müjdesini veriyor Narlıya düşünülen havaalanının yeri daha önceden incelenmiştir bu yer araştırıldı rapor olumsuz tekrar neyi inceleyecekler boşa zaman kaybından başka bir şey değildir. K.Maraşlı halkımız tekrar hayali olarak sevindirilmiştir bu işin neticesi boştur. Türkoğlu ilçesi toprak yapısı ve arazi şartları gavur gölü ve sulak arazı nedeniyle olumsuz yöndedir.

 

Tek çare bu mevcut havaalanının çevresinin istimlak edilmesi ve pistin uzatılması gerekmektedir. Sorun olarak Sezal petrolün yeri gösterilmekte olup bununla ilgili büyük şehir belediyesi protokol yapmıştır neden bu protokol işlem konmamıştır eğer istimlak bedelleri çok fazla ve uç rakam oluşturuyorsa bunlara da gerek yoktur. Havaalanı yapıldıktan sonra çevresindeki yapılanmaya neden müsaade edilmiştir. K. Maraş lı hemşerilerimizin memleketimizin güzel insanları bunlarla vakit geçirmeye gerek yok Kahramanmaraşımıza her türlü hizmetin yapılmasını bizde istiyoruz yapılacak projeleri destekliyoruz kaynağı olmayan incelemesi yapılmayan kağıt üzerinde ve görsel projelere gerek yoktur.” dedi.

GÜVENLİ YOLCULUĞA HAZIR HALE GETİRİLMELİ

Çözüm önerisi olarak halen yapılacak olan kısa vadede ekonomik ve hizmet verecek düşünceleri gündeme getirmemiz gerekmekte, diğer projelerle incelemelerle devletten kaynak beklemekle bu işler çözülmez uzun süre beklemeye de Kahramanmaraşın vakti olmadığını belirten Akpınar, açıklamasının diğer bölümünde şunları söyledi; “Şu andaki mevcut havaalanı için ne petrol ofisinin ne de Mado ve diğer yerlerin istimlaklarına gerek olmadan ayrıca yeni havaalanı yeri arayarak vakit geçirmeden bu iş çözülebilir böylece binlerce yolcuya eziyet çektirmeden güvenli bir şekilde havaalanı hizmete hazır hale getirilebilir.

Mevcut havaalanı kavşağındaki yolu alttan alarak alt geçitten karayolu trafiğini vererek yolun üst kısmı havaalanı pisti olarak doğuya doğru uzatılarak çözüm bulunabilir çağımızda her türlü teknoloji vardır Avrupa da bile halen tünellerle geçit yapılmaktadır İstanbul boğazından tüp geçit yapan hükümet buraya bunu yapamaz mı üst yolun iptal edilmesiyle bu sorun çözülebilir ayrıca pist batı yönüne de uzatılabilir çevresindeki yapılaşma yada izin verilmez bir İLS cihazı taktırılarak sorun çözülebilir İLS cihazı tahminen 1 milyon TL civarında olduğu söylenmektedir İLS cihazı ( ınstrumen landing system) uçağın piste otomatik olarak inmesini sağlar aletli iniş sistemi yani güvenli iniş sistemidir; sisli bulutlu karlı ve kötü hava şartlarından konforlu yaklaşma ve iniş sistemidir pilot uçağı piste gözü kapalı indirebilir otomatik sinyalizasyon sistemidir havaalanını bilmeyen yabancı Pilot bile bu uçağı indirebilir insanların hayatı her şeyden değerlidir böylece bir uçak kazası önlenmiş olur yolcular korkulu uçak seyahati yapmaz böylece havaalanının diğer sosyal tesisleri apron park gümrükleme yerleri de yapıldığı taktirde sorun çözülmüş olur böylece de ileriki zamanlarda şartlara göre yeni projeler üzerinde çalışılabilir Kahramanmaraş büyükşehir belediyesi bu kavşak projesini gerçekleştirebilir yolu alt dan alsın üst deki yapılar isterse yerinde kalsın havaalanını etkilemez Kahramanmaraşın gündeminden bu konu düşsün hayali projelerle kimse zaman kaybetmesin Kahramanmaraşın vizyonunu büyütecek Büyükşehire yakışır bir şehir oluşsun bizde muhalefet olarak yapılan iyi hizmetleri takdir edelim.”

Akpınar, açıklamasının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını da cevaplandırdı. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol