banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

MARAŞ BİBERİ Mİ, ANTEP EBİBERİ Mİ VE ACILI KISKANÇLIK!

CHP Milletvekili Ali Öztunç, Fatma Şahin’in Antarktika’ya giderken yanında aldığı Nurdağı’nda yetişen biberlerin kendi şehirlerine ait olduğunu iddia ederek, iki şehri bir kez daha karşı karşıya getirdi.

Geçtiğimiz günlerde Kutup Araştırmaları Enstitüsü koordinesindeki bilim ekibi ile birlikte 4’üncü Antarktika Ulusal Bilim Seferi’ne katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yurda dönüşü sonrası izlenimlerini kaleme almıştı. Şahin, Antartika’nın dondurucu soğuğuna yöresel Gaziantep ürünleri ile çözüm bulduklarını aktarmıştı.

‘ANTEP BİBERİ’ KISKANÇLIĞA NEDEN OLDU

Şahin’in “Allah’tan yanımıza biraz Antep fıstığı, İslahiye üzümü ve kırmızı Antep biberi almıştık. Bunlar soğukta içimizi ısıttı” ifadeleri komşu şehir Kahramanmaraş’ta bir kez daha kıskançlık etkisi yarattı. Kahramanmaraş medyası ve CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Şahin’in sözünü ettiği biberin şehirlerine ait olduğunu savundu.

İKİNCİ TARTIŞMA

Gaziantep ve Kahramanmaraş arasında ki biber tartışması geçtiğimiz yıl Eylül ayında da yaşanmıştı. Şimdi olduğu gibi Milletvekili Öztunç ve Maraş medyası Gaziantep topraklarında yetişen biberin ‘Maraş Biberi’ olduğu iddiasında bulundu. 

ETUĞRUL ÖZKÖK KÖŞESİNE TAŞIDI

Öte yandan Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök de tartışmaları köşesine taşıdı. Özkök, 19 Şubat tarihli yazısının ilgili bölümünde şu ifadelere yer vermişti: “GEÇEN hafta havaalanında Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’in eşi İzzet Şahin’e rastladım. Fatma Şahin’in Antarktika’ya gittiğini ondan öğrendim. Fatma Hanım’ı çok takdir ederdim daha da takdir ettim. Benim bir türlü gidemediğim Antarktika’ya benden önce gitti ya... Helal olsun... Dün Hürriyet’te Antarktika gezisini anlatan yazısını keyifle okudum. Antarktika soğuğuna Antep biberi ile karşı koymuş... Biberi de daha çok sevdim... Ama doğrusu merak etmedim desem de yeridir... Acaba biber insanı eksi kaç dereceye kadar korur? Bir de Urfa’nın isotçuları bu konuda ne diyecek?”

ANTEP BİBERİ DİYE BİR ŞEY YOKMUŞ!

Özkök, dünkü yazısında ise Milletvekili Öztunç’un açıklamalarına yer verdi. Özkök, Öztunç’un ‘Antep Biberi’ diye bir şey yoktur” yanıtı verdiği aktardı: “Antarktika’ya giden Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin şunu demişti:  “Eksi 32 derece soğuğa Antep biberi yiyerek dayandım...” Dün CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’un basın müşaviri aradı ve vekilin şu mesajını iletti:  “Antep biberi diye bir şey yoktur. Maraş biberi vardır ve bu şekilde bölge işaretlemesi yapılmıştır”. Ben, “Ama Belediye Başkanı ‘Antep biberi’ dedi” deyince şu cevabı iletti:  “Sayın Başkan geçmişte de birkaç kez böyle dedi ama sonra geri adım atıp özür diledi...” Şimdi Antep’in cevabını bekliyorum.”

HEM URFA HEM MARAŞ BİBERİ SAHİPLENMEYE ÇALIŞTI

Hatırlanacağı üzere, Kahramanmaraş’ın yanı sıra Şanlıurfa da geçtiğimiz yıl Eylül ayında gerçekleşen GastroAntep Festivali’nde Nurdağı’nda hasadı yapılan biberin kendi şehirlerine ait oldukları iddiasını ortaya atarak kafaları karıştırmıştı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol