banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

KMTSO ‘5 YILDIZLI ODALAR’ ARASINDA
 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 13. Dönem Akreditasyon Sertifika Töreni TOBB Konferans Salonu’nda düzenlendi. Törene, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile oda ve borsaların meclis ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Törende, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası tüm konuklara dondurma şov eşliğinde Maraş Dondurması ikramı yaptırdı.   

Törende, ilk defa akredite olan 18 oda, borsa ve 2 şube ile belge yenileme denetimleri tamamlanan 96 oda ve borsaya akreditasyon sertifikaları verildi.​ Akreditasyon belgelerini yenileyen oda ve borsalar arasında yer alan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası 2005 yılından buyana Akreditasyon Sertifikasına sahip. Geçtiğimiz yıl yapılan denetimler sonucunda sertifika yenilemeye hak kazanan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni sertifikasını KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’ndan aldı.

Burada bir açıklamada bulunan KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, oda olarak hizmet kalitesi bakımından yenilikçi bir anlayışla ve hızlı ve etkin bir yapı ile Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın iş dünyasının en büyük temsilcisi olduğunu söyledi. Zabun, “Odamızın hizmet kalitesi almış olduğumuz bu sertifika ile tescillenmiş oldu. Şehrimizin ekonomik kalkınması, rekabet gücü yüksek bir üretim yapısı ile dünya pazarlarında söz sahibi olması için tüm gücümüzle çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz. Özel sektörün önünü açmaya, üyelerimizin her an yanında olan bir kuruluş olarak yaklaşık 10 bin üyemize eşit ve etkin hizmetlerimizle özel sektörün en güçlü sesi olmayı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Sertifika Töreninde bir konuşma yapan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, 15 Nisan'a kadar Türkiye genelindeki oda ve borsa seçimlerinin yüzde 99'nun biteceğini, her dönemin bir başarı hikayesi olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: "Sizin döneminizdeki başarı hikayenizden biri de bugün verilen akreditasyon çalışmalarıdır. TOBB Başkanı olduğum dönemde odalar ve borsalar birliği camiasında bir kalite ve müşteri odaklı kalite anlayışı yoktu. Biz de dünyadaki en tecrübeli olan İngiltere Odalar Birliği ile görüştük ve buraya gelip bizi eğitti. Eğitimler sayesinde biz de akreditasyon veren bir kurum haline geldik. İlk önce kendimizi disipline ettik. Sonra ülke geneline yaymaya başladık bu eğitimleri. 2002 itibariyle bir tane proje yazabilen odam yoktu benim. Dil bilen oda sayım beşti. Bugün çok şükür oda ve borsalarımız 800 milyar liralık proje yaptı."    

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de "Odalar ve borsalar sayesinde şirket kuruluşlarının tamamı ticaret sicilleri tarafından gerçekleştirilecek. Odalarımız, borsalarımız güçlü, biz eskisinden çok daha iyi olacağız ve pozitif yansımalarını göreceğiz" dedi.

Tüfenkci, oda başkanlarının, o ilin akil insanları olduklarını ve hayırlı hizmetler yaptıklarını dile getirerek, odaların önemine değindi. Devlet ile vatandaş arasında mesafe olmaması gerektiğini kaydeden Tüfenkci, "Bizler bu hizmetleri odalarımız, borsalarımız aracılığı ile yapıyoruz. Odalarımız olarak sizler bugüne kadar bu hizmetleri başarıyla yürüttüğünüz. Bu fuarların katılımcıları sizlerin üyeleri, ticaret odalarımız üyelerine faydalı olamayacaksa hangi alanda faydalı olacak" ifadesini kullandı.

TOBB Akreditasyon Sisteminin amacı, Türk Oda ve Borsalarının kalite bilincinin yerleştirilmesi, oda ve borsa sisteminin hizmet türlerinin artırılması, hizmet kalitelerinin iyileştirilmesi suretiyle Avrupa oda ve borsa sistemine uyumunun sağlanması olarak tanımlanıyor.

Sistem kapsamında, mali yönetim, insan kaynakları yönetimi, iş planlaması ve yönetimi, haberleşme ve yayınlar, bilgi ve iletişim teknolojileri kullanımı, üye ilişkileri, kalite yönetimi, temel hizmetler, iletişim ağı, politika ve temsil, bilgi, danışmanlık ve destek, iş geliştirme ve eğitim, uluslararası ticaret gibi konu başlıkları altında oda ve borsaların hizmet etkinliği ölçümleniyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol