Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM.

Bu haber kez okundu.

KAYNAK; “TAŞERON İŞÇİLERE KADRO SÖZÜ  YERİNE GELECEK”
 16 Nisan’da yapılacak olan referandum çalışmaları için Kahramanmaraş’a gelen Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak bu gün Kahramanmaraş’da sabah ilk olarak DSİ 20. Bölge Müdürlüğü  Cumhuriyet Salonunda gerçekleştirilen Te-İş Sendikası Kahramanmaraş Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Burada konuşan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak  konuşmasına gündemde olan konularla başladı. Kaynak; Avrupa Birliği’nin ve Avrupa ülkeleri’nin Türkiye’ye uyguladığı çifte standartla ilgili konuştu.

 

Kaynak, DSİ 20. Bölge Müdürlüğü Cumhuriyet Salonu’nda düzenlenen Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Kahramanmaraş Şubesinin Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Avrupa’nın Türkiye’ye uyguladığı çifte standarda ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ALMANYA YEDEK PARÇA SATIŞINI DURDURDU

Kaynak; “Batı bugün itibariyle aslında dünyaya sunduğu o yaldızlı değerlerden geriye gidişin ilk adımlarını atmıştır. İnsan hakları, demokrasi, özgürlükler, hukuk devleti konusunda. Bir hanımefendi bakanımızın Avrupa ülkesini ziyaretiyle bunların hepsi yok edildi. Almanya dün, Türkiye’de kullanılan leopard tanklarının yedek parça satışını durdurduğunu, bloke ettiğini açıkladı.Bu tankların, en önemli mekanizma olan parçanın birini rahmetli Erbakan hoca üretti. Patenti ona ait. Şimdi düşünebiliyor musunuz, o tanklarla biz terörle mücadele ediyoruz. Nerede? Suriye’de. Kime karşı? Bütün Avrupa’yı terör sarmalına düşüren DEAŞ’a karşı. DEAŞ ile mücadele etmek için bir koalisyon oluşturmuşlar. 65 ülke o koalisyonda var, bu terörle mücadele etmek için. Almanya’da var bunların içinde. İncirlik Hava Üssü’nde Alman uçaklarının da konuşlanmasıyla ilgili birçok hadise oldu. O leopard tanklarına DEAŞ terör örgütü Alman malı tanksavar ile saldırdı.  Aklınıza ne kadar terör örgütü geliyorsa, ne kadar harf geliyorsa, o kadar terör örgütünün faaliyet göstermeye çalıştığı ülkede kimse bize ‘terörle mücadele için yasanızı gevşetin’ diyemez, dememeli.  insan hakları hususunda Türkiye’nin samimiyetinin Avrupa Birliği’nin değerlerinden çok daha önemli. Çünkü biz bu temel insan haklarını, peygamberimizin Veda Hutbesiyle bizlere bahsedildiğini, hepimiz için uyulması gereken kurallar olduğunu izah ediyor. İnsan hakları, inanç özgürlüğü, ifade özgürlüğü, bu coğrafyada bizim ecdadımız tarafından yaşatılmıştır. 600 yıl bu coğrafyada adaletle hükmetmiş olan bizim ecdadımız arkası sıra ne emperyalist, ne soykırım, ne başkalarının inancına müdahale, ne başkalarının kültürüne müdahale, dinin müdahale ayıbını işlememiştir. Bizim için Avrupa Birliği bu kriterler bakımından önemli. Aslında bu kriterler bizim insanımız bakımından önemli. Bu coğrafyada herkes diline, dinine, ırkına, cinsiyetini şerefle taşıyabilmelidir ve taşıyor” dedi.

Kaynak , Taşeron işçilerin meselesi ile ilgili olarak da şunları söyledi; “ Taşeron meselesinde bunu politika için söylemiyorum AK Parti birşeyi söylemişse yapar. AK Parti söz veremez, söz vermişse de yerine getirir. Kamuya, devletimize bir işçi memur, bir eleman gerekiyorsa kamu görevlisi olmalıdır. Çünkü anayasamız devletin asli işlerinin kamu görevlileri vasıtasıyla görülmesini hükme bağlıyor. Bu konuda Hükümetimiz gereken çalışmaları yapıyor. Taşeron konusunda Belediyeler farklı tutulabilir. Belediyeler kendi bünyelerinde şirket kurup bu şirket üzerinden kadrolaşmaya gidebilir” dedi.

GÖRÜYORUZ, BUNLARA İNANMAK MÜMKÜN DEĞİL

Tes-iş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Şahin yaptığı konuşmada şunları belirtti; “Her gün basında bakıyoruz. Amerika’sıyla, Rusya’sıyla, İran’ıyla, Hollanda’sıyla, Türklere karşı bir saldırı başlatılmış. Ülkemiz kıskaç halinde bu sıkıntıları bertaraf edebilmek için hükümetimiz elinden geleni yapıyor. Adam Amerika’dan kalkmış ygp arması takmış, Rusya'dan gelmiş YPG arması takmış, Suriye’yi Suriye olmaktan farklı hale getirmişler.  Irak ı aynı şekilde o hale getirmişler. Oradaki insanların can derdine düşürmüşler. Ve oraya demokrasi, huzur getireceklerini ifade ediyorlar. Bunları görüyoruz bunlara inanmak mümkün değil. Bunlara boyun eğmeden ülkemiz daha güçlü hale gelecek inşallah” dedi.

ŞAHİN, ÇALIŞANLARIN ÇOK SIKINTILARI VAR

Şahin; “ Çalışanların çok sıkıntıları var. İşverenlerin de var fakat çalışanlar da var. İş yerlerine sağlanan %5’lik vergi diliminden çalışanlarda istifade etmek istiyor. Bizim de vergimizden indirim yapılsın istiyorlar, peşin vergi ödüyoruz diyorlar. Yılbaşında aldığımız ücreti yılın sonunda alamıyoruz. Yılbaşında alınan ücreti yılın sonunda da alınabilecek şekilde yapılırsa bu çalışanlar harcamalarını ona göre yapacaktır. Asgari ücretlerin yetmediğini hepimiz biliyoruz. Asgari çalışanların nasıl geçindiği ortadadır. Toplu sözleşmeli arkadaşlarımız özel sektörde halen 1700 -1800 ücretle çalıştığını bilmenizi istiyorum. Artık bu ücretle yaşanamaz hale geldiler. Kimse çalışmadan fazla almayı düşünmüyor, hak ettiğini almak istiyor.Örgütlenme konusunda önümüzde engeller var. Arkadaşlarımız soruyor bu kadar enerji iş kolunda 230 bin kişi çalışıyor. %25 lik en fazla örgütlenme noktasında Tes-iş bile %25’lik örgütlenebilmiş. En yüksek örgütlenmeyi tes iş sendikası yapmış. Örgütlenmenin başında gelen engellerin ilki naci kodlaması ve meslek kodlaması ile işyeri belirlenmesi. Naci kodlaması meslek kodlamasıdır. İşyeri bütünlüğü esas alınarak işverenler, çalışanlar, hükümet herkes rahata kavuşacaktır” dedi.

 

Tes-İş Sendikası Şube Başkanı Ömer Lütfi Ergin yaptığı konuşmada genel kurulun çalışanlara hayırlı uğurlu olması dileğinde bulundu.

 

Genel Kurul toplantısına, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Tes-İş Genel Başkanı Mustafa Şahin, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, dsi Bölge Müdürü Emrak Köleoğlu, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Tes-İş Sendikası Genel Sekreteri Rıfat Pakkan, Tes-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Sedat Çokol, Tes-İş Sendikası Genel Teş. Sekreteri Mehmet Solak, Tes-İş Sendikası Genel Mevzuat Sekreteri İsmail Bingöl, Tes-İş Elazığ, Kayseri, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Afşin  Şube Başkanları ve Yönetimi, ve delegeler ile üyeler katıldı.

Ayrıca, tek liste ile gidilen genel kurulda, mevcut başkan Lütfi Ergin, dördüncü kez başkanlık koltuğuna oturdu, amiyane tabirle güven tazeledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol