banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

KAYIŞ, 3 MAYIS MİLLİYETÇİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN!
 İl Başkanı Hüseyin Kayış basın açıklamasında; “Bir asrı aşan fikir serüveni bulunan Türk milliyetçiliğinin, neden olduğu gelişmeler bakımından hayati bir yeri bulunan 3 Mayıs 1944 ruhunun 75’inci yıldönümünü gururla yâd ediyoruz.

3 Mayıs 1944; Merhum Hüseyin Nihal Atsız’ın haklı olduğu bir hukuksal süreci milliyetçi bakış açısıyla sahiplenen vatanseverlerin, Ankara Ulus meydanında toplanarak, Türk milletinin tarihi ve kültürel gerçekleriyle çelişen tezlere demokratik itiraz hakkını kullanarak tarih yazdığı gündür.

3 Mayıs, Türk milleti için kara bir leke olan ‘Türkçülük-Turancılık’ davalarına karşı hapse mahkum edilen Türkçülerin mahkumiyetini ve dava mahiyetini eleştirmek için Türk milletinin sokaklara döküldüğü gündür.

3 Mayıs 1944’te Türk gençliği, yabancı ideolojik akımlara karşı milli refleksini ortaya koymuş, Türk vatanında Türklüğü yargılamak isteyenlerin karşısında, baskıcı siyasal koşullara rağmen ülkemizde sivil muhalefetin ilk örneğini göstererek Türk demokrasisine çok önemli bir katkıda bulunmuştur.

Türk gençliğinin milli muhalefeti neticesinde 165 kişi tutuklanmış, birçoğu işkence ve eziyetlere maruz kalmıştır. Yarım metrekarelik tabutluklarda; Türk milliyetçilerine yapılan işkenceler ve eziyetler, onların Türk vatanına bağlılıklarını ve sevdalarını asla azaltmamış, aksine kamçılamış daha da derinleştirmiştir.

Aralarında bilim adamı, aydın, siyasetçi, asker ve üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 3 Mayıs 1944 tarihiyle birlikte başlayan yargılama süreci ve sonrasında ‘tabutluk’ denilen ölüm hücrelerine atılan Türk milliyetçilerinin acı, keder ve çileyle dolu kutlu mücadelesi, artık Türk milliyetçiliğini bir fikir ve duygu olmaktan çıkarıp destansı bir ‘hareket’ haline getirmiştir. Bu anlamlı gün, Türk milletine mensubiyetin onur ve şuuruna sahip, manevi ve kültürel değerleri özümsemiş Türk milliyetçileri tarafından ‘Milliyetçiler Günü’ olarak kutlanmaktadır.

3 Mayıs 1944’te Türk milliyetçileri, mağrur bir ruh halinde ortaya koyduğu azim ve kararlılıkla sonraki nesiller için de heyecan ve ilham kaynağı olmuştur.

3 Mayıs Milliyetçiler Günü; bir bayram veya yas günü değil, Türklüğün şahlanış günüdür. Böylelikle, milliyetçilik, düne anlam katan, bugüne kıymet yükleyen ve yarına şuur veren özelliğiyle kültür ve siyasal alana yansımıştır.

Hiç şüphesiz Ülkücü Türk gençliği; 3 Mayıs 1944’te destansı bir mücadele sonucunda, hiçbir işkencenin yıldıramadığı milliyetçi kahramanların bu hak davasına sahip çıkacak ve bu davayı yüceltmek için tüm çabasını sergileyecektir.

Çok iyi bilinmelidir ki; Türk milliyetçilerinin gayrı milli hususlarda bugüne kadar gösterdiği duruşta hiçbir değişiklik olmamıştır. Bundan sonrada aziz milletimize karşı oynanan her türlü oyunun karşısında Türk milliyetçilerinin ‘3 Mayıs 1944’ ruhuyla duracağından hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle büyük Türk milletinin ‘3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nü kutluyor, başta merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş ve Hüseyin Nihal Atsız olmak üzere 3 Mayıs 1944’ün milliyetçi kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Cenab-ı Allah Türk milletini korusun ve yüceltsin. Ne mutlu Türküm diyene!” ifadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol