banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

KADIN EVDE OTURSUN DİYE BİR ŞEY YOK
 CHP il kadın kolları başkanı ve iki metropol ilçe başkanlarının da ortaklaşa düzenlediği kadınlar günü kutlaması, Paris Düğün Salonunda gerçekleşti.

CHP Kadın Kolları Başkanı Feril Tekşen, dünya kadınlar günü ülkemizde kadın haklarının kazanılması için kanunun gündeme gelmesinde önemli bir gün olduğunu belirterek, kadın haklarının ülkemizde uygulanmasının cumhuriyetle başladığını ileri sürdü, arkasından: “Kız ve erkekler eşit eğitim almaya başladı, Türk medeni kanun yasası çıkarıldı, nüfus sayımlarında kadınlar da sayılmaya başladı,  kadınlara yerel seçimlerde seçme ve seçilme hakkı tanındı, anayasa değişikliği ile milletvekili seçme seçilme hakkı verildi, iş yasası yürürlüğe girdi. Kadınların çalışma hayatına düzenleme getirildi” dedi, bütün bunların M. Kemal Atatürk önderliğinde CHP tarafından kadın haklarının peş peşe uygulamaya başlandığını vurguladı.


BİR ÜLKENİN UYGARLIK DERECESİ

KADINA VERİLEN DEĞERLE ÖLÇÜLÜR

Son günlerde kadına şiddet ve tecavüzlerin arttığına da dikkat çeken Başkan Tekşen, kadın ve kız çocuklarını eve kapatmak isteyen kadın cinselliğini öne çıkartan, kadını ikinci sınıf sayan, 6 yaşındaki kız çocukları evlendirilebilir diyen kadın erkek eşitliğine inanamayan, kadını bir eşya gibi gören, kadın evinde otursun diyen zihniyetin getirdiği sonuçlar olduğunu kaydetti.

Tekşen, son günlerde artık kadınların ve çocukların korkularından okula ve sokağa gitmekten imtina ettiklerini sözlerine ekledi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol