Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! dizi KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

İL BAŞKANI METİN DOĞAN’DAN , AVNİ DOĞAN'IN AÇIKLAMASINA TEPKİ!
 İl Başkanı Doğan’ın yayınladığı açıklamayı aynen yayınlıyoruz.

Elbistan Olay Gazetesinde Sayın Avni Doğan tarafından açıklamaya cevaben;

Partimiz yola çıkmış olduğu 14 Ağustos 2001 yılından bu yana yapılan bütün genel ve yerel seçimlerde büyüyerek yoluna devam etmektedir. Türkiye genelinde ki büyüme Elbistan özelinde de yaşanmaktadır. Bu büyüme, 2001 yılından beri Ak Parti çatısı içerisinde siyaset yapan, bu davaya emek veren herkesin emeğinin sonucudur. Siyaset yaşamımız boyunca bu hususu her daim içselleştirerek dile getirdik.

Söz konusu yazıda belirtildiği üzere; Elbistan' da bir dağınıklık olduğu, Ak Partililerin dışarıya atıldığı, kimsenin kimseyle konuşmadığı, Elbistan belediyesinin müfettişler işgali altında olduğu hususları gerçeği yansıtmamaktadır.

Nitekim; çok yakın bir zaman içerisinde kongre süreçlerimizde bu husus açıkça görülmüştür. Delegelerimiz Seçim Mevzuatları ve Genel Merkezimizin il ve ilçe başkanlıklarına göndermiş olduğu seçim usullerine bire bir uyulmak suretiyle yerinde yapılan seçimlerle belirlenmiş ve belirtilen bütün kıstaslara riayet edilmiştir. Yine partimizde daha önce görev yapmış olan partililerimiz bu sürece dahil edilmiş ve onlarda delege olarak bu sürece katkı sağlamışlardır. İlçe yönetimlerimiz belirlenirken partimizin politikasına sahip çıkan ve bu davaya emek verecek her arkadaşımız hiçbir ötekileştirme yapılmadan ve partimizi ne kadar büyütebiliriz anlayışı ile gerçekten ince elenip sık dokunarak hareket edilmiş ve seçilen kardeşlerimiz yönetime girmeye hak kazanmışlardır. Elbistan özelinde de durum bu şekilde gerçekleşmiştir. Yine kongremiz partimize uzun yıllar emek veren partililerimiz, gönüldaşlarımız ile birlikte partimize yeni katılan, partimizde görev yapmak isteyen ve partimizin büyümesine katkı sağlayacak kardeşlerimizin katılımı ile hiçbir partiye kolay kolay nasip olmayacak bir biçimde huzur içinde yapılmıştır. Sadece bu süreç dahi hem Türkiye genelinde hem Elbistan özelinde partimizde münferit hadiseler dışında bir kırgınlığın, küskünlüğün, dağınıklığın, ötekileştirmenin olmadığının göstergesidir.

Yine Elbistan belediyemizin müfettiş işgali altında olduğu iddiası da doğru değildir. Nitekim bir partili olarak rutin olarak yapılan incelemelere müdahil olmamız, bu incelemeleri belediyenin işgali olarak nitelememiz mümkün değildir. Türkiye'de her belediyeye yapılacak incelemelere ve sonrasında çıkacak sonuçlara hukuk devleti ilkesi gereğince saygı duyacağımız kesindir. Bu hususun başka bir değerlendirmeye tabi tutulması hukuk devleti anlayışına uygun olmayacaktır.

Yine yazıda haksız soruşturmalardan bahsedilmiş olup; bu davanın her bir üyesi haksız soruşturmaların ne demek olduğunu çok iyi bilen ve bir çoğu daha önce bu tür uygulamalara muhatap olmuş insanlardır. Partimiz iktidar olduğundan bu güne kadar yapmış olduğu en önemli işlerden birisi bu tür haksız uygulamalara son vermek olmuştur. Partimizin herhangi bir üyesinin telkini veya katkısı ile bir memura soruşturma açılması mümkün değildir. Ak Parti siyaset anlayışı dün bu tür uygulamaların içinde olmadığı gibi bundan sonrada olmayacaktır.

Ak Parti bu güne kadar yolsuzlukla, hırsızlıkla en güçlü şekilde mücadele eden ve her bir bireyinin de bu hususlara riayet ettiği bir partidir. Adı yolsuzluğa, hırsızlığa bulaşan birinin Ak Parti' de siyaset yapması mümkün değildir. Ancak ülke genelinde yaşadığımız ve amacının aslında ne olduğu 17 - 25 Aralık soruşturmalarında da açıkça ortaya çıkan iftiraları ülke genelinde olduğu gibi ilimiz özelinde de yaşadığımızı ve bu iftiraları her zaman yaşayacağımızı biliyoruz. Nitekim 30 Mart yerel seçimlerinde ve 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu hususları bizatihi görmüş bir partiyiz. Bu nedenle bu konularda her zamankinden daha dikkatli olduğumuzu bütün vatandaşlarımızın bilmesini isteriz. Ak Parti çatısı altında siyaset yapan kişilerin ülkemiz genelinde, ilimiz ve ilçemiz özelinde siyaset kanalı ile kendilerine veya yakınlarına çıkar sağladığı, kendilerinin veya yakınlarının hırsızlık yaptığı iddiası en hafif tabiri ile iftiradan ibarettir. Bu durumun Ak Parti' de siyaset yapan herkes farkındadır.

Yukarıda belirttiğimiz iddia ve iftiraların en üzücü tarafı ise - ne yazık ki - kendisinin de ifade ettiği üzere partimizde çok önemli görevlerde bulunmuş Avni DOĞAN tarafından dile getirilmesidir. Sayın Avni DOĞAN' ın üzülerek belirtmek isteriz ki daha önce de buna benzer birçok beyanına rastlamak mümkündür. Yani bu ilk değildir. Ancak bu beyan en hafif tabiri ile bir sorumsuzluk örneğidir. Bu açıklamaların partimize, birlik ve beraberliğimize hiçbir katkısının olmayacağı açıktır. Partimizde çok önemli görevlerde bulunan DOĞAN' ın iftira niteliğinde ki beyanlara itibar ederek ve partimizle alakalı gerçekdışı iddiaları dile getirmesi büyük bir talihsizliktir ve kendisine yakışmamıştır.

İlkeli ve düzgün siyaseti kendisine şiar edinen Ak kadrolar Elbistan İlçemizde son dönemde çok büyük hizmetlere imza atmıştır. Bu hizmetlerin gerçekleşmesinde Grup Başkanvekilimiz Sayın Mahir ÜNAL’ın katkısı çok büyüktür. Partimiz sayın vekillerimiz, teşkilatımız ve belediye başkanlarımızla uyum ve birliktelik içerisinde hareket etmektedir. Bu uyumumuzun oluşturduğu sinerji ise kamuoyunun malumudur. Büyük ve Yeni Türkiye İdeali ile yola çıkan Ak kadrolar bu kutlu davaya hizmet etmeye devam edecektir.

            Kamuoyuna saygı ile duyurulur.         

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol