banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

HUKUK VE YARGI ÖNEMLİ

 Seçim çalışmaları nedeniyle şehrimize gelen AK Parti eski milletvekili, Adalet Bakan Yardımcısı Av. Veysi Kaynak, anneler gününde basına övgüler yağdırırken, hem AK Parti milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı, hem de kadınların gününü kutladı.

Beraberinde yol ve kader arkadaşları; Mustafa Buluntu, Remzi Yenipınar, Selahaddin Sandaloğlu, Harun Kahveci, Bünyamin Dokumacı olduğu halde, MADOEVİ’nde basınla bir araya gelen Adalet Bakan Yardımcısı Av.Veysi Kaynak,  Türkiye ve yerel gündeme ilişkin önemli konulara değindi, analarımız için, “Onlar bizim varlık nedenimiz” dedi, ancak günümüzde yaşanan utanç verici cinayetleri, tacizleri ve kadına şiddeti kınadı, bu toplumsal olayları doğuran ekonomik ve sosyal nedenlerin tartışılabileceğini söyledi.

1989’da Refah Partisi ile başlayan siyaset yolculuğundan bugüne kadar gelinen noktaya ve gelişmelere de işaret eden Kaynak, Kızılcahamam Kampında, dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın önerisi ile Adalet Bakan Yardımcılığı görevini üstlendiğini belirtti, AB ve uyum paketi konularında gösterdiği çabalardan örnekler sergiledi. Ancak 17-25 Aralık’ta yaşananları demokrasiye vurulan darbe ve kesinti olarak yorumlarken, üç ana hedef koyduklarının da altını çizmeden yapamadı.

Bunları; 1) çözüm süreci, 2) yeni Anayasa, 3) paralel yapı ile mücadele olarak sıralayan, emniyet ve yargı içindeki paralel yapı ile mücadelelerin sonuç verdiğini belirten Kaynak, daha sonra Osmanlı’dan beri süre gelen başkanlık sistemine geçişten örnekler verdi, paralel yapı ile mücadele ederken hukukun ve yargının ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti.

ASIL BÜYÜK HEDEF 2013

Kaynak, iktidar ve hükümetin en büyük hedefinin 2013 olduğunu ifade ettikten sonra, içi demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerle doldurulmuş bir 2023’ün ülkeyi ileriye taşıyacağını söyledi, bir soru üzerine de “Nasip olursa, milletim teveccüh gösterirse,  partim de uygun görürse, hizmet için bu siyasi irade içinde yer almak benim için büyük onurdur” diye konuştu.

Genelden özele geçen, Kahramanmaraş’ın kanayan yaralarına da değinen Kaynak, 12 yıl öncesinin Maraş’ı ile şimdiki Maraş’ı kıyasladı, çok hizmetlerin, yatırımların aktarıldığını duyurdu, “Belki eksikliklerimiz oldu ama inancım o ki kısa sürede tüm sorunlar aşılacak ve hizmet kervanı Maraş’a da uğrayacaktır” ifadesini kullandı, arkasından da şimdi yeni bir döneme girildiğini belirterek, Adalet Bakan Yardımcılığı döneminde yapılan adli yatırımlardan ve katkılardan söz etmeyi ihmal etmedi, cezaevi yapımını ifade ederken de, aslında bunun bir övünç vesilesi olmaması gerektiğini de hatırlatmadan duramadı.

Son olarak Kaynak, gündeme ilişkin basın mensuplarının çeşitli sorularını cevaplandırdı, toplantı sonunda gazetecilere birer karanfil dağıtarak jest yaptı.

Anahtar Kelimeler:
HUKUK VE YARGI ÖNEMLİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol