Bu haber kez okundu.

HALKIN YÜRÜYÜŞÜNÜ DEĞİŞTİRDİK!

 Pazarcık eski Belediye Başkanı ve İş adamı Kamil Dalkara, yapımcılığını Anadolu Bakış Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni F.Alper Gültepe ve yorumculuğunu Yorum Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kürşad Kerem Akçakale’nin yaptığı Baş Başa programına konuk oldu.

VERİLEN DESTEKLERİ HALKIMIZA HİZMET OLARAK SUNACAĞIZ

22 Martta yapılan ön seçimin önemine değinen Dalkara; “Şahsıma verilen desteğin kat ve kat fazlasını halkımıza hizmet olarak sunacağız.” dedi.

Yoğun bir şekilde çalışmalarının devam ettiğine değinen Dalkara, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Beni destekleyen veya desteklemeyen Kahramanmaraş’ın yürekli insanlarına teşekkür ediyorum. Çok güzel bir kampanya yürütüyoruz ve bu kampanyanın bundan sonraki süreçte de CHP’yi iktidara taşıma yolunda önemli bir adım olduğunu düşünüyorum.  O yüzden önümüzdeki süreçte bunların tabiki daha çok meyvelerini göreceğiz. Çünkü diğer partilerden çok daha öndeyiz. 2 aydır köyleri, beldeleri, ilçeleri geziyoruz o yüzden daha iyi bir noktada olduğumuzu söyleye bilirim. Şimdi bizim belediyecilik anlayışımızda belediyeciliğin asıl temel noktası halkın yaşamını kolaylaştırmak. Eğer bir yerel yönetimde görevliyseniz buradaki sizin temel göreviniz o halkın yaşam koşullarını düzeltmektir. Bizlerin bunu layıkıyla yaptığımızı düşünüyorum. Tabi burada çok zor koşullarda devir aldığımız belediye’yi bugün Türkiye’de sayılı belediyeler arasına girdirdik.  5 yıl gibi bir zaman içerisinde çok güzel çalışmalar yaptık. Gerek personel ilişkileri içerisinde gerekse halk ile olan bütünleşmenin sonucunda ilçenin temel sorunlarını ele alarak bunların tamamını en iyi şekilde yürütmeye çalıştık. Aynı zamanda o sosyal belediyeciliği de ortaya koyarak ilçedeki gerek yoksul insanlarımıza gerekse de engelli kardeşlerimize imkânlarımız ölçüsünde elimizden geldiğince yardım etmeye çalıştık.”


 

HALKIN YÜRÜYÜŞÜNÜ DEĞİŞTİRDİK, BİZİ YANLIŞ ANLADILAR

 

“Personel maaşını ödeme noktasında belediyenin büyük sorunları vardı. Yani her gelen belediye başkanı mutlaka hep devir etmiş.  8 ay 10 ay maaş ödemeden devir etmiş. Bu bize geldikten sonra biz bunu standart’a oturttuk” diyen Dalkara; “Benim dönemimde en azından hiçbir belediye personelinin bizde alacağı kalmamıştır. Ama şuanda halen Pazarcık’ta bildiğimiz belediye personelinin halen 5-6 ay maaş almadığını duyuyoruz. Bunlar çok yanlış şeyler çünkü bu insanlar emeklerini ortaya koyuyorlar.  Bu emeklerinin karşılığını mutlaka almak zorundalar almadığı taktirde hem iş verimliliği açısından hem yaşam koşulu açısından çok zor.  Eğer ilçedeki mekanları, iş yerlerini daha düzenli hale getirirseniz insanların bir şekilde konuşma biçimi ve davranış biçimi de değişiyor. Pazarcıkta hemen hemen kendini yenilemeyen iş yeri kalmadı. Tozlu topraklarda yürümek çok daha başkaydı ama onlar işte böyle pırıl pırıl caddelerde bir hanım efendinin kendine olan özgüveni ile yürümesi çok daha başkaydı ve bunları biz yaşattığımızı düşünüyorum.  Kahramanmaraş içinde aynı şeyi söylüyorum. Şimdi Kahramanmaraş Türkiye’de bilinirliği en az illerin başında geliyor. Kahramanmaraş gerek sanayi anlamında gerek tarımsal anlamında ve gıda sektörü anlamında çelik tencere konusunda sıralamada Türkiye’de en üst düzeyde. Şimdi bu kadar sanayisi gelişmiş alt yapısı iyi olan bir ilin sosyal açıdan çok geride olduğunu söylememiz mümkün.  Şuanda benim hedefim Kahramanmaraş’taki temel noktaların bu gıda sektörünün Türkiye’de ve dünyada bilinirliğini artırmak. Bunun en başında dondurma biber ve tarhanası geliyor.  Bu 3 temel noktada bunların çok iyi şekilde anlatılabilmesi gerekiyor. Bunlar için ne gerekiyorsa yerel yönetimler ile ortak çalışmalar yapılarak Kahramanmaraş’ın mutlaka ve mutlaka bu 3 noktada bu 3 temel gıda sektöründe ön plana çıkması lazım. Yine tekstil konusunda Denizli, Bursa bizim kadar üretim yapmamasına rağmen, insanların aklına tekstil denildiğinde ilk olarak ya Bursa ya Denizli geliyor. Biz bunu başarmak zorundayız.  Yani yurt dışında veya yurt içindeki tüm insanları Kahramanmaraş’a çekip, şehrimizde onlara hem servis yapabilmek hem de ürünlerimizi tanıtabilmek adına bir çalışma yapmak zorundayız. Çelik tencere konusunda da marka üretemeyen bir şehir haline geldik. Sürekli fason üreten yani marka üreten firmalara alt yapısını hazırlayan bir şehir haline geldik. Yani Kahramanmaraş’ta siz üretim yapacaksın ama başkası kendi markasıyla pazara sunacak. Tabi bunların hepsinin alt yapısını yapabilmek içinde öncelikli olarak hizmet sektörü önemli.” diye kaydetti.

 

BİR TURİST 24 SAAT ŞEHİRDE NE YAPACAK?

Kahramanmaraş’ın turizm yönünden çok zayıf olduğuna değinen Dalkara,“Düşünün bir tane İstanbul’dan yerli turist geldi. 24 saatini bu vatandaş nasıl geçirecek. Bunu Kahramanmaraş büyükşehir belediye başkanına soruyorum. Bir belediye başkanı bunu düşünecek. O yüzden iyi bir yerde yemek zorundasın. İyi bir otel’de yatmak zorundasın ve zaman geçirecek ili tanıyacak alışveriş merkezleri yapmamız lazım.  Bu alışveriş dediğimiz şuandaki modern alışveriş merkezleri değil. Şehre özgü yani Kahramanmaraş’a özgü bir kapalı çarşıyı düşünün, bir kuyumcular çarşısını düşünün bunun gibi sayısının artırılması lazım ki vatandaş o zamanını harcayabilsin. Mesela ayakkabı konusunda Kahramanmaraş çok önde bir şehir ama bu çok bilinen bir şey değil. Özellikle buradaki sandık konusunda Maraş çok daha iyi bir nokta’da. Bunun için ayrı bir çarşı Pazar oluşturula bilir. Ahşap oymacılığı konusunda bir çarşı oluşturulabilir ve insanların orada gezmesini sağlayabiliriz.” İfadesini kullandı. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol