banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

HALK TİPİ POLİTİKACI VE VEYSİ KAYNAK
 Vatandaş her gün televizyonlarda, basında ve özellikle sosyal medyada gördüğü milletvekilini tanıyor mu?. Vallahi genelde çoğu kimse tanımıyor.

Kahramanmaraş siyasetinde son dönemlerde ön plana çıkan milletvekillerini vatandaşların ne kadar tanıdıklarına dair bir arkadaşımız kısa bir araştırma yaptı. Sonuçlar çok ilginç.

Vatandaş en çok hangi milletvekilini tanıyorsunuz sorusuna son dönemde en çok tanınan milletvekili Veysi Kaynak, Celalettin Güvenç ve Mahir Ünal diye cevap verdi. Vatandaş hala Sıtkı Güvenç’in ismini de sayıyor.

En şaşırtıcı olan ise vatandaş, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir hariç hiç bir siyasi partinin il başkanı kimdir bilmiyor. Yine Belediye Başkanlarından Fatih Mehmet Erkoç, Hanefi Mahçiçek, Necati Okay tanınırken, diğer ilçe belediye başkanları tanınmıyor. Kahramanmaraş’ta tanınmışlık böyle…

POLİTİKACI, DOĞRU OLARAK BİLİNEN YOLDAN AYRILMAMALI.

Yaşamında heyecanını hiç yitirmeyen yenilikçi, araştırmacı, şaşırtıcı, önyargısız, hoşgörülü, iyimser ve memleket meselelerine tutkulu bakabilmelidir. Bir politikacının, politik yaşamı boyunca kendisi için değil toplumsal yaşama ve halka ne kazandırdığı çok önemlidir. Hatta en önemlidir! Çoluk çoğuna bırakacağı en önemli miras budur.

Yıllardır politika içinde duran, neredeyse doğumumdan bu yana siyaset sahnesinde yer alan politikacıların başarı öyküleri nelerdir acaba? Ne etmişlerde halkın gönlünde taht kurmuşlar, gönüllerde olmuşlar.

Seçimi kazanmak dışında, topluma ne kazandırmış, toplumunun ihtiyaçlarına nasıl cevap vermiş, projelerini nasıl hayata geçirmişlerdir?

MEMLEKETE NE FAYDASI OLMUŞTUR?

Vatandaşın gönlünde iyi siyasetçi, iyi milletvekili olmak için, öncelikle muktedir olduğunu seçmeni nezdinde ortaya koymak zorundadır. Bu bağlamda, vatandaşı kazanmanın ön koşulu gündemi yakalamak, beklentilere cevap olabilecek bir söylem geliştirmek ve çoğunluğun algısını yönlendirebilmektir. Kahramanmaraş’ta bu bağlamda bir Ali Doğan’ın ismi unutulmuyor. Vatandaş, Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak’ı da bir Ali Doğan gibi  görmek istiyor. Milletvekilinizi tanıyor musunuz çalışmasının bir bölümünde bu konu çokça ortaya çıkıyor. Özellikle Veysi Kaynak’ı bir şans olarak görüyorlar ve beklentileri o yönde. Bende şahsen kendisini tanıdığım Veysi Kaynak’ın önemli işler yapacağına inancım tam.

Vatandaş bir siyasetçide en başta ulaşabilirlik istiyor. Vatandaş kendisi gibi yaşayan ve düşünen milletvekili istiyor. Seçmenin kendisi gibi olmayandan, kendisi düşünmeyenden de saygınlık bekliyor. Milletvekili başarılı da olsa ayrımcı davranmaya başladığı andan itibaren vatandaşın gönlünden düşüyor. Memlekette sevilen siyasetçilerin ortak özelliği, doğal ve samimi olmalarıdır.

Mesela Kahramanmaraş’ta Ali Doğan’ı sevdiren mütevazı ve halk tipi refleksleridir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol