banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

GÜVENÇ, YENİDEN İÇİŞLERİ KOMİSYON BAŞKANI OLDU
 Meclis Başkanlığı’na Binali Yıldırım’ın seçilmesinin ardından TBMM İhtisas Komisyonlarının başkanlarının kim olacağı merak ediliyordu. Edinilen son dakika bilgisine göre 26. Dönemde TBMM İçişleri Komisyon Başkanı olarak görev yapan Milletvekili Celalettin Güvenç, 27. Dönem 1. yasama yılı için AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile bir kez daha TBMM İçişleri Komisyon Başkanlığı görevine aday gösterildi. Bugün toplanan İçişleri Komisyonu yeni dönemdeki başkanını seçmek üzere oturum gerçekleştirdi. Yapılan oylamalar sonucunda AK Parti adayı Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, tekrar İçişleri Komisyon Başkanı olarak seçildi.

“BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR”

Yapılan oylama sonucu açıklamalarda bulunan TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, bütün komisyon üyelerinden destek beklediğini söyledi. Birlik ve beraberliğe dikkat çeken Güvenç, “Geçmişte olduğu gibi bu dönemde herkesten, tüm komisyon üyelerinden iktidarıyla muhalefetiyle destek ve katkı bekliyoruz. Biz geçen dönem belki fazla yasa görüşmedik ama çok güzel dayanışma içerisinde bir hizmet yürüttük. Yurt dışı görevlerimiz oldu. Birbirimizi daha yakından tanıma imkanı bulduk. Gerek yurt dışındaki yaklaşımları muhalefetin gerek buradaki katkılarından dolayı her ortamda teşekkür ettim. İnşallah aynı ortamı devam ettiririz. Buna ülkemizin ihtiyacı var, birlikte konuşarak meseleleri çözmemiz lazım. Birlikte ortak aklı üretmemiz lazım, bunun çabası içerisindeyiz. Ülkemizin ihtiyacı olan budur diye düşünüyorum. Bu konuda biz uzlaşmaya, görüşmeye, istişare etmeye açığız, açık olduk ve açık olmaya devam edeceğiz. Fikrimiz, hayat felsefemiz uzlaşmadan, barıştan ve demokrasiden yana” dedi.

“SORUMLULUK HİSSETMEMİZ GEREKİR”

“Hepimiz bu ülkede doğduk, bu ülkede öleceğiz” diyen Güvenç, “Geçtiğimiz dönem Cumhuriyet Halk Partisi’nden Şenal Sarıhan hanım, İnsan Hakları Savunucusu, bütün sol davalara girer, yaşı da yüksek olan bir hanım efendiydi, bütün ömrü bu tür davalarda geçen bir sosyalist kökenli bir arkadaşımızdı. Bana mesaj attı, dedi ki, ‘Başkan yeni dönem hayırlı olsun tebrik ediyorum’ dedi, ben de aradım onu sen benden erken davrandın arayacaktım mahcup ettin dedim. Şu kelimesi çok önemliydi bana göre, Türkiye’nin geleceği için, ‘sizinle tanışmak benim için öğretici oldu’ dedi. Maalesef birbirimizi tanımıyoruz, birbirimizi anlamaya çalışmıyoruz. Birbirimizi tanımamız, anlamamız lazım, görüşmemiz lazım çünkü başka bir Türkiye yok. Başka gideceğimiz bir yer de yok. Hepimiz bu ülkede doğduk, bu ülkede öleceğiz. Hepimiz bu bayrağın altında, bu ülkeyi yüceltme gayreti ve çabası içerisinde olmalıyız. Bizler bu ülkenin şanslı çocuklarıyız, şanslı insanlarıyız. Okuma imkanı bulmuşuz, bir yerlere gelmişiz ve en son şu meclisin çatısı altında ülkenin kaderiyle ilgili kararlar vermek üzere milletvekili seçilmişiz. Bunun önemini, gururunu, sorumluluğunu hissetmemiz gerekir. Hepimizin de bu bilinçte olacağına inanıyorum. Birlikte güzel işler yapmak dileğiyle, hayırlı ve uğurlu olsun. İnşallah İçişleri Komisyon Başkanlığı olarak önemli çalışmalara imza atacağız.” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol