banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

 GÜRZ; “İDEALİST BİR NEFER OLARAK, MHP VE ÜLKÜCÜ HAREKETE HİZMET EDECEĞİM!”
  

Senelerdir MHP ve Ülkücü Hareket partisine hizmet eden ve kendisini idealist bir nefer olarak yorumlayan Adem Gürz, “Milleti harekete geçiremiyor, yüreğine dokunamıyor, yönlendiremiyorsan! Ne olduğunun ne önemi var. Milletten beklediğin enerji ve samimiyetin daha fazlası sende Yoksa! sen makama yüksün..

Makamlar nedir ki? Yeryüzündeki hangi makam haksızlık karşısında susmayanların makamından üstün olabilmiş? 'Hasmının bile saygı duyacağı bir mücadele insanı' olabilmekten daha fazla hazzı insana hangi galibiyet tattırabilir?” dedi.

BİZİM MESELEMİZ HEP MEMLEKET MESELESİYDİ...

Bu ülkeyi, bu toprakları sevmek büyük bir aşk gerektirir. Adem Gürz, bu sevdayı, bu aşkı dolu dolu yaşamış bir siyasetçi. “Siyah ve lacivertti hayatımız renklerimiz, kırmızı beyaz sevdamızın Yanında, beyaz takım elbiseli düşlerimiz vardı bizim; şehit olma arzumuzun ve milliyetçi Türkiye- Turan da giymeyi düşünme gerçekliğimizin ...

Büyük hayalleri gencecik gönüllerimiz taşımada zorlansa da zaman zaman mutluyduk hepimiz, sabaha kadar süren demli çay sohbetinden... Bizim meselemiz hep memleket meselesiydi...” derken bile samimiyetini ölçecek cihaz daha icat edilmemişti.

DAVA ADAMI ARKADAŞININ KUYUSUNU KAZMAZ! GÖZÜNÜ OYMAZ!

Memleket meselesinin bir yazılı metin olmadığını ileri süren dava adamı, gönül adamı Gürz,  kaldı ki, bunun yazılması da zaten mümkün olmadığını, olamayacağını üstüne basa basa söylerken, en önemli olgunun ‘Ülküdaşlık Hukuku’ olduğunu iddia ediyordu.  

Söz yine Gürz’de; “Kaynağını Türk töresinin engin derinliklerinden ve yüce dinimiz İslamiyet’ten alır. Bir büyük,  yüce ve mukaddes mutabakat metnidir.  Özünde fedakârlık,  feragat ve teslimiyet kavramları yatar.   Gıdası  dostluk ve Ahde vefadır.  Bu gizli ve yazısız mutabakat metni,  bu metni yaşayanın şeref madalyasıdır. Ömrünün en manidar nişanesidir. En büyük zenginlik bu nişanedir kişi için.

ÜLKÜDAŞLIK HUKUKU, ben değil biz olmayı öngören bir anlayışı esas alır.  Kendisi için değil,  kardeşi,  ÜLKÜDAŞI için hayatını düzenler. Tehlikenin,  kurşunun önüne atılır ki, ÜLKÜDAŞI'na zeval gelmesin. Dava arkadaşının kuyusunu kazmaz! Gözünü oymaz! Mükâfat ve iltifat beklemez... Sermayesi,  Allah'in rızasını kazanmaktadır.  Selâm olsun ülküdaşlık hukukunu yaşayanlara.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol