Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM.

Bu haber kez okundu.

GİZLİ SANSÜR VAR…

 Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abid Vanlı yaptığı yazılı açıklamada, 107 yıl önce kaldırıldı diye kutlanan sansür’ün aslında kaldırılmadığını söyledi. 

Abid Vanlı’nın yazılı açıklaması şöyle:“107 yıldan bu yana kutlanan sansürün kaldırılması, aslında Sultan Abdulhamit’in tahttan indirilmesidir. Türkiye’de sansür çeşitli dönemlerde, dönemin özelliğine gizli ya da aleni olarak uygulanmıştır.

Bugün bile, şahsa özel olarak bazı mahkeme kararı işe bazı haberlere yayın yasağı getirilmesi bunu en bariz örneğidir.

Zaman zaman askeri güçler, zaman zaman siyasi güçler bu sansür’ü gerek gizli gerekse aleni olarak değişik yollarla uygulamaktadırlar.

Fazla uzağa gitmeden kendi memleketimize göz atacak olursak, bazı kurumların işine gelmeyen haberler üzerine, doğruluğuna eğirildiğine bakmadan, gerek maddi gerek manevi olarak  baskı  uygulaması, sansürün devam ettiğini en büyük göstergesidir.

Bu nedenlerle,  Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti olarak sansürün  her dönemde, bir şekilde devam ettiğini kabul ederek kutlama yapmıyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
GİZLİ SANSÜR VAR…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol