Öne Çıkanlar YAPILAN YATIRIMLAR İŞVEREN VE İŞÇİNİN ALINTERİDİR MUHASEBE HAFTASI KUTLANIYOR YENİ BULVAR GELİYOR SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI KARADENİZ SAHİLLERİNDE KAZA YAPTI

Bu haber kez okundu.

ELBİSTAN’IN ADI ‘KÜLBİSTAN’ OLMASIN!

CHP’li Ali Öztunç, memleketi Kahramanmaraş’ta gerekli filtreleme işlemleri yapılmadığı için özellikle Afşin ve Elbistan ilçelerinde yaşayan insanların hayatını karartan termik santral sorununa dikkat çekmeye devam ediyor.

"HER SAAT 250 TON KÜL YAĞIYOR!"

Öztunç Meclis’te gerçekleştirdiği konuşmada muhalefet partisi vekilli kimliğini bir kenara bırakarak bu konuşmayı yaptığını belirtti ve vekillere seslendi;

“Bu santral iki üniteli. Yıllar önce yapılan santralde filtreleme sistemi yok, eski tenoloji. Bu santral çalıştığı takdirde kül yağıyor insanların üstüne. Bu kül yağdığı için yıllardır bölgede çok fazla kanser vakası var. Burası özelleştirildi ve hükümet muhalefet birlikte dedi ki 2019 yılına kadar filtreleme yapacaksınız. Bu güzel. Bugün burada bu madde bu yasa geçerse filtreleme 36 ay daha uzatılıyor. Her saat 250 ton kül yağıyor Afşin ve Elbistan’da vatandaşın üstüne. 240 bin nüfusu var buranın. Sabah arabaların tarlararın üstüne kül yağıyor insanlar uyandığında. Türkiye’nin en kirli ikinci bölgesi Afşin-Elbistan. Sebebi filtrelenmeyen A Santrali."

"BİZİM GÖREVİMİZ ÇELİKLER HOLDİNGİ ZENGİN ETMEK Mİ?"

"Şimdi filtreleme süresine 36 ay ekleniyor. Neden? Bizim görevimiz Çelikler Holdingi zengin etmek mi? Gelin bu yasa teklifi içerisindeki geçici 8. Maddeyi kapsam dışı bırakalım dedik. Termik santralleri ilgilendiren madde bu ama kabul olmadı. Bir muhalefet partisi vekili olarak söylemiyorum buralar sizin oy depolarınız yazıktır günahtır. İnsanlar rahatsız. Bu konuda sizden rica ediyorum gelin geçici 8. Maddeyi kapsam dışı bırakalım zehir saçan A santrali devre dışı kalsın” İfadelerini kullandı."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol