banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

 DİLİPAK: “ÖZGÜRLÜK ATEŞİNİN YANDIĞI GÜN”

Dilipak açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Yıllar evvel bu şehrin sokaklarında bir ulusun kahraman evlatları canlarını vererek direnmişlerdir. Bu kahramanlara inançları ve vatan sevgisi yardım etmiştir. Topraklarımıza düşen şehit kanı sadece bu şehirde değil, bütün ülkede özgürlük ateşini yakmıştır.

Bugün, top yekün millet olarak birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı, kederde ve sevinçte “ben” yerine “biz” olduğumuzu dosta düşmana, tüm dünyaya göstermemiz gereken gündür. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Kahramanmaraş'a vermiş olduğu "İstiklal Madalyası", 85 yıldır Kahramanmaraşlıların olduğu gibi tüm Türkiye'nin göğsünü kabartmaya devam etmektedir.

Bin yıllık vatan topraklarının kurtuluşunda ilk meşaleyi yakan ve TBMM tarafından 5 Nisan 1925 yılında Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyasıyla ödüllendirilen tek il olan Maraş bu gurur gününün 87. yıldönümünü kutluyor. Bu onuru bize kazandıran ve bu madalya ile bizi onurlandıran kahraman ecdadımızı minnetle rahmetle anıyor, tüm Kahramanmaraşlıların bu onur ve gurur gününü tebrik ediyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol