Öne Çıkanlar dizi DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

DEDE’LERİNDEN FEYZ ALAN PARTİLİ

Sünni kesimde hoca, vaiz, imam neyse, Alevi toplumlarında da dede diye adlandırılan akil insanların, deneyimli toplum mühendislerinde odur.

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Gençlik Kolları Kurucu Başkanlarından olan Cemal Çiçek, büyüklerinin, babası dahil dedelerin izinden yürüyen, onların marifetlerinden, kültürlerinden, inançlarından feyz alan bir siyasetçi.

Bu alanda büyük değer verdiği, saydığı, tüm Alevi cemaatinin sevdiği, hürmetinden kusur etmediği Mazlum GÜLER ve H. Hüseyin Ağucanoğlu gibi kesimin önde gelen isimlerinin izinde yürüdü . Hüseyin Ağucanoğlu

Cemal Çiçek, yılma, usanma bilmeyen bir mücadele yapısına sahip.

YÜKSELİŞ DEVRİ VE BASIN DOSTU

Mücadeleci yanıyla bilinen, karlı duruşları, mücadeleci tutumu ile CHP Kahramanmaraş il başkan yardımcılığına kadar yükseldi. Partinin en etkin ismi oldu, basın mensupları ile girdiği diyalog, beşeri ilişkiler, onu partinin gözünde daha da büyüttü.

Büyüklerine saygı gösterdi, küçüklere sevgisini esirgemedi. Bunu yaparken, ne inançlarından taviz verdi, ne davasından.

ÇEVRECİ, SOSYAL SORUMLULUKLARINI BİLEN CEMAL ÇİÇEK

Siyaseti yanında toplumun temel ve kronikleşen sorunlarından kendini soyutlamadı. Çok sevdiği eşi Seyhan Çiçek ile toplumda kanayan yara haline gelen sağlıktan çevre kirliliğine, eğitimden kültür yozlaşmasına kadar ne varsa bizleri ilgilendiren, hep uygulamaların içinde yer aldı.

Eşi Seyhan Çiçek, büyük kızı hemşire Yaren Çiçek, küçük kızı Sezgi ve yakışıklı-karizmatik oğlu Ahmet Çiçek’i hiç ihmal etmedi, onların üzerine titredi mükemmel bir aile reisi oldu. Ve onlara kol kanata oldu her zaman. Ve onları da bu düşüncede, bu inançta, bu kararlılıkta yetiştirdi.

Cenaze olduğunda Cemevlerine, hastaları olduğunda hastaneye, düğünler olduğunda düğün alanlarını da ihmal etmedi, hem kişisel, hem partili olarak üzerine düşeni yaptı, sosyal sorumluluklarından kaçmadı.

Şehre dair ne kadar hikâye varsa, hepsini okudu, ezberledi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol