banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

 DALKARA; “EKONOMİDE VE TOPLUMSAL BARIŞTA İYİ DEĞİLİZ”

CHP Kahramanmaraş milletvekili aday adayı ve Pazarcık eski Belediye Başkanı Kamil Dalkara, Türkiye’nin ekonomide ve toplumsal barışta iyi olmadığını öne sürdü.

Ekonomim gazetesine açıklamalarda bulunan Dalkara, Türkiye’nin her konuda kötüye gittiğini belirtti.

İnsanlar Ucuz Fonlarla Borçlandırıldı

Son yıllarda ülkenin birçok konularda tahrip edildiğinin altını çizen Dalkara konuşmasını şöyle sürdürdü:“Çiftçiye bakıyorsunuz perişan; Memuru, emeklisi, sanayicisi, esnafı inanılmaz bir kıskacın arasına girmiş. Çünkü bu 10 yıllık iktidar döneminde insanlar ucuz fonlarla sürekli para pompalandı bu insanlar borçlandırıldı. Kapitalist ülkelerin tarzı budur yani sizi sürekli borçlandırarak kendine bağımlı kılar. Şuanda bu iktidar’da bankalar aracılığıyla bu insanları borçlandırarak kendine bağımlı kıldı ve bu bağımlılıktan artık insanlar kurtulamaz hale geldi. Esnafsanız mal satamıyorsunuz. Çiftçiyseniz üretiminiz düşüyor. Emekliyseniz zam yiyemiyorsunuz ama faiz yiyorsunuz. Tüm bunlara baktığınızda yarınla ilgili tüm vatandaşların bir kaygısı var. Finans kuruluşları tüm bunlarla ilgili muslukları kısmaya başladılar ve bu musluklarla birlikte sanayici tedirginleşti tabi faiz’in ve döviz’inde hareketlenmesi inanılmaz bir derecede piyasada tedirginlik yarattı ve Cumhurbaşkanın sürekli merkez bankasıyla uğraşması ekonomiyle uğraşması piyasalarda ciddi bir rahatsızlık yarattı. Şuanda sanayici inanılmaz bir sıkıntı yaşıyor. Kahramanmaraş’ta, Gaziantep’te, Adana’da birçok tesis battı iflas etti ve arkasından gelen bu kıskaçların itirazların daha önü arkası kesilmeyecek. Bu ülkenin çok kötü bir yere gittiğini gösteriyor.”

Ön Seçim Partiye Ciddi Bir İvme Kazandırdı

Ön seçimin partiye ciddi bir hibe kazandırdığını belirten Dalkara; “Cumhuriyet Halk Partisinin bu kararı Türkiye’de bir devrimdir.2 aydır Türkiye’nin bütün illerinde bir hareketlilik var. Bu sistem ücra köşelerdeki bir tane üyeye bile ulaşır hale geldi.” Dedi.

Ön seçim sürecinde 23 kişinin seçim çalışmasını yürüttüğünü de belirten Dalkara; “Aday adayı arkadaşlarımız sahada geziyor üyeleri ziyaret ediyorlar. Ben bu dönem Cumhuriyet halk partisinin Kahramanmaraş’ta çok ciddi bir ivme yakalayacağına inanıyorum.  Tabi iktidarın yapmış olduğu çok büyük yanlışlar sonucu insanların artık yorgun ve bitkin olduğunu görüyoruz.  Bu ülkede 2 tane şey çok önemli bu iki şeye dokunmayacaksınız. Bunlardan 1 tanesi toplumsal barışın bozulmaması sağlanacak.  Yani evde huzur, iş yerinde huzur, sokakta huzur. Bunu sağlamadığınız takdirde bu ülkede huzurun kardeşliğin olması mümkün değil.  2. si Ekonomi insanların evine düzenli şekilde aş ve iş imkânları sağlamak bunu yaratamadığınız zamanda yine toplumsal barışı sağlamanız mümkün değil.”

Toplumsal Barışta İyi Değiliz

Ekonomi alanında olduğu gibi toplumsal barış açısından da ülkenin kötü durumda olduğunu öne süren Dalkara; “ Cumhurbaşkanı ve Başbakan sürekli siz ve biz diye insanları kutuplaştıran bir dil içinde.  Siz ve biz derken bir Cumhurbaşkanı neyi kasıt ediyor?  Yani Ak Partili olan ve ötekiler. Bu dil bizi iyi bir yere götürmüyor. Sosyal demokrat anlayış toplumsal barışı egemen kılan birinci faktördür.  Herkesin iş ve aş sahibi olma arzusudur. Hırsızlığa, yolsuzluğa, hukuksuzluğa engel olan bir anlayıştır.  Bugün Avrupa’nın tamamında İskenderiye ülkelerin tamamında sol iktidarlar mevcut ve şuanda orada kişi başına düşen milli gelir 50 bin dolar civarındadır. Norveç’e bakın, İsveç’e bakın bunun gibi ülkelere bakın sol iktidarların olduğu bölgelerde inanılmaz derecede bir refah vardır. Ama sağ iktidarlar sürekli daha çok belli bir kitleye hitap ediyor.  Yani çevresine yandaş toplamaya çalışıyor. Toplumun tabanına inmiyor sadece onları işte sosyal fonlarla bir şekilde idare etmeye çalışıyorlar. Buda çok cüzi bir rakam yani 2 ayda bir aile’ye 150 TL 100 TL vermekle onları mutlu edemezsiniz! Bu geçici bir süredir geçici bir tedavidir bu tedaviyi kalıcı bir hale getirmek lazım. Bununla ilgili Cumhuriyet Halk Partisinin üretmiş olduğu aile sigortası projesi var.  Bu proje önümüzdeki süreçte genel başkanımız açıklayacak.”

Ak Parti 4 Vekili Zor Çıkartır

Ak partinin vekil sayısına da değinen Dalkara; “ Kahramanmaraş’ta Ak parti bu dönem 4 milletvekilini zor alacaktır. Ben bunu Samimiyetlikle söylüyorum inanarak söylüyorum bakın 2011’de AK parti 390 bin oy aldı. Kahramanmaraş bölgesinde 2014’de 338 bine düştü. 52 bin oy kayıp etti. 2 yıl içerisinde 3 yıl içerisinde ve şuana geldiğimizde bu rakam 300 binin altına düşecek. Bu 300 bin oy paylaşılacak Cumhuriyet Halk Partisi 2011 de 64 bin oy aldı ve şuanda 82 bin oy aldığı takdirde 2 milletvekili götürecek ve tabi MHP’de 82 bin 85 bin civarında oy aldığında onlarda 2 milletvekili götürecek. Ben pazarcıktan 2011 de 11 bin oy aldım. Cumhuriyet Halk Partisinin Oyunu Pazarcıkta 2014’te 16 bine çıkardım 3 bin oyu muz’da 12 tane köyümüz merkeze bağlandı. 15 bin oy 1.500 oyumuzda sayılmadı iptal edildi. 20,5 oy yani 9 bin 9,5 oy biz pazarcıkta artırmışız bunu tüm ilçelere yaydığımızda göreceksiniz ki her ilçenin bin oy artırdığımızda 2. Milletvekilimizi çıkartacağız. Ben inşallah üyelerimiz bizi tercih edip bizi birinci sıraya getirirlerse ben Kahramanmaraş’ta çok güzel bir tablo yakalayacağıma inanıyorum.” Diye kaydetti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol