banner1482
Öne Çıkanlar dizi SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI ZİRVEDE K.MARAŞSPOR 0-2 MERSİN İDMAN YURDU BASKETBOLDA FİNAL MÜSABAKALARI DEVAM EDİYOR BAŞKAN AYDIN

Bu haber kez okundu.

CHP; ONİKİŞUBAT'TA ATEŞ, DULKADİROĞLU'NDA ÇİFTASLAN
  

Hatırlanacağı üzere seçimden yenik ayrılan, ancak özeleştiriyi de yapabilen CHP Kahramanmaraş teşkilatı, ilçe kongrelerini tamamlamak üzere. Bu bağlamda, geçtiğimiz günlerde yapılan ilçe kongrelerinde, Göksun’dan Hayri Uçkaç, Türkoğlu’ndan İsmail Akkaya, Andırın’dan Naim Çetin, Pazarcık’tan Veysel Şevran yeniden ilçe başkanlıklarına seçilmişlerdi.

Pazar günü ise, Paris Düğün Salonunda yapılan Dulkadiroğlu İlçe kongresinde Alaaddin Çiftaslan yarışmanın galibi geldi.

Bilindiği üzere CHP Dulkadiroğlu ilçe kongresi için eski il başkanlarından Alaaddin Çiftaslan ile Av.Anıl Engizek aday olmuşlardı. Lakin delegelerin tercihi tecrübeli siyasetçi Çiftaslan oldu.

Kongrede 154 delege oy kullandı.

 

ATEŞ BİR KERE DAHA GALİP GELMEYİ BAŞARDI

 

Onikişubat ilçe kongresi, Sabancı Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Bu kongreye ise yine iki aday çıktı. Birisi eski merkez ilçe başkanlarından Ejder İşlek ile eski Onikişubat ilçe başkanlarından Ünal Ateş idi.

203 delegesi olan kongrede Ejder İşlek oyların sadece 51'ini alırken, siyasetin tecrübeli ismi Ünal Ateş 132 oy alarak sahadan galip gelmeyi başaran siyasetçi oldu.

 

ŞİMDİ BÜTÜN GÖZLER İL BAŞKANLIK SEÇİMİNDE

 

Önümüzdeki hafta cumartesi ve Pazar günü ise kuzey ilçe kongreleri ile süreç tamamlanacak. Elbistan, Afşin, Ekinözü, Nurhak ilçelerinin kongreleri ve başkanlarının belirlenmesi ardından, bütün gözler CHP il başkanlık seçimine çevrilecek.

Geçtiğimiz hafta sonunda 1 Kasım seçimlerinin bir değerlendirmesini yapan CHP İl Bakanı Esat Şengül’e, bir basın mensubunun, yeniden il başkanlığı için aday olacak mısınız sorusuna Şengül şu cevabı vermişti; “Siyasette ben varım ya da yokum deme şansına sahip değilim. İlçe kongreleri tamamlanınca, oturur ilçe başkanlarımla, teşkilatımla konuşur, istişare ederim. Devam derlerse devam, yok derlerse bırakırım. Yani şimdi ne adayım, ne değilim. Bu bir ekip meselesi. Şayet olmamız gerekiyorsa, ona göre hareket ederiz” diye konuştu.

 

İl kongresi ise 26 Aralık’ta yapılacak. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol