banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

CHP KAHRAMANMARAŞ EMEK BÜROLARINI OLUŞTURDU
 Bu anlamda emeğin en yüce değerlerden biri olması bilinciyle;

            1970 yıllarda chp ye büyük katkı sağlayan İşçi büroları, parti meclisimizin aldığı kararla CHP Emek büroları şeklinde yeniden hayata geçirilmeye başlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda ilimizde de bir çok kesimin katılımı ve katkılarıyla CHP Emek Bürosu kurulmuştur.

            Bu büroların kuruluş amacı; İşsizler, emekliler, kamu ve özel sektör çalışanları ile birlikte tüm emekçilerin güncel, ekonomik ve sosyal sorunlarını araştırma, gözlem ve kurumsal ilişki kurarak tespit etmek. Araştırmaların sonuçlarını yayımlamak. Bu doğrultuda broşür, dergi ve kitap hazırlayıp yayımlamak. Sorunlara ilişkin parti politikaları doğrultusunda çözüm önerileri  belirlemek, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu alanlarla ilgili politikalarının geliştirilmesine katkıda bulunmak. Ulusal ve uluslararası, çalışma yaşamı ile ilgili kurum, kuruluş, kişi ve örgütsüz kesimlerle ilişki kurmak, çalışmalar organize etmek, toplantılar düzenlemek, emekçilerin ve örgütlerinin Cumhuriyet Halk Partisi ile olan bağlarını güçlendirmek. Çalışan, işsiz ve emekli örgütleri ile ilişki kurmak, var olan ilişkileri geliştirmek, ilgili kuruluşlar arasında etkin dayanışma sağlamak. Sendikalar ve Sivil Toplum Kuruluşlarının etkinliklerine katılmak, örgütlenmelerine katkıda bulunmak. Tüm çalışanların, emeklilerin, güvencesiz çalışanların ve işsizlerin sorunlarının çözümüne katkı sunmaktır.

            Bu amaç doğrultusunda, emekten yana ve birleştirici güç olarak emekçi ve ezilen kesime yaslanıp, kendilerinin üzerinden kendi sorunlarını çözerek, örgütsüz emekçilerin örgütlenebilmesi hedeflenmektedir.

            AKP iktidarının yarattığı bugünkü düzende emekçiler ‘’az ücret, çok iş’’ eksenli çalışma düzenine hapsedilmiş, sosyal ve ekonomik hakları gasp edilmiştir. Dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 1432 tl, yoksulluk sınırının 4665 lira olduğu ülkemizde 1300 lira gibi bir ücretle çalıştırılan işçilerimiz adeta açlığa mahkum edilmektedir. Bugün emekçi çocuklarının yatağına aç girmemesi için asgari ücret en az 1750 lira olmalıdır.

            Bu bağlamda sözümüz sözdür CHP iktidarında hiçbir emekçi ve emekçi ailesi yatağına aç girmeyecek asgari ücret, açlık ücreti olmayacak, alın terine, insan yaşamına ve onuruna sahip çıkılacaktır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol