banner1482
Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

CHP, 100 YILIN PROJESİNİ AÇIKLADI

 Parti İl Binası’nda bir basın toplantısı düzenleyen Şengül, ülkenin 7 Haziran’da çok önemli bir seçime gideceğini hatırlatarak, “Türkiye için kırılma noktası diyebileceğimiz bir seçim. Aziz milletimiz, kendisi için, çocuklarının geleceği için, ülkemizin menfaati için oy kullanacaklardır. Oy kullanırken iki şeyi göz önünde bulundurmalarını ve oylarını ona göre kullanmalarını istirham ediyorum” dedi.

“Ya özgürlüklerin baskı altına alındığı, hukuk düzeninin alt üst edildiği, demokrasinin ayaklar altına alındığı, Anayasa’nın çiğnendiği ‘tek adam’ rejimine oy kullanacak ya da ‘hukukun üstünlüğü’ nün egemen olduğu ‘parlamenter sisteme’ oy vereceklerdir” diyen Şengül; Kahramanmaraşlı seçmenlerden CHP’ye oy vermeleri ricasında bulundu. Şengül, “Siyasi ideolojisi ne olursa olsun, daha önce hangi partiye oy vermiş olursa olsun, bu seçimde CHP’yi tek başına iktidar etmelerini istiyorum” dedi.



 

MERKEZ TÜRKİYE EKONOMİK YÜKSELİŞ PROJESİ

 

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, partisinin ‘100 Yılın Projesi’ olarak nitelendirdiği ‘Merkez Türkiye Ekonomik Yükseliş Projesi’nin ayrıntılarını da paylaştı. Projeyi 4 adımda değerlendiren Şengül, ‘Merkez Türkiye Ekonomik Yükseliş Projesi’ ile ilgili olarak şunları söyledi:

1- Ülkemiz, üç tarafı denizlerle çevrili, Asya, Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’nun tam ortasında yıldızı parlayan bir ülke. Doğu ve Batı arasında tarihsel bir kavşaktır. Bu proje Ülkemizi, demiryolu- karayolu-havayolu bağlantısıyla tüm dünyanın küresel bir liman merkezi haline getirecek. “Merkez Türkiye” Projesi             ekonomileri, Pazarları, Ülkeleri, Şehirleri Kültürleri ve yaşamları birbirine bağlayacak. Yakın Coğrafyamızda barışı ve huzuru tesis edecek, aşımızı ve işimizi büyütecek bir zenginleşme projesidir. Türkiye’nin kaderini değiştirecek Dünyanın merkezini Türkiye yapacak yüzyılın projesidir. Türkiye, 4,5 saat uçuş mesafesinde 58 ülkeye, 1,5 milyar nüfusa ve 21,6 Trilyon dolarlık bir pazara erişim imkanına sahip.

2- “Merkez Türkiye” Projesi önümüzdeki 20 yılda toplam 200 Milyar dolarlık bir yatırımla gerçekleştirilecek.  Bu yatırım tutarının 40 Milyar dolarını doğrudan kamu yapacak. Kamunun yapacağı yatırımların hemen başlamak suretiyle yüzde 70’i 2023 yılına kadar tamamlanacak. 200 Milyar dolarlık bu projenin inşası için yapılacak yatırımlar geri bağlantılarla, tüm ekonomide 117 Milyarlık bir yatırımı daha tetikleyecek, böylece Türkiye genelinde toplam yatırım 317 Milyar dolara ulaşacak

3- Dünyanın ve Türkiye’nin en önemli firmaları “Merkez Türkiye”de olacak. Dünyada lider olan lojistik, finans, hafif imalat, otomotiv markaları bu merkezde yer alacak. Ayrıca ambalajlama ve paketleme, paket tasarımı, yeniden işleme, ısı kontrollü depolama ve dağıtım. Ürün montajı, etiketleme, yapı malzemeleri imalat ve dağıtımı. İlaç depolama ve dağıtımı, tarımsal gıda işleme, fuarcılık, yedek parça dağıtımı, tahıl depolama siloları, ürün borsaları lojistiği destekleyen yan sanayi, sigorta ve teknoloji şirketleri bu merkezde konuşlanacak.

4- Küresel ticaret yollarına uzak olan, bölgelerle ticaret kolaylaşacak, yanı Çin’in Şangay limanından yüklenen bir ürün Mersin ya da İskenderun limanlarına ulaştıktan sonra tren yoluyla “Merkez Türkiye”ye gelecek ürünler burada depolanacak, işlenecek, ambalajlanacak ve Türkiye’nin çeşitli yerlerine olduğu gibi dünyanın birçok ülkesine “Merkez Türkiye”den gönderilecek. Örnek Şangay Limanından, Bakü’ye gönderilen mal daha önce 50-55 günde alıcısına ulaşırken, “Merkez Türkiye”den depolanan mallar trenle 15 saatte Bakü’ye ulaşacak. “Merkez Türkiye” Projesiyle tüm bölge Ülkelerinin taşıma maliyeti  yüzde 15 ila 20 oranında düşecek. Tüm bu yatırımlar ek olarak, turizm, konaklama, eğitim, sağlık ve yaşam alanlarıyla beraber 20 yıl sonra yani 2035’de tamamen bitecek ve bölgesinde önemli bir çekim merkezi olacak. 

2035 yılına gelindiğinde “Merkez Türkiye” doğrudan 100 milyar dolarlık katma değer yaratacak. “Merkez Türkiye” de kişi başına gelir 33 bin 323 dolar olacak Yaklaşık 2 milyon 200 bin vatandaşımıza iş ve istihdam sunacak “Merkez Türkiye” En az 65 milyar dolarlık ihracat yapacak. 2035 yılına gelindiğinde “Merkez Türkiye” doğrudan ve dolaylı katkılarıyla ekonomiye yıllık 147 milyar dolarlık bir katma değer sunacak.”


 

2035 YILINDA TÜRKİYE

 

Bu rastgele seçilmiş bir yıl değildir. Önümüzdeki 20 yıl bize çok önemli bir fırsat sunuyor. Çalışma çağındaki nüfusumuzun, çalışamayacak durumdaki nüfusumuzdan daha fazla olduğu bir dönemin içindeyiz. 20 yıl sonra şu an açık olan bu fırsat penceresi kapanacak. Türkiye yaşlı ülkeler sınıfına geçecek.

2035 yılına gelindiğinde Türkiye 20 yılda ortalama yüzde 6 büyüme hızını yakalayacak. İhracat 690 milyar dolara çıkacak. Kişi başına gelir 30 bin 294 dolar olacak. İnsani gelişmişlikte ilk 20’ye girecek. Önümüzdeki 20 yılda Türkiye ekonomisi genelinde ortalama yüzde 6’lık bir büyüme hızı yakalanacak.

Kişi başına düşen gelir, bugün içine düştüğü 10 bin dolar tuzağından kurtarılıp 2035 yılına gelindiğinde 30 bin 294 dolara çıkarılacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol