Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM.

Bu haber kez okundu.

 ÇAYIR; “GEMİ ROTASINI KAYBETTİ”

BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, "Recep Tayyip Erdoğan yönetimindeki gemi, açık denizlerde rotasını yitirmiş, hangi limana yanaşacağı belli olmayan bir durumdadır. Şu andaki ahvalimiz odur. Siyaset bunun için yapılırsa bu kadar sessiz milletvekili yığını olmaz. Hiçbiri konuşabiliyor mu? Cumhurbaşkanı bir şey söylüyor aşağı doğru herkes aynı sözü tekrar edip gidiyor. Papağan gibi" dedi.

Remzi Çayır, memleketi Kahramanmaraş'ta düzenlediği basın toplantısında, hükümetin politikaları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. AK Parti'nin 2002 yılında ortaya koyduğu ilkeleri merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun 1993'te BBP'yi kurarken anlattığını savunan Çayır, "İktidarın 2002 yılında ortaya koyduğu ilkeler, yani dış siyasetteki sıfır problem, ortak akılla Türkiye'yi yönetme, insan hak ve özgürlüklerini genişletme düşüncesi Büyük Birlik'in ezelden beri söylediği, rahmetli genel başkanımızın 1993'te parti kurarken ifade ettiği; sivil inisiyatif, çokluk içerisinde birlik ve ileri demokrasisi, taban demokrasi, alttan yukarıya yapılanma siyasetteki yapılanmayı işaret eden bizi taklit eden bir anlayış olduğu için sahiplenmiştir" dedi.

 

AK Partili milletvekillerinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylediklerini tekrar ettiğini savunan Remzi Çayır şunları söyledi:

 "Gel gör ki geldiğimiz bu noktada üzülerek ifade ediyorum ki bir siyasetçiden öte, bu ülkeyi seven, sevdalısı olan bir vatansever olarak söyleyebilirim ki gerçekten Recep Tayyip Erdoğan yönetimindeki gemi, açık denizlerde rotasını yitirmiş, hangi limana yanaşacağı belli olmayan bir durumdadır. Şu andaki ahvalimiz odur. Zira ayak üstünde düşünüp, ayak üstünde karar veren bir yönetim söz konusu. 'Falancalarla mı berabersiniz, filancalarla mı berabersiniz' diyenlerin aksine hak, adalet, insanlık, doğru ve menfaat neredeyse değil, doğruluk neredeyse yahu. Siyaset bunun için yapılırsa bu kadar sessiz milletvekili yığını olmaz zaten. Hiç birisi konuşabiliyor mu? Akşam Cumhurbaşkanı bir şey söylüyor aşağı doğru herkes aynı sözü tekrar edip gidiyor. Papağan gibi. 40 gün demiş bir adama deli dersen deli olur. Algı budur. Algı oluşturma bir sanattır. Ama gerçekten AK Parti iktidarı, şu an Türkiye'de algı oluşturmakta çok mahir davranmıştır, çok akılcı davranmıştır. 40 gün birine dedi ki 'Paralelcisin, suç örgütüsün' dedi, adamlar suç örgütü oldu. Eskiden 'Ergenekoncu' dediler. İnsanları onunla tehdit ettiler, onunla korkuttular. Devletin dairelerinde birbirlerini bu şekilde ispiyonladılar." diye konuştu.

Çayır konuşmasının ardından, basın mensuplarının gündeme ilişkin çeşitli sorularını cevaplandırdı.

(Haber: Alper Gültepe) 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol