banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

BÜYÜKŞEHİR’DEN İÇMESUYU HAMLESİ
 Görüşmelere ilişkin bir açıklama yapan Başkan Erkoç: “Ankara’da DSİ Genel Müdürlüğünü ziyaret ederek projelerimizi konuştuk. Pazarcık, Türkoğlu, Afşin ve Elbistan İlçelerimize cazibeli içme suyu kazandırmak adına DSİ ile ortak projeler yürütüyoruz. Afşin İlçemize Akdere Kaynaklarından getirilen suyla ilgili yapım çalışmaları devam ediyordu. Ancak bazı pürüzlerden dolayı müteahhit firma ile olan sözleşme feshedildi. Bunun üzerine Afşin içme suyu ve Elbistan İlçemize Sarımağara Kaynaklarından getirmeyi hedeflediğimiz içme suyu projeleriyle toplamda 180 km isale hattı yapılacak. 180 km’nin 40 km’lik kısmında iki kaynak birleşip daha sonrasında ilçelere ayrılacak. İki ilçemize hayat verecek olan bu büyük çalışmanın projesi hazırlandı. İhale hazırlık süreci devam ediyor’’ dedi.

EN ÖNEMLİSİ DE KISIK BARAJI

Başkan Erkoç konuşmasının devamında: ‘’ Bir diğer projemiz olan Kısık Barajı İsale Hattı Projesi ile Türkoğlu ve Pazarcık İlçelerimizin mahallelerine cazibeli içme suyu getireceğiz. Pazarcık ve Türkoğlu İlçelerimizin içme suyunu büyük oranda sondaj kuyularından karşılıyoruz. Kısık Barajının yapılacağı alan 1000 kotlarında ve bu da elektrik maliyeti olmadan kendi cazibesiyle mahallelerimize içme suyu temin etmek anlamına geliyor. Bu işimizin de proje ihalesi yapıldı. Şu an proje değerlendirme süreci devam ediyor. Bu süreçten sonra yapım ihalesi yapılarak çalışmalara başlanacak’’ diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol