banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

BAŞKANI KARATUTLU: ARSAN KAVŞAĞI TOSBAĞA HIZIYLA GİDİYOR

Başkan İrfan Karatutlu şehrin diğer sorunlarına da değinerek, iktidar milletvekillerine ve belediye başkanlarına: Biz Kahramanmaraş’ta yaşayanlar olarak soruyoruz, Ne oldu Önsen Köprüsü? Ne oldu Ilıca yolu? Ne Oldu Çağlayancerit yolu? Tadilatı bir türlü bitemeyen otogara ne oldu? Tekkenin geri dönüşümü neyi bekliyor? Daha ucube olarak duran Kültürpark ne olacak? Uçakların inemediği havaalanı için ne yapacaksınız? Stadyumumuz ne zaman yapılacak?” tarzında sorular yöneltti.

Başkan Uzm.Dr.İrfan Karatutlu yaptığı basın açıklamasında siyaset üsluplarının sorunları araştırmak ve çözüm üretme amaçlı olduğunu dile getirerek: “Deva Partisi olarak Kahramanmaraş’ta siyaset üslubumuzu genel başkanımız Ali Babacan’ın dediği gibi sorunları araştırmak ve çözüm üretmek amacıyla yapacağız. Bu kapsamda memleketimizin yaşadığı sorunları dile getirmekten çekinmeyeceğimiz diyerek basın açıklamasında şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl içerisinde, Kahramanmaraş Milletvekilleri tarafından, farklı tarihlerde, Arsan kavşağı ile ilgili yapılan açıklamalarda, kavşak çalışması için ödenek sorununun çözüldüğü ve çalışmaların bir bölümünün tamamlanarak trafiğin bir kısmının 3 ay içerisinde açılacağı gibi açıklamalar yapılmıştır. Sayın Milletvekilimize konuya olan ilgisinden dolayı teşekkür ederiz. Ancak biz Kahramanmaraşlı vatandaşlar, açıklama yapan milletvekillerimizin kandırıldığına ya da her söze inandığına ve milletine yanlış, eksik bilgiler ile açıklamalar yaptığına defalarca şahit olduk. Kahramanmaraş Deva Partisi olarak, doğru bilgiye ulaşana kadar ve milletimize doğruları yansıtana kadar hiçbir konuyu es geçmeyeceğimizi bilmenizi isteriz. Arsan Kavşağında yapılan araştırmalar ve toplanan bilgiler sonucunda, kavşak köprü betonunun 12 bölümden oluştuğunu, 4 bölümün demir ve beton işlerinin tamamlandığını, kalan 8 bölümün haftada bir bölüm bitirebilmek kaydı ile en az 8 hafta süreceğini söylemek istiyoruz. Bu kısmın tamamlanması ile alt kısmın tahminen Şubat ayının ortasında trafiğe açılabileceğini bildirmek isteriz. Köprünün tamamen faaliyete geçmesi en erken bu yılın Mart sonu ya da Nisan ortası olarak tahmin edebiliriz. Aynı zamanda iktidar partisi vekilinin söylediği gibi ödenek problemi çözülmüş değildir. Bu şartlarda, Kahramanmaraşlıların; ‘Aman bitsinde ne zaman biterse bitsin’ dediği bitmeyen projemiz, umarız daha öncesinde tamamlanır ve bu çile biter.

KAVŞAĞIN ADINI TOSBAĞA KAVŞAĞI OLARAK DÜZELTMEK GEREKİYOR

Bugün bir muhalefet partisi olarak ikinci kez buradayız. Lakin bu kavşağın uzamasından en çok etkilenen hemen karşıdaki Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminden bu konuyla ilgili çıt çıkmamıştır. Kavşağın adını aldığı özel müessesede de halkı ilgilendiren bu konuyla ilgili sessizlik hakimdir. Heybesini doldurmakla meşgul sermaye sahipleri, ‘fakir fukaraya ekmek veriyorum’ gerekçesinin arkasına sığınarak, Aksu çayını kirletmekte, Afşin-Elbistan’ın havasını kirletmekte, birinci sınıf tarım arazilerine fabrikalar açarak yöreyi pis kokuya ve hava kirliliğine boğmaktadır.

Artık bu kavşağın, ‘Dünyanın en uzun sürede yapılan kavşağı’ olması sebebiyle adının artık ‘TOSBAĞA’ kavşağı olarak anılmasını öneriyoruz.  Bugünlerde, hükümet, ülkenin ekonomisini, gelir dağılımını, hukuku ve adaletini bozarken, iktidarın yerel temsilcileri yeni projeler yapmak yerine gereksiz yık-yap tamiratlarını bize proje olarak sunmakla uğraşmaktadır. Aslında yıktıklarını da yapamamaktadırlar. Biz Kahramanmaraş’ta yaşayanlar olarak soruyoruz.

Ne oldu Önsen Köprüsü? Ne oldu Ilıca yolu? Ne Oldu Çağlayancerit yolu? Tadilatı bir türlü bitemeyen otogara ne oldu? Tekkenin geri dönüşümü neyi bekliyor? Adını duyduğumuz ama içini bilmediğimiz EXPO’ya ne oldu? Daha ucube olarak duran Kültürpark ne olacak? Uçakların inemediği havaalanı için ne yapacaksınız? Her seçim mitinginde Kahramanmaraş’a geleceği söylenen hızlı tren nerede? Stadyumumuz ne zaman yapılacak?”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol