banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

ATOM KARINCA ŞİMDİ DE KÖY OKULLARINA EL ATTI!
CHP’nin ‘Atom Karınca’sı Ali Öztunç, memleketi ve aynı zamanda seçim bölgesi olan Kahramanmaraş’tan gelen talep ve sorunların üzerine hassasiyetle eğilerek çözüm odaklı girişimlerde bulunmaya devam ediyor.

Ekibiyle birlikte yoğun çalışmalar yürüten ve bölgeden kendisine iletilen sıkıntıları raporlaştıran CHP’nin çalışkan ismi, halka hizmet götürebilmek amacıyla konuyla ilgili hükümet yetkililerinin masasına da sorunları tek tek taşıyor.

Son olarak yeni Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yazılı olarak cevaplandırması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi veren Öztunç, şu sorulara yanıt aradı;

-          Kahramanmaraş ilimizde, köy iken yasayla mahalleye dönüştürülen Elbistan ilçesi sınırları içindeki Demircilik mahallemizde bulunan okulun, ortaokul kısmı kapalı olup mahalle sakinleri ortaokul kısmının açılmasını talep etmektedir. Mahalle halkının talebi doğrultusunda ortaokul bölümünün açılması için Bakanlığın bir çalışması var mıdır? Demircilik mahallesine komşu bulunan Yalıntaş, Beştepe ve Aksakal mahallelerinden taşımalı sistem ile öğrenci getirilerek ortaokul bölümü açılabilir mi?

-          Kahramanmaraş, Tetirlik mahallesinde yapımı düşünülen İÖO’nun ihalesi yapılmış mıdır? Yapıldıysa, okul inşaatı ne zaman başlayacak? Bu okulu ne zaman öğretime açmayı düşünüyorsunuz?

-          Andırın ilçemize bağlı Çokak mahallemizde atıl durumda bulunan okul binası ile ilgili Bakanlığın bir tasarrufu var mıdır? Mahalle halkının atıl durumdaki okul binasını taziye evi olarak kullanma taleplerine yaklaşımınız nasıl olacaktır?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol