Öne Çıkanlar dizi TEYFİK YAĞCI İSTİFA ETTİ!!! KAHVE İÇİRECEK 13 YIL ŞEYTAN TAŞLADIK GÖRÜMCEDEN YENGEYE BÖBREK NAKLİ

Bu haber kez okundu.

ATLI: HEMŞİRELİK, SEVGİYLE YOĞRULMUŞ KUTSAL BİR MESLEKTİR
  

Dr. Faruk Atlı, “Modern hemşireliğin kurucusu sayılan Florance Nightingale’in doğum günü olması münasebetiyle 12 Mayıs günü tüm dünyada ‘Hemşireler Günü’ olarak kutlanmaktadır. Hemşireler, sağlık problemleri olan insanların bir tıbbi kuruluşa başvurmalarından, ayrılmalarına dek olan tüm süreçlerinde yanlarında olan; belki de o anlarda hastalara ailelerinden bile yakın olan sağlık çalışanlarıdır. Bu büyük bir sorumluluktur. Böyle büyük bir sorumluluğa ancak insan sevgisiyle dolu, özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran bir yüreğe sahip olan insanlar sahip çıkabilir.” dedi.

Hemşireliğin temelinde insan sevgisi olduğunu ifade eden Atlı, şöyle konuştu: “Hemşirelik mesleği, temelinde insan sevgisi, şefkat, bilgi ve beceri ile yoğrulmuş kutsal bir meslektir. İlk Türk Hemşiresi olarak kabul edilen ve Selçuklu Sultanlarından 2. Kılıçaslan’ın kızı olan Gevher Nesibe Hanım’dan günümüze tıp biliminin ilerlemesi ile önemli aşamalar kaydederek bugünkü seviyesine ulaşan hemşirelik mesleği, sağlık sistemimizin de önemli unsurlarından biri hâline gelmiştir. Özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran ve zor bir meslek olan hemşirelik; diğer mesleklerde olduğu gibi, toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan hayatıyla yakından ilgili olan bir meslektir. Hemşirelik, diğer mesleklerde olduğu gibi, toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan hayatıyla yakında ilgili bir meslektir; ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan, hızlı çalışan hünerli eller ister; temelinde sevgi, saygı yatar.”

Hemşirelerin din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, birey, aile ve topluma sağlığını kazandırmak için çalıştığını belirten İYİ Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Atlı, şu açıklamalarda bulundu: “Bu nedenle, sevgiden, şefkatten, disiplin ve ciddiyetten uzak bir kişinin bu mesleği icra etmesi mümkün değildir; çünkü hemşire, sağlığı yerinde olmayan, yardıma muhtaç insanlara hizmet vermektedir. Bu yönü düşünüldüğünde, hemşirelerin, hem eğitim açısından hem de psikolojik, sosyal ve ekonomik açıdan desteklenmesi gereken bir meslek grubu olduğu ortaya çıkmaktadır. Birey ve toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi, hasta bakımının bilimsel yöntemlerle sağlanması hizmetlerini, özveriyle yerine getiren, ‘önce insan’ diyerek topluma hizmeti ilke edinmiş, insan sağlığı için önemli ve kutsal bir görev ifa etmektedirler.”

Hemşireliğin, her türlü sağlık hizmetinin dengeli, ulaşabilir, sürekli, kaliteli ve en üst düzeyde verilmesini sağlayan bir ekip çalışması olduğunu kaydeden Atlı, şunları söyledi: “Hemşireler bu ekibin olmazsa olmaz ve en temel unsurlarından biridir. Ülkemizin her köşesinde insan hayatının kutsallığında ödün vermeksizin, sonsuz sabır, her türlü özveri, gayret ve sevgi ile mesleğini icra etmeye çalışan, sağlık sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından birisi olan değerli hemşirelerimizin Hemşireler Günü ve Hemşireler Haftasını kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim” (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol