banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

ATEŞ;
Dün Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Enis BERBEROĞLU’nun tutuklanması suç işlemiş bir Milletvekilinin Adalet önünde hesap verip mahkum edilmesi olarak değerlendirilemez. 

Bu tutuklama en basit anlamıyla bu ülkenin %50’den fazlasına verilmek istenilen bir göz dağıdır. Cumhuriyet gazetesinde yer alan MİT tırları haberinin bu haberi yapanlara verdiği iddiası ile 25 yıla mahkum edilmesi ve alelacele apar topar tutuklanması evrensel hukuk kurallarıyla açıklanamaz. Bu haber yapıldığı zaman bir dönem Başbakan yardımcılığı da yapan ve bugün AKP içerisinde siyaset yapan Turgut TÜRKEŞ bu haberin sorulması üzerine “vallahi de billahi de o tırlar Türkmenlere gitmiyordu “ diyerek bu haberin teyidini yapmıştır o kişi şu an AKP’de siyaset yapmaktadır  ama haberi gazetecilere verdiği iddia edilen hiçbir somut kanıt delil olmadığı halde suçlanan Enis BERBEROĞLU 25 yıla mahkum edilmiştir.

Bu mahkumiyet, özellikle son günlerde dokunulmazlığı olan damatların serbest bırakılması üzerinde yapılan muhalefete gözdağı vermektir. Bu mahkumiyet, FETÖ’nün siyasi ayağı ortaya çıkarılması ile ilgili son dönemde iktidar üzerinde yapılan baskılara ve bu söylemlere karşı verilen bir göz dağıdır.Bu mahkumiyet, 16 Nisan’dan önce yargının siyasallaşması hususunda yaptığımız uyarıların ne kadarda doğru olduğunun göstergesidir. Damatların sabit adresi var diyerek serbest bırakıldığı bir yerde bu ülkenin seçilmiş bir Milletvekilinin temyiz aşaması beklenmeden apar topar tutuklanarak cezaevine konulması bize şunu anlatır bu ülkede biz canımızın istediğini serbest bırakır canımızın istediğini tutuklarız. Bu mahkumiyet adaletin hukukun siyasallaştığını bireysellestiğini evrensel kurallarından uzaklaştığını bize en iyi anlatan bir örnektir. 

Saygıdeğer hemşehrilerim değerli basın mensupları bu tehlike sadece muhalefet partisinin bir millet vekili yada diğer muhalifler için değil bu ülkede yaşayan 80 milyonun maruz kaldığı bir tehlikedir. Adalet bir gün gerek olacaktır. Eğer adalet bireysel ve siyasal hale gelirse yarın bir gün bu iktidar mensuplarıyla ters düşen herkesin başına bu vahim durum gelebilir.  

Sıradan bir vatandaş bile benim devletle işim olmaz diyen bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyen herkes bu vahim tablonun içerisinde kendini bulacaktır. Bu yüzden bu memlekette acilen Adalet ve Hukuk Evrensel normlara kavuşturulmalıdır. Adalet ve Hukuk bağımsız yargı olmazsa olmazımızdır. Son günlerde Ortadoğu’daki yaşanan gelişmeler ve dış politikadaki siyasal okumalar üzerinden  gördüğümüz acı tablo şudur ki birileri bu ülkede Kaos çıkarmak için düğmeye basmıştır. Bizler bu ülkede Kaos’un çıkarılmasına sebep olmayacağız ama bizler bu ülkede adaletin hukukun ayaklar altına alınması ve insanların en temel hakkı olan özgürce yaşama hakkının ihlal edilmesine de izin vermeyeceğiz. 

Büyük Ortadoğu projesi kapsamında bu ülkenin sınırlarını değiştirmek için eğer birileri bazı güçlere söz vermişse ve bu gelişmeler bunun doğrultusunda şekilleniyorsa bu sözü verenler bunun bedelini en ağır şekilde ödeyeceklerdir. 

İnsan onurunu ayaklar altına aldırmayacağız, Adalet yok ettirmeyeceğiz. Ülkemizi böldürmeyeceğiz.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol