Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR dizi MİLLİ BİLARDOCUMUZA DESTEK

Bu haber kez okundu.

ATEŞ; “SANAL ÜNİVERSİTEMİZ İSTİKLÂL ÜNİVERSİTESİ”

CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, İstiklal Üniversitesi ile ilgili olarak;

“Evet, birçok insan heyecanla bu haberi karşılamış idi. O zaman da ilgilileri uyarmıştık. İkinci bir üniversite kurmak yerine Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesini daha güçlü ve daha popüler bir hale getirelim kaliteli eğitimi ile Türkiye'deki üniversiteler arasında rekabet edebilen saygın bir üniversite olsun dedik. Mevcut üniversitemizin birçok problemi varken gerek akademik anlamda gerek maddi anlamda gerek sosyal ve kültürel anlamda bu sıkıntıları çözmeden ikinci bir üniversitemiz oldu. O dönem mevcut üniversitemizin Rektörü sayın Niyazi Can şöyle bir açıklama yaptı

YENİ DOĞACAK ÜNİVERSİTE ŞEHRİMİZE DEĞER KATACAK

Ve üniversite kuruldu. Kuruldu kurulalı biz bu üniversite nereye kurulmalı, bu üniversite nerede olmalı bunun tartışmasını yapıyoruz, yani her zaman olduğu gibi hiçbir altyapı ve hazırlığı yapmadan üniversiteyi açtık ama üniversitenin binası yok. Üniversite nerede olacak belli değil ama olsun şehirde 2. üniversite oldu ya, binası olmasa da içinde öğretmeni olmasa da kadrosu olmasa da akademik bir çalışması olmasa da olur.

Ne olacak? Geçmişte biz hastaneyi yaptık yol yapmayı unuttuk 3 sene sonra tıp fakültesinin önündeki kavşak düzenlendi hiç önemli değil.

Nasılsa biz ne yapılırsa yapılsın tepki vermiyoruz ya. Bu kentte siyaset yapan bu kenti idare eden beyler, aklınızı başınıza alın, bu şehrin yatırıma, hizmete ihtiyacı var. Yapamıyorsanız bırakıp gidin! Bu makamlarda oturuyor iseniz adam gibi hizmet edin!

ŞİMDİ BURADAN SORMAK İSTİYORUM

1. İstiklal Üniversitesi nereye kurulacak İstiklal Üniversitesi'nin internet sayfasını açtığınız zaman karşınıza Sütçü İmam Üniversitesi Bahçelievler Yerleşkesi tabelalı resim çıkıyor, bu sizi rahatsız etmiyor mu?

2. Yeni doğacak üniversite şehre değer katacak diyenler bu doğum niye gerçekleşmed, yoksa ölü bir doğum mu oldu?

3. İstiklal Üniversitesi'nin akademik kadrosunu tamamlamayı düşünüyor musunuz?

Yoksa Vallahi durum böyle iyi birkaç sene daha idare edelim mi diyorsunuz?

4. İlimizde bulunan birçok imkân var üniversitelerimizin gelişmesi için bu imkânları kullanmayı düşünüyor musunuz? Biz bu imkânları bilmiyoruz göremiyoruz diyorsanız bir gün olsun muhalefetin fikir ve önerilerini dinlemek ister misiniz?

Değerli basın mensupları sevgili hemşerilerim bütün amacımız bu memlekette bir taşı bir taşın üstüne koyup memleketimize daha fazla hizmet gelmesi için bu anlamda İstiklal üniversitemizin bir an önce faaliyete geçmesi için hep birlikte ilgili ve yetkilileri uyarmaya, sıkıştırmaya devam edeceğiz!” ifadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol