Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

ATEŞ, KENTİN KANAYAN YARALARINA PARMAK BASTI

 Bir gurup basın mensubu ile önce üniversite kavşağına yapılmakta olan ve sürüncemede kalan köprülü kavşak önünde açıklamada bulunan CHP Onikişubat İlçe Başkanı, inşaat mühendisi Ünal Ateş, 1,5 senede bitirilemeyen köprülü kavşağın neden bitirilemediğinin sorulmasını ve cevabını istedi.

İkinci olarak, Andırın yol ayrımında verilen molada, iptal edilen yol ve menfezlerin, yolların hesabının sorulması gerektiğini hatırlatan Ünal Ateş, devletin milyonlarca lira zarara uğratıldığını belirterek, iptal edilen projelerin maliyetinin ne kadar olduğunu sordu, “Burada soru işaretleri var. İhale ettiler ama menfezler, dolgular ve yollar iptal ediliyor, anlamakta güçlük çekiyoruz. Hem para toprağa gömüldü, hem zaman israfı yaşandı. Sorumlular çıkıp kamuoyunu aydınlatmalı” derken, “Zeminin çürük olduğunu yeni mi öğrendiler. Zeminin çürük olduğunu öğrenmek için bu kadar masrafın ve zamanın israfı mı gerekiyordu. Yollar iptal ediliyor, tüneller çıkıyor, neden icap ediyor, kim akıl veriyor, belli değil. Araştırılması ve sorgulanması lazım” önerisinde bulundu, iktidarı eleştirerek de CHP’nin emeklilere ikramiye verirken, sorgulanan kaynağın Andırın yolunda gömüldüğünü belirtti.



ÇAĞLAYAN MOLASI VE TÜNELLER

Bölünmüş yolların iptal edilerek karayollarınca tünellerin yapımına başlandığına da dikkat çeken Ateş, bu tünellerin nereden çıktığını, neden icap ettiğini kaydederken, viyadüklerin olduğu yerlerin de neden iptal edildiğinin sorgulanması gerektiğinin altını çizerek, bunun da araştırılması gerektiğini hatırlattı, maliyetini de merak ettiklerini vurguladı.



TEKİR GİRİŞİ, KAMULAŞTIRILAN EVLER, TARLALAR

Ünal Ateş, Tekir girişindeki Baloluk akaryakıt istasyonu ile karşısındaki dinlenme tesisleri yanında, bu bölgede çok sayıda evlerin ve tarlaların yol geçecek diye kamulaştırıldığını, ancak iptal edildiği için buralara harcanan paraların vatandaşın cebinden çıktığını söyledi.

Sözü edilen yerlere ne kadar para ödendiğini merak ettiğine vurgu yapan Ateş, kazıların, dolguların ve kamulaştırma bedellerinin milyon liraları aştığını iddia etti.

Sürekli güzergahların ve projelerin değiştirilmesinden ve iptal edilmesinden halkın da rahatsız olduğuna dikkat çeken Ateş, “Yapılan her değişiklik cebimizden çıkan para demek. Devlet ve millet zarara uğratılıyor, sorumlulardan hesap sorulmuyor.” ifadesini kullandı.


TEKİR’DE MOLA VE VATANDAŞLARLA SOHBET

Mahallede, bir kahvehane önünde toplanan vatandaşlarla sohbet eden Ateş, 30 Mart yerel seçimleri üzerinden bir yıl geçmesine rağmen Kahramanmaraş’ta imarın, yolun, trafiğin sorun olmaya devam ettiğini belirtti, “Bu şehirde yapılan güzel hizmetler ve yatırımlara da olmadı değil, onları ve olanları alkışlıyor, teşekkür ediyoruz. Ağcalı yolu ve Sümbüllü yolları bunların başında geliyor. Yeterli mi, tabi ki değil” ifadesinden sonra, yine bir iddia ortaya attı, üzerinde gidilecek yolumuzun olmadığını savundu, çözümlerin çözümsüzlüğe doğru yelken açtığını ileri sürerek, iktidara çağrıda bulundu ve ütopik düşünmekten vazgeçmelerini söyledi, ayağı yere basan projelerin yanında olacaklarını sözlerine ekledi.

Vatandaşlarla sohbet eden, onların sorularını cevaplayan ve onları dinleyen Ateş, özellikle CHP’nin seçim beyannamesini, özellikle emeklilere 2 ikramiyeyi anlattı, son olarak da sorunların takipçisi olacağını sözlerine ekledi. 











Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol